Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
20.02 sam dobio ugovor 12 meseci dinar ostatak puna cena. Znaci proslo je 4 meseca. Ako podnesem zahtev za raskid da li mogu ocekivati ponovo 12 dinar ostatak ova povecana cena ili ovo sto je neko pisao da daju 12 meseci nepromenjena cena. Ova druga opcija mi nije interesantna. Imam najjaci paket.

Jel moze sad 12meseci po dinar ili ne moze?

Jel najbolja ponuda ovo sto MJ pise?

Neko izjednacavanje a1 ponude?

Podnet juče zahtev za raskid UO, pre 10 min dobih poziv od izuzetno ljubazne gospođe Nade iz SBB, izjednačili A1 ponudu tako da za nastavak saradnje i od SBB dobijam prvih 12 mes za 1 din, sledećih 12 mes 5300 rsd za neki paket koji je ekvivalentan sa EON Premium Duo.
Imam već dva EON box, ostaje mi 3/5 slota, tražio sam i treći EON box međutim dobih odgovor da na jednom smart TV mogu da koristim EON aplikaciju 😁.
Ostavio sam vikend ispred sebe da donesem odluku.
Kada bi A1 imao N1 i Novu S ne bih se ni trenutak razmišljao jer A1 nudi optiku 600/300 a SBB i dalje coax 500/50, mada sa druge strane ne mogu da budem u medijskom mraku...
ovo ne deluje lose, samo mi nije jasno za koji paket? Isto SBB ili je to sad vec neki yetel paket?

Ne znam ni ja, nisam obratio pažnju na šta se odnosi, fokus je bio 12 mes 1 din.
Svakako opremu zadržavam, tako da verujem da je i dalje SBB usluga.

Pozdrav svima....dakle realno ne znam gde bih postavio ovo pitanje, pa rekoh ajde prvo da probam ovde.
Pre 2 meseca sam obnovio ugovor sa SBBom i sve je to OK, jer nemam primedbi obzirom da ije coax u pitanju. Dakle ne treba mi neki extra upload i koliko znam bar za sada EON box je dramaticno bolji od svega sto Yettel nudi.
E sad, pitanje glasi sta ako se u nekom momentu odlucim da predjem na optiku, zbog interneta? Drustvo iz SBBa mi kaze da ne postoji mogucnost da se sa SBB coaxa predje u toku ugovora na Yettel optiku, jer su kao SBB i Yettel jos uvek, iako pravno zajedno, dve odvojene firme.
Ima li mozda neko bolju informaciju od ove koju sam ja dobio?

Pozdrav svima....dakle realno ne znam gde bih postavio ovo pitanje, pa rekoh ajde prvo da probam ovde.
Pre 2 meseca sam obnovio ugovor sa SBBom i sve je to OK, jer nemam primedbi obzirom da ije coax u pitanju. Dakle ne treba mi neki extra upload i koliko znam bar za sada EON box je dramaticno bolji od svega sto Yettel nudi.
E sad, pitanje glasi sta ako se u nekom momentu odlucim da predjem na optiku, zbog interneta? Drustvo iz SBBa mi kaze da ne postoji mogucnost da se sa SBB coaxa predje u toku ugovora na Yettel optiku, jer su kao SBB i Yettel jos uvek, iako pravno zajedno, dve odvojene firme.
Ima li mozda neko bolju informaciju od ove koju sam ja dobio?
Nekad su pricali da ce to pretvoriti u praksu ali su odustali,izgleda.

To bi im bila nepovoljna praksa, jer zašto bi dozvolili ikome da pređe sa njihove infrastrukture (makar i koaksijalne) na tuđu, čije iznajmljivanje plaćaju. Mada i bez toga je komplikacija, po ugledu na situaciju sa Telekomom. Iako su kod njih obe infrastrukture (MTS i Supernova) pod punim njihovim vlasništvom, opet zatežu po pitanju prelaska sa jedne na drugu. Pre će dozvoliti da postoje dva ugovora na istoj adresi na različitim infrastrukturama nego da se pređe sa jedne na drugu.

