Raskid sada.ludilo
samo ostaje pitanje da li da podnesem zahtev za raskid sada ili da čekam polovinu sledećeg meseca kada ističe ugovor
Misliš da će Sbb da prebace u Mts? Sbb više ne postoji kao pravno lice.ja danas raskinuo bez problema. Za 7 dana ce prekinuti uslugu i potom imam jos 7 dana da vratim tv box. Izgleda da ce ih uskoro prebaciti u mts.
Nisam bio kod kuće kada je došao serviser. Razdužio je na licu mesta D3mini, zadužio me sa Eon boxom i sve to potpisala (i novi ugovor) moja supruga, a ugovor je na moje ime.Pominjao sam već, ali evo opet, zvanično mora da vrati vlasnik ugovora, jer se i tad traži njegov potpis. Nezvanično, može ko god. Otud zavisi od zaposlenog i njegovog raspoloženja.
Pa ne mogu da tvrdim ali sam nacuo da vec premestaju zaposlene u druge firme. Tako sam ovde unapred najavio da ce mts kupiti orion, pa je moderator odmah obrisao jer nije bilo zvanicno objavljeno. A to se posle 6 meseci i desilo.Misliš da će Sbb da prebace u Mts? Sbb više ne postoji kao pravno lice.
Ne piše u ugovoru, ali piše u opštim uslovima poslovanja. I to je formulisano upravo tako da implicira lični povrat, jer između ostalog piše da je korisnik dužan da potpiše i preuzme potvrdu o povratu. A, kao što rekoh, navodno im je i deo zvanične procedure (interni dokument/pravila) da opremu mora da vrati vlasnik ugovora, iako u praksi tom prilikom ne proveravaju identitet, ili čak eksplicitno dozvoljavaju da preda neko drugi. Ali eto, glavno je da se ne treba čuditi ako bude neprijatnosti tim povodom.A da li piše u nekom ugovoru da si dužan da im ti vraćaš opremu? Koliko znam oni dolaze da montiraju pa neka dođu i da razmontiraju.
Pisao sam baš skorije o toj razlici u kontekstu svog iskustva: jedva sam se izborio sa njima za raskid, dok je potpis ugovora preko agenta bio lagan. Za raskid su mi trebala tri odlaska u poslovnicu (uz davanje lične karte na uvid), kao i više telefonskih razgovora. Za zasnivanje ugovora je bio dovoljan jedan poziv agentu, kao i jedna poruka u kojoj sam poslao svoje podatke, gde se na reč verovalo da je sve tačno (JMBG i slično).Увек су тако радили нарочито је било незгодно онима који су имали тотал кад уводиш они ти донесу а кад раскидаш мораш да идеш у пословницу а њих има само у највише 20 градова који имају сбб, телеком бар има пословнице у свакој другој општини.
Pa da, fora je da uživo na adresi može bukvalno sve, ali u poslovnicama manje-više prate proceduru. I ja sam svojevremeno potpisao jedan aneks sa njima, i to u ime žene koja mi ništa ne dođe, osim što se poznajemo, jelte. Samo sam bio tu jer niko drugi nije mogao da bude na lokaciji u zakazano vreme i to je to, tehničaru je dovoljno bilo to što imam pristup stanu, tj. što sam ga dočekao. Znači baš isti slučaj kao kod tebe, zamena opreme, s tim što između osobe koja je potpisala i one na koju se vodi ugovor nema ništa posebno.Nisam bio kod kuće kada je došao serviser. Razdužio je na licu mesta D3mini, zadužio me sa Eon boxom i sve to potpisala (i novi ugovor) moja supruga, a ugovor je na moje ime.
(Emoticon Pointing Gun On Head)
Sadaludilo
samo ostaje pitanje da li da podnesem zahtev za raskid sada ili da čekam polovinu sledećeg meseca kada ističe ugovor
Yettel je kupio pola, a drugu polovinu neka firma iz emirata i tu se nesto sa njima ugradio i mts, koliko sam upoznat. A od prvog aprila su svi zajedno usli u telekom grupu, to je pisalo u ugovoru koji je bio objavljivan i po drustvenim mrezama. Nisam zalazio u detalje, ali sve je to sada izmesano.@Zuel kakav mts?! Yettel je preuzeo poslovanje SBB-a, uključujući tu i zaposlene, a Yettel je pravno lice u 100% stranom vlasništvu
"neka" firma iz Emirata 🙂 https://en.wikipedia.org/wiki/EtisalatYettel je kupio pola, a drugu polovinu neka firma iz emirata i tu se nesto sa njima ugradio i mts, koliko sam upoznat. A od prvog aprila su svi zajedno usli u telekom grupu, to je pisalo u ugovoru koji je bio objavljivan i po drustvenim mrezama. Nisam zalazio u detalje, ali sve je to sada izmesano.
Промена забележби:
Уписује се:
Уписује се у Регистар привредних субјеката статусна промена припајањa привредног
друштва Yettel d.o.o. Beograd матични број 20147229, као друштва стицаоца и његовог
зависног друштва SERBIA BROADBAND - SRPSKE KABLOVSKE MREŽE DOO
BEOGRAD (VOŽDOVAC) матични број 17280554, као друштва преносиоца које престаје
припајањем услед чега се брише из Регистра привредних субјеката.
Tesko posle 3-4 meseca i hiljada postova, a nisam ni siguran ko je to publikovao. Mada vlasnicka struktura i nije toliko bitna (ako ne zalazimo u politiku) koliko pitanje da li ce se visegodisnja ljubav i saradnja yettela i mts (u nelojalnoj konkurenciji protiv sbb, o cemu se pisalo po stampi jos pre 4 godine) pretvoriti i u brak.nađi nam taj ugovor, za početak
Ma to ne mozes ti da znas ko sve ima udela u ppf grupi i preko kojih firmi i ko su njihovi vlasnici. Jedan vlasnik nije grupa. Zvanicno je bilo da su kupili 100% akcija. Zato je i postavljano na mrezama koje se bave politikom i korupcijom.smo pratili ta dešavanja, smo čitali zvanična obaveštenja i eventualno objašnjenja
Ja sam tako siknuo telekomu onaj stari prvi net adsl bese tako nesto, posle nekoliko godina stigla mi koverta da sam im duzan 13.000 tuzba ovo ono, ali ja sam bio preko pa nikad nisam to platio i to je verovatno sad zastarelo, tako da bez papira o potvrdi vracanja opreme bolje ne izlaziti😂samo šikneš preko šaltera i vozdra
zamisli da bijem 2x tu kilometražu samo da bih raskrstio s njima, evo trčim. Što reče neko, kad treba da se potpiše produženje sve može lako, sve na daljinu i brzinski, a kad treba da se raziđemo onda večito neko natezanje i razvlačenje
Možda glupo pitanje, ali je l' moguće da nema nijedna bliža poslovnica? Nema ih ukupno mnogo, to stoji, ali baš toliko daleko od BG...Iscimao se covek 300km
Nisam baš siguran o kom tačno ugovoru Zuel priča, ali nacrt ugovora o pripajanju SBB-a Yettelu odavno postoji ovde, na SBB-ovom sajtu.lepo nađi taj ugovor koji si čitao
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari