Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uzek sam turist 15 eur esim...15 dana mi istice 24.juna...uplatio sam 50 eur i cekam da cene pva klasa padne...da li cu trebati da ponovo aktiviram turist katicu pre nego uplatim srbija pvi tiket ili je to bez potrebno tj. samo uplatim...

Uzek sam turist 15 eur esim...15 dana mi istice 24.juna...uplatio sam 50 eur i cekam da cene pva klasa padne...da li cu trebati da ponovo aktiviram turist katicu pre nego uplatim srbija pvi tiket ili je to bez potrebno tj. samo uplatim...
samo se uplati i da istekne kredit za 30dana ostaje aktivan jos neko vreme samo se dopuni ne brise se kredit

Ja sad vidim da se kupuje turist 15, umalo da uzmem Travel esim... I ja cekam jul. Da li kada se kupi prva klasa treba da se uplacuje ona dopuna od 3€ svaki mesec da bi kartica ostala aktivna ili od januara 2027 kad istekne roming paket?

Svaki mesec.
Ili jednom uplatis validnost 20e al ti uzmu taj kredit.Onda si miran godinu dana pa sta kome odgovara

Pa dobro ako dobija validnost godinu dana jos bolje.Kupi,aktivira tiket i cepaj godinu dana.

Pa cemu onda ono dopunjavanje svaki mesec ili jednom više?

Evo i ja upravo kupio Turist 15 eSim, i ovo mi pise za eSIM kartu - "Datum važenja kartice: 17.06.2027"
Registracija eSim je prosla savrseno glatko, - ide skeniranje dokumenta, pa snimanje selfija, jos par sitnih stvari i to je to.
I onda me lepo iznenadi sms poruka sa sadrzajem - "Od sada u Srbiji, BiH, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Kosovu mozete trositi resurse iz svog paketa kao u Crnoj Gori. Nakon potrosnje resursa nastavljate da trosite po odgovarajucoj cijeni vaseg paketa. Vas mtel"
Znaci tih inicijalnih 500 GB mogu da trosim i u srbiji.
Testirao brzinu i 5G radi punom brzinum, kao da koristim srpski MTS.
Sad cu cekati jul pa da uzmem onaj paket "m:roming Srbija Prva klasa tiket"
Zanimljivo iskustvo.

Poslednja izmena:
Pa cemu onda ono dopunjavanje svaki mesec ili jednom više?

To je očigledno pre moralo. Sad ne treba.

Ne čitate. Akcija je da se dobija validnost godinu dana kada se kupi Turist e-sim. Nakon godinu dana, mora se uplaćivati 3 evra mesečno da bi se produžavala validnost za mesec dana. Taj nagomilani novac ostaje kao kredit kojim posle možeš opet da kupiš prva klasa tiket Srbija ili bilo šta drugo. Druga opcija je 20 evra jednokratno za produženje validnosti za još godinu dana, ali se onda tih 20 evra briše.

Jel može ovo sa fizičkom sim karticom? Uzeo bih neki USB 4g modem da ubacim u neki ruter da imam internet u vikendici da ne palim hotspot sa telefona.

Posotji takozvana 9esim kartica, to je fizicka kartica koja se kupuje sa istoimenog sajta, i na nju moze da se stavi ovaj "Turist 15" eSim profil. Tu fizicku karticu onda mozete da stavite u bilo koji modem/smartfon koji ne podrzava eSim. Ja sam eto stavio ovu "9esim" karticu sa m:tel eSim u ovaj "nash" MTS-ov MIFI 5G U30 Pro modem - i sve sljaka kao podmazano.

Ispravka na predprosli post: Nema se 500gb za Srbiju, iako je doticna SMS poruka meni tako nekako zvucala kao da ima, ima se samo 9gb, posle toga staje internet.

Taman sve pohvale za mtel. I sad ne radi uplata niti vizom niti master cardom...
Aj probacu u toku dana da vidim jel ima promena

Nazad
Vrh Dno