mislim da je preduslov da imaš bilo koju postpaid uslugu kod A1, pre uzimanja fiksnog…
Stvarno je tako na kraju, nije laž. Malo nakon moje prethodne poruke, u kojoj nisam bio siguran, stigli su mi ugovor i uređaj, pa slede svi detalji, da ne kažem recenzija, hahah.
Naziv promocije je doslovno sledeći:
200 dinara popusta na Fiksni za postojeće A1 korisnike. Opis:
Korisnik ostvaruje 200 dinara popusta na mesečnu pretplatu za Fiksni u toku 24 meseca ugovorne obaveze. Promocija je dostupna postojećim A1 korisnicima koji već imaju zasnovan postpaid ugovor u A1. Može, dakle, naizgled bilo koja usluga (mobilni broj, neki internet i slično), samo da je aktivan postpejd ugovor.
@Grga Pitić nema to, koliko sam ispratio, ali njegova žena ima, pa bi se možda nešto tu moglo iskombinovati.
Takođe, kao lokacija izrade ugovora stoji veći grad koji mi je blizu, što potvrđuje to da fiksni mogu da srede samo lokalni agenti, tj. da postoji jasna teritorijalna nadležnost za to, kako i sami agenti tvrde, pa ni to nije laž. Da ponovim, odgovarajući broj može da vam nađe i prosledi agent preko koga ste uzeli drugu postpejd uslugu.
Slede još neke zanimljivosti iz ugovora. Iako ne blokiraju korišćenje na lokaciji van adrese korisnika, zadržavaju pravo da deaktiviraju uslugu ako se sa tim pretera, što bi sa sobom povuklo i penale. Zvanično je prvih 15 dana probni period, pa dozvoljavaju raskid bez ikakve naplate, čak i ako potrošite neki saobraćaj. Isto tako tvrde da su SIM kartica i uređaj sistemski povezani (kontam preko IMEI-ja), te da ne garantuju da će kartica raditi na drugim uređajima, ali poznato je da sa tim u praksi nema problema, pogotovu što su neki uspeli da uzmu i opciju bez uređaja i ugovorne obaveze.
Stavio sam baš karticu u svoj mobilni telefon i radi, vezuje se normalno na lokalnu baznu stanicu (2G, konkretno 900 MHz, a u teoriji bi moglo i 1800 MHz), ali joj je trebalo vremena da se podesi. Recimo, prvih pola sata su prolazili samo dolazni pozivi upućeni punom broju (+38160), dok bi se na skraćenu verziju (060) javio govorni automat A1 sa informacijom da broj nije dostupan. Toga ni u jednom trenutku nije bilo na fiksnom uređaju koji sam dobio, ali eto, podesilo se na kraju i na mom mobilnom.
Inače, trenutno imam privremeni broj, otud je mobilna numeracija (060), ali sutra će navodno već biti moj pravi broj, koji prenosim iz SBB-a, a koji je originalno Telekomov. Naravno, kartica je ograničena na pozive, a nisu omogućeni čak ni dolazni SMS-ovi (koji jesu recimo na karticama za KućniNet), pa se ne može prijaviti na aplikaciju. Za to ću, jelte, sutra zvati kontakt centar da mi poveže broj sa postpejd nalogom, kojem pristupam preko mejla i lozinke. Vidim da je i ranije pisano da mora tako.
Još nešto, ko nema drugu postpejd uslugu, pa ne može da dobije ovih opštih 50% popusta, može da dobije 30% popusta za OSI, pa neka ima to u vidu kome je primenljivo.
raniji problem bio je nedostatak uredjaja, ne znam da li se sada to promenilo…
Jeste, a sad daju i druge uređaje. Meni su konkretno dali Maxcom MM35D SE, dok su ranije davali Kaer, konkretno A1210K i KT1100 od meni poznatih.
Jačina zvuka je odlična, da naglasim, jer je za ove prethodne modele na temi bilo dosta žalbi. Ako bi nekome slučajno bilo tiho, a baš ne verujem da bi, tu je i zvučnik koji je isto odlične jačine zvuka.
Naravno, reč je o 2G pozivu, pa se po sveukupnom kvalitetu ne može se ipak porediti sa VoLTE-om ili nekim kvalitetnim VoIP-om, ali ne žalim se nimalo. Od POTS-a je svakako bolje.
Pa i 400 din sa Identifikacijom nije strasno , kod mts 750 din
Identifikacija se naplaćuje samo za običan fiksni iliti POTS. Ima i MTS naprednije varijante, u kojima je ona besplatna. Kod A1 sa 2G mrežom bi pokušaj naplate bio besmislen.