S tim u vezi, zanimljivo je pitanje kakav je Yettel po tome: da li sada uopšte dozvoljavaju da se uzme Yettelov paket (preko MTS-ove optike) tamo gde imaju svoju optiku (gde je koaksijalna mreža, koliko shvatam, i dalje dozvoljavaju), te da li mogu paralelno obe da se koriste. Imalo bi sasvim smisla da su odgovori odrični. A1 recimo ne pravi pitanje: gde imaju svoju infrastrukturu, mora preko nje, tj. korisnik to ni ne bira, a u neku ruku i ne vidi, prosto te sami priključe na šta žele, odnosno šta im je isplativije.

Meni u sredu rekli u poslovnici za 7 dana da vratim opremu, na zahtevu piše do 30. juna. Niko me za ova dva dana nije pozvao pa da mogu da pitam. Ima li neko odgovor?

Da li je neophodno da se oprema vrati lično?
Trebalo bi da krajem nedelje putujem, pa bi je neko vratio umesto mene. Ili vole da prave probleme oko toga?

Bila sam danas da podnesem zahtev za raskid ugovora zbog poskupljenja, ali je radnica samo uzela podatke i rekla da ce me zvati neko od kolega koji se time bave. Trazila sam potvrdu mog zahteva, na sta je ona izjavila da ne daju potvrde i da ja nisam podnela zahtev za raskid ugovora, vec pokrenula proceduru sta god to znacilo. Kako je drugima bilo, sumnjivo mi je da je to tako zaista?

Zvanično jeste, potpisuješ se prilikom razduživanja, ali u praksi nije, jer ne traže tad ličnu kartu. Kod podnošenja zahteva za raskid jeste potrebno pokazati LK, mada i tad nije isključeno da bi mogao da prođe neko drugi sa tvojom LK. Svakako je sve to čudno, jer se ja npr. ni ne sećam da su mi tražili LK za potpis ugovora. Prosto je sve dogovoreno sa agentom preko telefona, pa ispada da sam mogao da ostavim i lažne podatke. Isto je i sad kad sam prešao u A1, ni tu mi agent nije tražio nikakav dokaz da su podaci koje mu šaljem ispravni.

Znaci sutra ponovo da idem
Tako ispada, ako stvarno želiš da raskineš, makar po dosadašnjim iskustvima. Ako ti je okej i zadržavanje uz nekoliko meseci po dinar, onda će te sigurno zvati i na osnovu toga što je upisala, i to je proverena stvar. Mada nikad se ne zna, možda je i ovako okej za raskid, pošto pod određenim okolnostima može i da se vrati oprema bez čekanja, ali to je već kocka. Hoću reći, možda tebi baš to ponude ako im prilikom poziva kažeš da definitivno raskidaš. Nema garancije, ali to bi realno bila najčistija situacija: najaviš da si nezadovoljna, oni te pozovu sa ponudom za zadržavanje, ti je prihvatiš ili ne. Nezavisno od toga, trebalo bi da bude okej vraćanje opreme kad god, ali to je nažalost više teorija nego praksa.

Edit: malo sam zakomplikovao prethodni pasus, pa evo ukratko – ako definitivno raskidaš, jeste najsigurnije da odeš opet, a ne moraš ako bi prihvatila ponudu za zadržavanje.

Poslednja izmena:
Zvanično jeste, potpisuješ se prilikom razduživanja, ali u praksi nije, jer ne traže tad ličnu kartu. Kod podnošenja zahteva za raskid jeste potrebno pokazati LK, mada i tad nije isključeno da bi mogao da prođe neko drugi sa tvojom LK. Svakako je sve to čudno, jer se ja npr. ni ne sećam da su mi tražili LK za potpis ugovora. Prosto je sve dogovoreno sa agentom preko telefona, pa ispada da sam mogao da ostavim i lažne podatke. Isto je i sad kad sam prešao u A1, ni tu mi agent nije tražio nikakav dokaz da su podaci koje mu šaljem ispravni.

Tako ispada, ako stvarno želiš da raskineš, makar po dosadašnjim iskustvima. Ako ti je okej i zadržavanje uz nekoliko meseci po dinar, onda će te sigurno zvati i na osnovu toga što je upisala, i to je proverena stvar. Mada nikad se ne zna, možda je i ovako okej za raskid, pošto pod određenim okolnostima može i da se vrati oprema bez čekanja, ali to je već kocka. Hoću reći, možda tebi baš to ponude ako im prilikom poziva kažeš da definitivno raskidaš. Nema garancije, ali to bi realno bila najčistija situacija: najaviš da si nezadovoljna, oni te pozovu sa ponudom za zadržavanje, ti je prihvatiš ili ne. Nezavisno od toga, trebalo bi da bude okej vraćanje opreme kad god, ali to je nažalost više teorija nego praksa.

