Šta je novo?

Proizvođači automobila se spremaju za zabranu kineskog softvera i hardvera, Volvo jedini dobio autorizaciju

Te priče svake godine se pričaju za sve mašine, pa opet automobili traju po 20 godina, veš mašine 30, frižideri i zamrzivači 40....
Sreća pa imamo programirano zastarevanje proizvoda. Inače bi trajali duže.

Torslanda (Švedska) i Gent (Belgija) XC60 za Evropu, što bi imali fabrike u Evropi ako ti modeli dolaze iz Kine?
Naravno je da će modeli za Aziju stizati iz Kine, Malezije, Indije kako bi se smanjili troškovi proizvodnje i transporta:

SL90
Obicno auti napravljeni u Kini zavrsavaju na azijskom trzistu, ali za XC60 nije retkost da zavrse u Evropi. Cesci su primerci made in EU, ali ima i kineskih. Razlozi mogu biti razni, moguce je da "stock" primerke dovoze iz Kine (core trim), a da personalizovane porudzbine dolaze iz Evrope.

Ja živeo u Švedskoj 6 godina, XC60 najprodavaniji automobil u zemlji godinama, ima ga na svakom koraku i ne znam nikog da je imao taj model proizveden u Kini. 🙂
Sedište kompanije u SWE, tu predstavljaju nove verzije, nema nešto Kineza da govore. 🙂 Tako da ta priča Volvo=Kina ne pije vodu, da je drugačije davno bi oni prošli kao Huawei...

Poslednja izmena:
Ja to nisam ni rekao, da su srozali Volvo kvalitet ne bi ostali na trzistu - ali auti koje si pobrojao se prave I U KINI i isporucuju I U EVROPU.

Evo posto ne verujes i nudis "anecdotal evidence" - nasumican primer za kineski XC60 registrovan u Svedskoj - https://www.car.info/en-se/license-plate/S/TDT66W

Kada sam rekao Kinez, nisam baš mislio na to ko na ga kraju sklopi/zašrafi, da li je Li ili Erik 🙂 više na tehnologiju ispod haube, to je uglavnom kinesko ili ne? Volvo doda svoju značku i limariju preko toga?

Ja to nisam ni rekao, da su srozali Volvo kvalitet ne bi ostali na trzistu - ali auti koje si pobrojao se prave I U KINI i isporucuju I U EVROPU.

Evo posto ne verujes i nudis "anecdotal evidence" - nasumican primer za kineski XC60 registrovan u Svedskoj - https://www.car.info/en-se/license-plate/S/TDT66W
A licence i zaobilaženje zabrana u Evropi je zbog toga što kinezi "nisu srozali kvalitet" ili je nešto drugo u pitanju?

Jel ima neki podatak koji % tih xc60 iz Kine završi u Evropi?

Naravno.

Što se tiče Volva, drugar je uze neki C60 ili tako nešto prošle godine, nov. Motor riknuo nakon 30k. Sad vozi Rav 4 i presrećan.

Nazad
Vrh Dno