Šta je novo?

Yettel Hipernet

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да и то је сбб коаксијални.

Mozda je od one oluje pre 2 dana. Pucalo je zestoko, mozda negde prespojilo.

Pa nije baš tako. Oni će promeniti uslove tek 1.7. i po zakonu nemate pravo da raskinete do tada, jer do tada su uslovi isti.
Drugim rečima, teoretski, ako neko podnese zahtev za raskid 30.6., morali bi tog dana da omoguće raskid, a ako neko podnese zahtev 11.6. imaju pravo da ga drže pod ugovorom do 30.6. jer u tom periodu nisu promenjeni uslovi
Upravo se suština kada Operater samostalno bez slaganja korisnika menja bitne uslove - kao cenu recimo, raskid se radi momentalno. Nikakvo čekanje 2 dana, 10 dana, zvanje, ponude, cimanje. Odneseš opremu i raskineš. Tako kaže neki tamo Zakon o elektronskim komunikacijama. Ali, pošto živimo u Srbiji, onda sledi pijaca...nažalost 90% ljudi saznaju da su imali pravo na raskid tek kada stigne novi račun sledećeg meseca.

Ista prica, podneo zahtev za raskid i zvali posle dan dva 12x1 i 12x3500 samo Net.
Pa to mu dođe isto kao yunet, osim što se kod njih sve to dobije bez cenkanja i zahteva + dobiješ i static ip.

Mene su zvali povodom zahteva za raskid, imao sam 18m po dinar do avgusta, za nastavak saradnje ponudili 12m po dinar, 12m puna cena. Na drugoj lokaciji sam imao onu akciju za 1650 din, tu su mi nudili takođe 12m po dinar, 12m puna cena, ali mi se nije isplatilo pa sam raskinuo.
Znači ukupno si dobio 30 meseci gratis internet. To nije bilo ni kad je mts davao za prelazak sa sbb-a 24 meseci po dinar. Svaka čast!

Tako je, i to u kontinuitetu, a prvi put sam dobio 18m kada je mts imao istu akciju, a meni tada isticala uo kod yettela, pa ponudili isto. E ovo se zove dobra ponuda 😆

Upravo se suština kada Operater samostalno bez slaganja korisnika menja bitne uslove - kao cenu recimo, raskid se radi momentalno. Nikakvo čekanje 2 dana, 10 dana, zvanje, ponude, cimanje. Odneseš opremu i raskineš. Tako kaže neki tamo Zakon o elektronskim komunikacijama.
U pravu si, samo što ovde operater menja uslove 1.7. i nikakvog odlaganja posle 30.6. ne bi smelo da bude. Ali do 30.6. si obavezan da sačekaš jer u tom periodu uslovi nisu promenjeni. Zato i svi koji su podneli zahtev dobijaju papir sa rokom raskida 30.6.
Lepo sam sve napisao u postu koji si citirao.
Nemaju po Zakonu o elektronskim komunikacijama obavezu da te puste pre momenta stupanja jednostrano promenjenih (novih) uslova. Naravno da će mnoge da puste pre jer je tehnički zahtevno da sve koji žele da iskoriste svoje zakonsko pravo isključe tačno 30.6. u 23:59

Poslednja izmena:
Apsolutno korisnik ne mora ništa da kalkuliše i čeka, on je u ugovoru slabija strana i onog trenutka kada dođe u poslovnicu tada potpisuje raskid i završava posao. Sve ostalo je manipulisanje od strane operatera. Šta korisnika briga da li je raskinuo uslugu 15.6.u 15.00 časova ili 30.6. u 19.00 pa da razmišlja da li će njega Operater da pusti ili ne ili će ga neko zvati iz Korisničkog centra, on koristi zakonsko pravo da raskine ugovornu obavezu i ugovor i uopšte ne mora da odgovori ni na kakav poziv (zašto bi?) nakon potpisivanja raskida već samo ima obvezu vraćanja opreme koju je dobio na zaduženje. Danom raskida usluge smatra se dan kada je korisnik potpisao raskid.

Ma to je teorija, a praksa je drugo. Meni su u mts-u kad sam raskidao rekli da im menadzer ne dozvoljava da mi odobre raskid pre isteka otkaznog roka (koji su sami izmislili). Pa i zakon je nedavno menjan o elektronskim komunikacijama, pre je pisalo da je operator duzan da korisnika obavesti na njemu povoljan nacin (korisniku) o svim promenama. Tad se moglo upozoriti na taj clan zakona ako ti posalju uvecan racun od narednog meseca a samo su na sajtu objavili i onda obicno pristanu da ti odobre neki popust i posle povecanja, ako se bunis sa citiranjem zakona. Posle su izmenili taj deo i sad svi kace obavestenja samo na sajtu i mi saznajemo preko foruma i slicno. Divlji zapad.
Ovo kod Yettel-a za sad deluje bar malo bolje nego kod onog drzavnog raspada.

