Šta je novo?

Slika secka posle sat vremena

kimimax

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
320
Slika posle sat vremena krene da secka jedino resenje je gasenje box-a pa upaliti opet i posle sat vremena slika krene opet da secka najvise se vidi sada dok gledam utakmice ?

То ти је телевизија преко интернета (отт) чим је нешто много гледано мора да прекида.

Slika posle sat vremena krene da secka jedino resenje je gasenje box-a pa upaliti opet i posle sat vremena slika krene opet da secka najvise se vidi sada dok gledam utakmice ?
Kada krene da secka i prebacis kanal na nesto nebitno, isto se desava?

Da isto sve dok ne ugasim skroz box probao i na drugi tv isto se desava

Onda je do boxa, trazi zamenu

@DukeLander moze da bude Box, moze da bude i signal strength sa razvodnog kabla

Meni se na supernovi desavala identicna stvar, radi malo posle restart-a box-a, i krene da secka posle X vremena. Bilo je do jacine signala sa razvoda

Svakako treba da dodje tehnicar da vidi u cemu je problem

Mozda sam glup pa ne razumem ali kako moze jacina signala da mu bude dobra sar vremena pa pocne da trza, restaruje box i opet sat vremena ok?
U toku restarta boxa se snaga signala dopuni u razvodu?
Razumes moju dilemu ovde

@DukeLander - Box ima svoj Cache i kontrolere koji primaju signal. Ako je signal los, sta se desava:

Restart obrise cache. Upalis, svez ohladjen Box. Los signal ponovo izaziva error connection, tako da box mora da radi dodatno i sa vise snage da ispravi razne error-e loseg signala, sto opet izaziva vecu temperaturu i i veci Box CPU usage, i kad dodje do overheat-a nastaje stutter na tv signalu

Aj da probam da dam analogiju:

Imas RAM koji ne valja. Player Position na Z osi je 220.90. Los RAM kaze da je 220.96. Al tvoj GPU vidi nelogicnost i bad game physics, i bez tvog znanja GPU sada odradi calculate collision, correct position, recalculate velocity, check match parameters

U tvom user experience, "ubagovo je frejm". U pozadini, GPU je radio extra dodatni zadatak usled loseg data. U slucaju da RAM konstantno pravi greske, tvoj GPU ce konstantno da radi prekomerne dodatne zadatke da ispravlja lose input data, koje inace ne bi radio, da RAM data nije pogresan odnosno da je data sa memorije ispravan

OP nije napisao koja je usluga u pitanju, ali svi operateri koriste sada ove veoma krhke i osetljive box-ove tako da je sasvim moguce da je usled overheat-a crkao Box permanentno pa ni zdrav signal nece biti u stanju da propusti kada se zagreje. Zato mora da pogleda tehnicar

Obrni okreni, svakako je problem do Yettel-a, bilo da je box ili konekcija.

O kakvom lošem signalu sa razvodnog kabla pričate? U pitanju je Yettel TV box, povezan samo na IP mrežu, bilo putem LAN kabla, bilo putem WiFi.
Pozdrav

Moja je greska, nisam video da je objava u Yettel sekciji, posto je OP napisao post od jedne ipo recenice ne spominjuci ni yettel ni tip box-a. Izvinjavam se svima, govorio sam uopsteno za signal sa kablovske.

To je flow.

Ja ga rešavam tako što na tom kanalu na kojem je flow vratim nekoliko sekundi u nazad tv program, zatim prebacim na naredni kanal i onda vratim na kanal na kojem se desio flow i flowa više nema narednih 65 minuta.

Flow mi se dešava na STB-u koje je povezan preko WiFi-a. Na ovom drugom STB-u koji je povezan preko LAN kabla flowa nema.

Sve u svemu cirkus.

Meni se dešava na stb koji je vezan lan kablom.
Rešenje, slično kao što je @Mags napisao.
Vrati unazad kanal koji sekund, pusti tako da ide koji sekund, vrati na live. Nema seckanja, niti resolution drop.
Prijavljeno jetelu pre x vremena.

Bas sam testirao juce posto klinac gleda yt preko tog box-a gledao je nekih 2 sata slika ni jednom nije krenula da koci

Nazad
Vrh Dno