Šta je novo?

Ishrana, trening, fitnes (borba protiv sedenja za ljude iz IT-a)

I zanimljivo kako kada nestašica mleka prestane, cene nikad ne odu na dole 😉

Pedja Petrovic je snimio klip o poskupljenju whey proteina i sta se desava na trzistu: nestasica mleka.

Proivodjaci imaju jednu od tri opcije:

1. ubaciti nekvalitetnije izvore proteina u whey
2. ostaviti isti kvalitet ali smanjiti kolicinu. Tako da ce se kod njega hydro whey smanjiti sa 2.2kg na 1,8kg da bi zadrzali kvalitet i cenu
3. isti kvalitet i kolicina, vise cene.
Bice dobro ako je samo 10%, velikoprodaja je poskupela duplo koliko videh.

Jeftinije mi je da gutam pilece filete(obicno kupujem karabatkove samo) a i zdravije, stite me antibiotici u mesu. 🤣

A u tim količinama ti i kreatin više ne treba 😁

Znači ubuduće izađeš u grad, sedneš pored lika sa X6 izvadiš 16gb rama i kilo izolata I oduvas ga ispred svake ribe 😎

Poslednja izmena:
Ja jos uvek imam jednu nenacetu i jos pola kante proteina, uzeo kad su bile akcije. Sa ovim suludim cenama, ja vise necu kupovati protein. Takodje cu uzimati dodatno pileci file, u air fryer i ete ga protein nakon treninga.

Ove losije varijante su 60-70e za kantu, ove krstene 100 za whey koncetrat. Sto je mnogo, mnogo je. Skupo i sa popustima koje daju.

1e po 20g proteina.. to stvarno i moze piletina da zameni cenovno.
Ali ko ne moze POJESTI toliko mesa, nema izbora. Ja ne mogu, 500gr dnevno mogu cesto ali ne uvek. Bez da dodam 2 merice premalo je to proteina.

Da li neko ima preporuku za Kostolomca ... ?

Moj otac je poznavao jednu Baba Ruzu, zena je stvarno znala da namesti koske. Al ima vec par godina kako je otisla na onaj svet ...

Ceo zivot radim zgibove, pre par dana nisam mogao da se uhvatim za sipku. Bol u ramenu kao da mi je neko zabo noz.

Uopste nista ne osecam, dok ne probam da se uhvatim da visim. A onda bol sacuvaj boze

Planiram da odem da snimim, ali bih voleo i alternativu jer imam pozitivna iskustva sa ljudima koji se bave tom praksom

Upravo popio poslednju dozu whey izolata i do jeseni, to bi bilo to. Ostalo je još pola kantice kreatina da iskoristim.
Čak je i pitanje da li mi treba izolat s obzirom na razliku cene u odnosu na koncentrat, jer niti sam takmičar niti jurim nizak % masti u telu, a ni količina UH i masti u jednoj merici koncentrata nije toliko visoka da bi predstavljala problem.

Pa i nije pitanje. Ne treba ti.

Upravo popio poslednju dozu whey izolata i do jeseni, to bi bilo to. Ostalo je još pola kantice kreatina da iskoristim.
Čak je i pitanje da li mi treba izolat s obzirom na razliku cene u odnosu na koncentrat, jer niti sam takmičar niti jurim nizak % masti u telu, a ni količina UH i masti u jednoj merici koncentrata nije toliko visoka da bi predstavljala problem.
Trenutna situacija sa proizvodima je takva da se pre isplati uzeti izolat nego standardni koncentrat.

Što sam i uradio. Poručio po starim cenama 20kg proteina pa kud koji sledeće jeseni/zime.

Uradjena Poligafija za OSA Apneju u snu, u klinici Hematologika u Zemunu

Doktorovo svedocenje:

"Sine, kako si ti ziv uopste ? Ti nisi spavao nekih 5 godina ako ne i vise ... Ovo je najgori O2 rezultat koji smo ikad videli u klinici, ti si na granici da ti organi zakazu od Hipoksije"

Ne idem ni na CPAP, zakazana operacija uklanjanja masog tkiva iz grla.

Tako oce zivot i genetika, nisam cak ni gojazan, nego eto, masno tkivo nije imalo pametnija posla nego da se slozi u grlu

Katastrofa. Kvalitet zivota mi se sveo na Power-through, mislio sam da sam "jaci od sudbine" i da mogu sve, a bukvalno sam umoran 24/7 i u takvom stanju sam "funkcionisao" prethodnih ako ne i 6-7 godina.

Ko hoce nek cestita 🙂 Doktor mi rekao, da kad prvi put "zaspim" zaista, da cu da dozivim renesansu uzevsi u obzir u kakvom sam stanju trenutno, i da mi se mozak otprilike borio sve ovo vreme, da koriguje stanje i da me ubedi da je to "normala" - a daleko je od toga

Nek je sa srecom!

Ceo dan citam, najgore og svega je sto promenis benchmark, ubedis sebe da zivis normalno, i da ti je .. 20% snage i motivacije neki default - a daleko od toga je.

Video sam koliko je sati kad sam poceo da se budim sa upaljenim rebrima, i sa pritiskom 180/110

Da li ima veze na kojoj strani spavas i da li ti skroz stane disanje? Desavalo mi se kada sam imao upalu grla, da ne mogu da spavam, stane disanje cim zaspim, mucenje zivo, pogotovo na ledjima ako spavam - verovatno je tako sa apneom, nekada skroz blokira disanje, i onda se probudis.

Za Obstruktivnu apneju je najgora pozicija na ledjima, jer tada gravitacija postaje najveci protivnik

NHLBI_Fig03_final02.webp

Meni su na studiji rekli da krkljam, bukvalno mi stane disanje

E sad, usled godina u rikvec ne resavanja problema, ja sam telo navikao da se ne probudi, nego da se malo "mrdne", uhvati jedan uzdah i nastavi da spava i onda tako u krug ...

Ako imas taj problem kada imas upalu grla / sinusa, onda imas taj problem u manjoj meri i kada si zdrav

Studija sna u ovoj klinici je 15.000 din (spavas kod njih povezan na sprave, kompletna analiza), imas da uradis i preko socijalnog ali ne znam gde se radi

Nazad
Vrh Dno