Edit: malo sam zakomplikovao prethodni pasus, pa evo ukratko – ako definitivno raskidaš, jeste najsigurnije da odeš opet, a ne moraš ako bi prihvatila ponudu za zadržavanje.
Da, definitivno hocu da raskinem, jer mi vec duze vreme nije to to. Ovo mi je samo super doslo da mogu ranije da izadjem.
Mene najvise brine sto ja nemam pisanu potvrdu da sam danas podnela zahtev i da se ne naprave blesavi da nisam odradila zahtev na vreme jer ne postoji evidencija. Hvala na odgovoru 🙂

Kada se podnese zahtev za raskid, da li može da se povuče? I ako može, koji je rok?
Za ovaj sad ne znam kako funkcioniše ali onaj standardni sa otkaznim rokom od 30 dana,u tom roku ako se predomisliš papir za raskid i sa spiskom opreme koja se vraća odneseš u poslovnicu i povučeš raskid.

Trebalo bi da krajem nedelje putujem, pa bi je neko vratio umesto mene. Ili vole da prave probleme oko toga?
Ne,ja pitao. Ne mora vlasnik,pod uslovom da imas potpisan zahtev za raskid koji ai ti potpisao.

Da, definitivno hocu da raskinem, jer mi vec duze vreme nije to to. Ovo mi je samo super doslo da mogu ranije da izadjem.
Mene najvise brine sto ja nemam pisanu potvrdu da sam danas podnela zahtev i da se ne naprave blesavi da nisam odradila zahtev na vreme jer ne postoji evidencija. Hvala na odgovoru 🙂

U najgorem slučaju moraćeš opet ali pre toga, za koji dan i to ako te niko ne bude zvao da ti nudi neke povoljnosti, pozovi call centar i proveri status zahteva. Ako ti kažu da nema nikakvog zahteva u sistemu, moraćeš opet u poslovnicu.
Svakako imaš do kraja juna vremena da podneseš novi zahtev ako bude trebalo.

Bila sam danas ponovo ali u drugoj poslovnici. Rekla mi je da je ova podigla zahtev da me neko zove da mi nudi neku pogodnost, ali ne i da raskinem ugovor.
Ja trazila da svakako hocu da raskinem. Ova mi je dala papir sa zahtevom, ali na njemu nema pecata xD
Rekla je za 7 dana da donesem opremu.

Ljudi bre šta radite nije mi jasno, kakve provere i ponovni zahtevi!?
Morate da dobijete papir prilikom podnošenja zahteva za raskid pretplatinkčkog ugovora.
Na njemu je sve objašnjeno, datum i potpisi.

Ako sviraju i vrdaju tražite da pričate sa nekim drugim. 😉

Zvali ipak iako su pretili da nece.😂😂. 9 meseci dinar ,eon 3/5 i 600/50 . Net premium + ili kako li se vec zove.

Ko je dobio stari nacin Eon aplikacije tj 3/5 , da li mu u ugovoru pise Eon MS 2/2?

Poslednja izmena:
Ko je pretio? Ti u poslovnici nemaju veze sa drugom sluzbom koja zove...

Ne nego lik koji je zvao kad sam pitao za proceduru raskida. Zvao je jedan dan pa onda i drugi dan da bi se sa mnom raspravio jer je zena bila lilava. Rekao sam mu da cu podneti zahtev u poslovnici pa ce onda zvati neko ko moze to da odobri a on rece da nece vise niko zvati sem njega.

• Like
Reagovanja: M J
Opet tog sto si dobio nema veze sa sluzbom koja zove ..

Evo sad iz poslovnice potpisao zahtev, niko nista i ne pita, zasto... Dobio papir, pa videcemo. Ja nisam ni imao uo.

IMG_20260613_134308629_AE~2.webp

Ode se lično u poslovnicu i ne izlazite dok ne dobijete ovaj papir ispod. 🙂

SBB-zahtev-za-raskid-pretplatni-kog-ugovora.jpg

Kažete zbog poskupljenja i to je to...

Posle 7 dana se ode sa opremom u poslovnicu, plati šta ima i dobije potvrda da je oprema vraćena.
Jedinu zezanciju mogu da naprave FT1P šalteruše 🙂

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno