Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

FIFA i USA nisu normalni. Nije mi jasno zasto su im uopste dodelili organizaciju svetskog prvenstva. Zabranjuju sudijama ulazak u USA. Pa cak i navijacima zabranjuju ulazak bez ikakvih razloga. Onda ***** nad reprezentacijom Irana,.... Najbolje bi bilo kad bi reprezentacije bojkotovalo svetsko prvenstvo.

Poslednja izmena od urednika:
Kad igraju Italijani i Maldini i Inzagi?

Leonardo je bio iskljucen krajem prvog poluvremema. Na koji prkrsaj mislis da bacim pogled da li ima na YT.

Ja se evo javno posipam pepelom.
Na taj lakat u glavu sam mislio ali sam proteklom vremena taj karton totalno smetnuo s uma. Iz nekog razloga sam se setio te utakmice i tog poteza (čoveku je naprsla lobanja) ali ne i crvenog.
Izvinjavam se navijačima brazila i ostalima a tebi hvala na ispravci.

Aha,ok. Mislio sam da mislis na neki drugi prekrsaj ipak je dosta vremena proslo pa se vecine utakmica secam kao kroz maglu. Zato povremeno pogledam highlights sa nekih starijih utakmica gde su uglavnom pokazani svi zanimljivi momenti.

Kad igraju Italijani i Maldini i Inzagi?

Kostunica likes this.

Slažem sw da je fudbal kraja 90ih bio mnogo zanimljiviji ali isto tako prošlo SP je bilo milina gledati barem meni. Samo da padaju golovi i da svaka bude preko 3, 4 gola i biće poslastica. Nadam se da će ova pravila kojim se "sprečava" kradja vremena doneti dinamicnije utakmice. Npr. PSG Bayern goloeada kada je bila skoro pa nije bilo nekih vecih prekida u igri. Mnogo zavisi od sudije a deluje da Kolina usmerava sudjenje u tom smeru.

Album za USA '94. koji se prodavao kod nas. Posle njega mi je svaki Paninijev sa mugshot-ovima delovao bezveze.

Meni iskreno nedostaje onaj fudbal

"Faul na 42 metra od gola"

Veron, Zuninjo, Sinisa, Bekam, Krespo, Batistuta, Princ Rima, Nakamura, Karlos, Rivaldo, Hadzi, Rikelme, Pirlo, Hoojidonk

budu u fazonu: A cu da ga klepim odavde

Danas faul na 3 metra od 16terca a fudbaleri: "OvO Cu Da CeNtRiRaM"
Далеко било да неко прангија са 30+ метара, то данас светогрђе, мора се додавати у недоглед и ућу у петерац.

To je zaslužan Pep i njegova škola fudbala. Nemaš tih šuteva sa 30m, nema visokih lopti i dugih ispucavanja, nema degažiranja na početku napada od golmana, još milion stvari. Isto slobodni udarci, kakvih je bilo majstora, čak su ih i golmani bolje izvodiili od ovih danas.
Sada se to preslikava i na reprezentacije, kojima je taj stil sve teže prekopirati i uigrati za kratak period, plus ovako kada je prvenstvo igra se za ziheraski i svaki bod bitan.

Krenulo je to.odavno Elemio Herera o totalni fudbal pa potom Cruyff koji je na klupi Barce to razvio dalje dok je vodio Pepa i Luisa Enrikea koji su sada na vrhu fudbala. Pepa nw volim bas zbog toga što je on tu lriču odveo po meni preterano u sitna crevca i ubio klasične napadače kojih danas ima na prste jedne ruke da nabrojiš a 90ih sve pucalo. Inače Batistuta bog otac!

Azteka stadion koji će treći put biti domaćin. Stadion na kome je Pele '70 osvojio i na kom je Maradona isto bog otac jelte Englezima sevrirao božju ruku i drugi gol remek delo.

Kad su pare u igri od terena koji je pre par god izgledao kao da je za ispašu do ovoga.

Batistuta je bio sjajan fudbaler, ali u periodu devedesetih i pocetkom dvehiljaditih, u Italiji je igralo puno odlicnih napadaca, najmanje desetak mi padaju na pamet kada se setim Serie A iz tog vremena.

Po meni danas gledajući pogrešio je što nije otišao u UTD osvojio bi svašta ali da si me to tada pitao rekao bih suprotno. Čovek lojalista nije hteo da ode iz Viole dok nije video da nema šta više tamo da traži. A i da je otišaonu UTD ne bi im zavalio ona dva komada, još ga Stam čuvao.

Vrlo zanimljiva činjenica 🙂 Nikada "strani" selektor nije osvojio prvenstvo...

wc2026.webp

Serie A je devedesetih bila najjaca evropska liga, najbolji igraci u tom periodu su bili tamo. Cak je ostao u Fiorentini kada su ispali u drugu ligu, i eskpresno se vratili nazad. Sa njim su bili blizu osvajanja titule 98me/99te ali ako se dobro secam pred kraj prvenstva se povredio. A kup Italije koji je osvojen protiv Atalante je zahvaljuci njemu, koji je u obe utakmice dao po gol. Uz Ronalda jos jedan od meni omiljenih igraca, cuveni Batigol.

Krenulo je to.odavno Elemio Herera o totalni fudbal pa potom Cruyff koji je na klupi Barce to razvio dalje dok je vodio Pepa i Luisa Enrikea koji su sada na vrhu fudbala. Pepa nw volim bas zbog toga što je on tu lriču odveo po meni preterano u sitna crevca i ubio klasične napadače kojih danas ima na prste jedne ruke da nabrojiš a 90ih sve pucalo. Inače Batistuta bog otac!

Azteka stadion koji će treći put biti domaćin. Stadion na kome je Pele '70 osvojio i na kom je Maradona isto bog otac jelte Englezima sevrirao božju ruku i drugi gol remek delo.

Kad su pare u igri od terena koji je pre par god izgledao kao da je za ispašu do ovoga.

Totalni fudbal (Mihels, Krojf) je da kažeš uveo te neke taktike koje su bile novina, oko pozicija, presinga, ali se igralo direktno, bez ovoliko kruženja koje je Pep usavršio, zato i naziv tika-taka.

Serie A je devedesetih bila najjaca evropska liga, najbolji igraci u tom periodu su bili tamo. Cak je ostao u Fiorentini kada su ispali u drugu ligu, i eskpresno se vratili nazad. Sa njim su bili blizu osvajanja titule 98me/99te ali ako se dobro secam pred kraj prvenstva se povredio. A kup Italije koji je osvojen protiv Atalante je zahvaljuci njemu, koji je u obe utakmice dao po gol. Uz Ronalda jos jedan od meni omiljenih igraca, cuveni Batigol.

Prilozi

• 7jnbirkp7fkg1.webp
    7jnbirkp7fkg1.webp
    79.4 KB · Pregleda: 116
Na svakoj poziciji vrhunski igraci. Sad se ti vrhunski dovode na zalasku karijere. Te sezone u Italiji su igrali i Maldini, Costacurta, Desai, Savicevic, Boban, Jirgen Keler, Del Piero, Viali, Ravaneli, Mali buda (isto jedan od idola moje mladosti), Conte, Asprilja, Zola, Rud Gulit, Mancini, Di Mateo, Kanavaro, Fonseka, Kanidja, Berkamp i tako dalje.

Pre nekoliko decenija sam znao ili cuo za vecinu igraca koji igraju za najjace reprezentacije na svetskom fudbalskom prvenstvu a sada ne znam ni ko igra za u prvoj postavi nase reprezentacije. Svake godine je sve manje zvezda u skoro svim timskim sportovima.

Pre nekoliko decenija sam znao ili cuo za vecinu igraca koji igraju za najjace reprezentacije na svetskom fudbalskom prvenstvu a sada ne znam ni ko igra za u prvoj postavi nase reprezentacije. Svake godine je sve manje zvezda u skoro svim timskim sportovima.

Trenutno ni ne postoji prva postava nase reprezentacije.....na zadnje dve (prijateljske) utakmice selektoru Paunovicu vecina prvotimaca nije htela da se odazove,pa je sklepao nekakav drugi tim.....koji je na utakmici protiv Meksika uspeo nekako da postigne dva autogola....(?)

Isli smo na jedno svetsko prvenstvo zahvaljujuci postignutom golu u 90. minutu na mecu protiv Portugalije a Ronaldu je u tim kvalifikacijama ponisten regularan gol kada se igralo na nasem terenu. Na proslo evropsko fudbalsko prvenstvo smo otisli iako nismo uspeli nijednom u kvalifikacijama za to takmicenje da pobedimo madjarsku i bugarsku fudbaslku reprezentaciju. Od evropskog prvenstva sam prestao redovno da pratim utakmice nase reprezentacije.
Nervirao sam se kada Roberto Badjo i Mijat nisu postigli golove iz penala na svetskim prvenstvima ali takvih trenutaka u modernom fudbalu je sve manje jer nema novih zvezda i poznatih fudbalskih imena.

Devedesetih sam znao dobar deo igraca italijanske lige, sada kada mi izadje snimak iz prve vecinu prepoznam, sada znam Ronalda(Padavicara), Mesia, onog nabedjenog Francuza koji misli da je uvatio Boga za m, Halanda, onu plackicu Vinicijusa i to je to. Secam se one ekipe Brazila koju Nemci rasturise oni igraci vise brinuli o frizuri nego o fudbalu
Secam se finala '94 i Badja, '98 Mijata, gazenja Mihajlovica, finala i razmontiranja Brazila, zatim 2002 povrratak R9 i njegove frizurice, Turaka Korejaca ali i one kradje protiv Italijana.
Cuvenog udaranja Zidana i njegov ples protiv onakvog Brazila 2006., 2010. se secam pobedom protiv Nemaca i kasnije nas raspad. ostalih prvenstava se slabo secam i slabiije sam ih i pratio. ovo cu mozda tamo ispadanje i to je to
Navijam za Bosance

Okozio sam se dok sam namestionitv i bbc. Na itv WC classic Eng vs Arg prva dvojica Shearer i Batistuta 🥰. Owen imao 18 god. Za detalje oniptvx i bbc pisaću na temi ze prenose.
Dal link, Moma to šalta ko TV kanale, ne može covek da pohvata u n tema kako da podesi 4k prenos na svom TV-u. Te, nije mesto ovde o TV prenosima, pa tamo nije mesto ovde o VPN, pa u VPN nije mesto ovde o aplikacijama,…, nastavite niz 😂

A sve je povezano sa gledanjem TV prenosa u 4k.

Ko razume shvatiće 😇

Nazad
Vrh Dno