Upravo se suština kada Operater samostalno bez slaganja korisnika menja bitne uslove - kao cenu recimo, raskid se radi momentalno. Nikakvo čekanje 2 dana, 10 dana, zvanje, ponude, cimanje. Odneseš opremu i raskineš. Tako kaže neki tamo Zakon o elektronskim komunikacijama. Ali, pošto živimo u Srbiji, onda sledi pijaca...nažalost 90% ljudi saznaju da su imali pravo na raskid tek kada stigne novi račun sledećeg meseca.

Pa to mu dođe isto kao yunet, osim što se kod njih sve to dobije bez cenkanja i zahteva + dobiješ i static ip.

Znači ukupno si dobio 30 meseci gratis internet. To nije bilo ni kad je mts davao za prelazak sa sbb-a 24 meseci po dinar. Svaka čast!
Kako, sam ja piglu ili sta, ja sam racuno da mi je yettel povoljniji nego yunet i sa doplatom za staticku, A1 je najpovoljniji za sad ako se izboksuje 12m
YETTEL TV + 300/150= (24 * 500) + (12 * 4100) = 61200
YUNET TV + 200/100 = 3000 * 24 = 72000
A1 TV + 300/150 = (24 * 500) + (12 * 3500) = 54000

Yunet ti je 2990din x 24 za 500/250 a prvih 6m plaćaš 1990.

Drug, ti raskidaš ugovor sa Yettel a prelaziš kod drugog (yu net) i imaš tu ponudu koju ti je prodigy napisao. Računaj na to i da daju 5% na naredni račun ako se račun plati do 10.u mesecu za prošli mesec.

da al kao sto rekoh vi pricate za fresh korisnike, ja kao yettel korisnik da produzim ugovor dobicu 12 meseci free, ovo sto vi pricate je kad uporedjujete za totalno nove koristnike. Ja licno bi najvise voleo kod MTS ili Yunet ako bi mi parirali sa Yettel ponudom al posto nece ne gini mi Yettel ili A1

Da li neko zna ako Yettel radi samo optiku, ili rade i sa koaksijalnom/bakar vezom?

Preko njihove web stranice, koliko vidim, nisu moguće instalacije optike na mojoj adresi, ali ako rade instalacije preko bakarne, rado bih to uzeo jer nemam mnogo alternative kod drugih operatera.

Da li neko zna ako Yettel radi samo optiku, ili rade i sa koaksijalnom/bakar vezom?

Preko njihove web stranice, koliko vidim, nisu moguće instalacije optike na mojoj adresi, ali ako rade instalacije preko bakarne, rado bih to uzeo jer nemam mnogo alternative kod drugih operatera.
To je onda sbb.

Prebacio sam se prosle nedelje na Net tv basic sa Yettel kod kuce ili kako bese stari paket. Ali sad vidim da mi nova i n1 nisu ukljuceni... (Imam i eon pa na njemu gledam uglavnom zato nisam primetio ranije). Pise da moram da se pretplatim.. koliko vidim ostali sbb kanali su tu... Mozda za ove kanale moram neki poseban dopis molbu da pisem? @Yettel Srbija

Nema ih u osnovnoj ponudi tog paketa, cak smo i mi sa Premium paketima svojevremeno morali da potpisujemo aneks ugovora i uz povecanje cene da bi dobili N1 i Nova S, zapravo nismo morali nego ko je hteo.

Nema ih u osnovnoj ponudi tog paketa, cak smo i mi sa Premium paketima svojevremeno morali da potpisujemo aneks ugovora i uz povecanje cene da bi dobili N1 i Nova S, zapravo nismo morali nego ko je hteo.
To od ranije nema veze s tim, ako je prebačen na "Net tv basic" - znači da je i on na novom ugovoru/paketu i morao bi da ima N1 i Novu gratis.
Neka me ispravi neko ako nisam u pravu, ali mislim da ne postoje 2 "Net tv basic", već samo jedan jedini koji ima te kanale.

Receno mi je da n1 i nova jesu dostupni za taj paket na koji prelazim. A pise i na sajtu da jesu deo net tv basic paketa koji sam uzeo.

