Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Mbappe 3-1

Ju, ju, kako je samo prošetao Ernandeza...

Ali zato je Mbape zver u dresu reprezentacije za razliku od igre u Realu.

Jel ovaj golman francuske spada u visi rang golmana? Pitam jer ima bas neken upitne odluke i (ne)odbrane, ne samo na ovom mecu

zamalo 3:2

Milimetri odlučili.
Sve u svemu prvo poluvreme sahrana, drugo već mnogo bolje.

Ko voli fantasy na fifa fantasy može da predviđa rezultate (pored fantasy igre). Naravno, sad ako krene biće u zaostatku sa poenima. Pogodih ja i ovo, biće još 30 poena za FRA -SEN 😆

1781643949996.webp

sutrašnje utakmice. na papiru derbi (našeg) dana je poslednja

1781643999660.webp

Čist penal, vidi se po rotaciji i padu. Samo je sudija gurao svoje, nisam viđao kada zovnu iz VAR-a glavnog sudiju na "TV gledanje" da se drži svoje odluke obično to bude kontra.

Spada medju najbolje. Jeste da ponekad primi glupo gol, ali vise odbrani neodbranjivo
Inace Mbappe tek 27 godina a postace prvi strelac svih vremena na SP. Fale mu jos 2 da pretekne Klosea
Podsetio me malo na Onanu, verovatno sam pratio samo utakmice gde je imao te cudne odluke za bacanjem

Moja prognoza iraq 1:2 norveska

Stoji da je njegova noga udarila u Saneouvu ali ovaj iza ledja uleće u njega i inercija ga unosi u njegovu putanju. Gledam na primer da je nama neko ovako uleteo na nekoj tekmi na SP kako bih posmatrao. Ovde da je Sane dotao.loptu pa ajde ali nije ni pipnuo loptu koliko sam primetio.

Penal 100%, nagazio ga na desnu nogu lepo se videlo.
Nije mu desnu dodirnuo bio na 10 cm od nje premotaj videćeš

Mbape inicirao kontakt i potvrdjeno je da nije penal . Zbog imena ga nisu pocastili zutim kartonom . Kontakt je dozvoljen i ovaj sudija je bolji za klasu od onog zabara zbog kojeg sam dobio upozorenje , njemu bi trebalo dati povratnu za Italiju odmah .
Kako inicirao kontakt kad ti neko ovako uleti u noge? Sta je mogao da uradi, da ga preskoci kao trkac na 100 metara sa preponama?

Zato sam i rekao da je sudija lud kad je dao objasnjenje da je napadac inicirao kontakt! Neverovatno da jedan sudija svetske klase toliko ne razume igru.

Kako inicirao kontakt kad ti neko ovako uleti u noge? Sta je mogao da uradi, da ga preskoci kao trkac na 100 metara sa preponama?

Zato sam i rekao da je sudija lud kad je dao objasnjenje da je napadac inicirao kontakt! Neverovatno da jedan sudija svetske klase toliko ne razume igru.
Teško je to objasniti, treba da se barem ispred zgrade nekada odigrala partija fudbala.

Teško je to objasniti, treba da se barem ispred zgrade nekada odigrala partija fudbala.
Zao mi je sto vi niste sudije i sudije u WARu pa da dosudite ono sto hocete . Po Pravilima Igre ono nije penal .
A i da obrnem . Zamislite da je protiv nas neko takav penal svirnuo - sve bi ste mu n a gomilu stavili .

Poslednja izmena:
Zao mi je sto vi niste sudije i sudije u WARu pa da dosudite ono sto hocete . Po Pravilima Igre ono nije penal .
A i da obrnem . Zamislite da je protiv nas neko takav penal svirnuo - sve bi ste mu n a gomilu stavili .
Dzaba i da smo mi u VAR-u kada je majstor pun sebe, pa ne priznaje grešku. Zvali su ga na "gledanje", što znači mi iz VAR-a mislimo da je penal, a nije jedan sudija ima ih više.
Opet se ponavljamo ako zovu sudiju na gledanje u većini slučajeva je bila njegova greška i sudija nakon gledanja ispravlja svoju odluku.

Za taj penal ili nije penal vodice se brojne diskusije i nece postici koncenzus - na sudiji je kako je video i kako je objasnio waru .
I videces sudice bar jos jednu u grupnoj fazi
Ako misle da je pogresio ide kuci posle grupne faze . Tako radi i FIFA i UEFA

Fudbal solidan za sada, poneko poluvreme dosadno, ali generalno gledano, može da prođe. Termini očekivano očajni za evropu, pola utakmica je u ponoć/3am, Meksiko skrajnut kao fudbalska zemlja, Kanada i inače nebitna i nepotrebna u celoj priči.
Uglavnom, tehnički nekako sve toliko mlako odrađeno oko organizacije... pre svega ove pride kopačke i mušeme na terenu pre početka, ređanje igrača u krug, hidratacija na 24 stepena, šetaju ljude hiljadama kilometara za 3 utakmice... sve nekako isforsirano samo da bude drugačije.
Promene pravila uglavnom ok i smislene, mada primena VAR-a i dalje vrlo slaba (čemu VAR ako pokažu i izvuku pogrešnu liniju Švajcarcu ili sinoć sudija svira kad Franuz nagazi svog golmana, pa vrati posed Senegalu kad već imamo snimak...)
I da, meni neverovatno, da zvanični FIFA highlights nemaju sat/vreme dešavanja u prilogu. Sve u svemu, meh...

Nazad
Vrh Dno