Šta je novo?

Automatske hranilice za kucne ljubimce

• Začetnik teme Začetnik teme Carson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Carson

Zapažen
Učlanjen(a)
03.12.2025
Poena
20
Da li neko ima iskustva sa automatskim hranilicama za kucne ljubimce? Kod nas nije neka prevelika ponuda, a jedna od relativno sposobnih mi deluje da je Xiaomi automatska hranilica 2nd Gen.
Znam da imaju i neke Trixie i jos neke razne, ali iskreno, makar na slikama, izgledaju kao ona losija strana kineskih proizvoda. Da li neko koristi ovakve hranilice, za kuce ili mace, da ima iskustva?
Samo da mi je mirna glava ako odem negde da znam da macka nece biti gladna.

Ja imam neku hranilicu kupljenu na Ananasu pre 4 godine, problem je sto je smart i vise nema podrsku, server su ugasili i ne moze nista da se menja u softveru na telefonu. Bukvalno to sto imam u telefonu od podesavanja to je to, ako obrisem aplikaciju hranilica moze u kantu, ima ona i fizicko dugme za izbacivanje hrane, ali nije to to. Inace automatske hranilice su super. Kada idemo negde na put znam da ce nas macak biti nahranjen, vodu pije preko fontane za macke,a nuzdu radi na WC solji. Ne zna samo sam da povuce vodu na wc solji, pa nekog angazujemo samo zbog povlacenja vode. Tako da birajte neke brand hranilice, ova je kostala oko 9.500din pre 4 godine i nisam mislio da ce softver biti problem, al eto ...

Genijalno! 😀
Treba da napravis neki sistem da mozes da povuces vodu remotely, preko telefona 😀

Ima da se kupi automat za povlacenje vode, ali nemam vodokotlic na koji otgovara taj automat. Inace bih davno uzeo i to. 🙂

Ja sam uzeo Trixie bio,ali je bio premali za mog psa,nekako mu porcija nije bila prevelika. Tako da treba i to istraziti.

Ja imam neku hranilicu kupljenu na Ananasu pre 4 godine, problem je sto je smart i vise nema podrsku, server su ugasili i ne moze nista da se menja u softveru na telefonu. Bukvalno to sto imam u telefonu od podesavanja to je to, ako obrisem aplikaciju hranilica moze u kantu, ima ona i fizicko dugme za izbacivanje hrane, ali nije to to. Inace automatske hranilice su super. Kada idemo negde na put znam da ce nas macak biti nahranjen, vodu pije preko fontane za macke,a nuzdu radi na WC solji. Ne zna samo sam da povuce vodu na wc solji, pa nekog angazujemo samo zbog povlacenja vode. Tako da birajte neke brand hranilice, ova je kostala oko 9.500din pre 4 godine i nisam mislio da ce softver biti problem, al eto ...
Hvala svima na odgovorima.

Jel ta tvoja hranilica neki brend ili neka no name? Koliko je precizna za izbacivanje hrane? Da li preko telefona mozes da podesis gramazu ili to radi po principu velicine ketridza? I jos jedno samo pitanje, jer vidim da za ovu Xiaomi prodaju posebno ketridze za izbacivanje hrane, jel se oni kvare, lome ili sta se desava, pa moraju da se menjaju, da li si ti tvoje menjao?

Zove se Familypet smart hranilica za pse i macke, ima je jos uvek na Ananasu. Ova ima sistem kao vodenica, samo sto je tocak horisontalno i vrti se u krug, a krug je podeljen na nekoliko delova. Pa, ako hoces na primer 10g, on oslobodi jedno polje, ako hoces 20g, on oslobodi dva polja ... Ovde nije bilo fizickih kvarova, nista se nije slomilo i nista se ne menja, ali eto softer nije odrzavan i nema izmena, to sto je bilo podeseno na pocetku tako je i dan danas. Uvek izbaci da ne moze da se konektuje na server, nema vise ni aplikacije na Appstore.

Hvala ti na odgovoru. Malo sam sad istrazivao tu hranilicu, izgleda da je to bio pokusaj nekog domaceg brenda, medjutim cena na ananasu je previse. Kao sto i Trixie ima neke lude cene, za makar po mom misljenju, ne tako komplikovan proizvod. Mislim da cu se na kraju ipak odluciti za Xiaomi jer ima najlonski kabl za napajanje koji je meni izuzetno vazan jer smo zaglavili u T-Rex fazi.

Nazad
Vrh Dno