Ko zna, možda ponovo zatežu sa tim programima jer veliki gazda još uvek nije uspeo da ih ugasi (iako obećavao za novembar 2025) pa sad ih ućutkuju ispod žita. Videćemo, vreme će pokazati

Ko zna, možda ponovo zatežu sa tim programima jer veliki gazda još uvek nije uspeo da ih ugasi (iako obećavao za novembar 2025) pa sad ih ućutkuju ispod žita. Videćemo, vreme će pokazati
Ni ne mora da ih gasi kad ih je orobio - evo skoro je išlo na sec malo Slavija malo Ćacistan sa Brnabom, u stara vremena ne bi bila pravljena ta veštačka ravnoteža između značajnog i beznačajnog događaja i prenosila bi se direkt Slavija.
Mora da ima te kanale, 100% ga nisu još apdejtovali u sistemu, neka zove i urgira.

Neverovatno je da "samo te kanale nisu ukljucili" kad su sve drugo rekonstruisali, pardon ukljucili 😂😂

Prebacio sam se prosle nedelje na Net tv basic sa Yettel kod kuce ili kako bese stari paket. Ali sad vidim da mi nova i n1 nisu ukljuceni... (Imam i eon pa na njemu gledam uglavnom zato nisam primetio ranije). Pise da moram da se pretplatim.. koliko vidim ostali sbb kanali su tu... Mozda za ove kanale moram neki poseban dopis molbu da pisem? @Yettel Srbija

Kanali N1 kao i Nova S jesu deo naše ponude kako Premium tako i Basic paketa, ukoliko naši korisnici imaju takve pakete, a u programskoj šemi ne vide ove kanale, običan restart rutera bi pomogao. Ukoliko zatreba dodatna pomoć, svakako smo tu na raspolaganju.

Kanali N1 kao i Nova S jesu deo naše ponude kako Premium tako i Basic paketa, ukoliko naši korisnici imaju takve pakete, a u programskoj šemi ne vide ove kanale, običan restart rutera bi pomogao. Ukoliko zatreba dodatna pomoć, svakako smo tu na raspolaganju.
Zasto smo mi po pojavljivanju pomenutih kanala u vasoj ponudi dobijali na potpisivanje aneks ugovora i morali da doplacujemo da bi ih imali?
Ako mozete da pojasnite.

Jer ih po starom ugovoru nema.
Ili ih se moglo tada odmah dobiti doplatom/aneksom ili je moglo da se iskulira bez njih do ovog meseca i pripretiti raskidom - na šta oni onda ponude novi ugovor 12m dinar + 12m cena po novom ugovoru - naravno sa programskom shemom novog ugovora.

Apsolutno korisnik ne mora ništa da kalkuliše i čeka, on je u ugovoru slabija strana i onog trenutka kada dođe u poslovnicu tada potpisuje raskid i završava posao. Sve ostalo je manipulisanje od strane operatera. Šta korisnika briga da li je raskinuo uslugu 15.6.u 15.00 časova ili 30.6. u 19.00 pa da razmišlja da li će njega Operater da pusti ili ne ili će ga neko zvati iz Korisničkog centra, on koristi zakonsko pravo da raskine ugovornu obavezu i ugovor i uopšte ne mora da odgovori ni na kakav poziv (zašto bi?) nakon potpisivanja raskida već samo ima obvezu vraćanja opreme koju je dobio na zaduženje. Danom raskida usluge smatra se dan kada je korisnik potpisao raskid.
Procitaj jos jednom odredbe cl. 131. st. 3. ZEK, a posebno obrati paznju na:''...na način koji nije u korist krajnjeg korisnika''.

Upravo to! U tom članu se kaže da Operater ne može sam promeniti uslove i da te natera da ostaneš pod ugovornom obavezom. U roku od 30 dana korisnik izjavljuje da se ne slaže. I to je cela filozofija, ne može operater tu da ima sad neka prava dodatna jer on menja potpisan ugovor izmedju dve strane, korisnik se ne slaže i sad po tvom korisnik se ne slaže ali bi ipak trebalo još da sačeka operatera da Operater još jednom razmisli..? To nigde ne piše u zakonu. Stavljam tačku na ovo, sve je odavno jasno, zakon je nekoliko godina u primeni nije sad neki bauk. Tako ste i prošli put branili Telenor kad vas je na Twitteru lagao da će ugasiti brojeve korisnicima koji raskinu uo zbog povećanja cene.

Slobodno stavi i dve tacke, ali je ocigledno da nisi nista razumeo. Mlax37 je objasnio zasto ne moze raskid pre 30 juna.

Drago mi je da nisam razumeo jer da sam tebe razumeo podneo bih zahtev za raskid kad istekne 30 dana od obaveštenja, taman da Yettel ima pravo da mi naplati nadoknadu štete za prevremeni raskid. U zdravlje 🍻

Nazad
Vrh Dno