Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Pozvao sam se na zakon o elektronskim komunikacijama, trazio korigovanje racuna za maj, a ovu potraznju za nadoknadu stete da obustave ili cu da pokrenem sudski postupak i poslao sam im slike svih prigovora preko maila i sken reversa za razduzenu opremu.
I danas planiram da idem do poslovnice i sve to isto da napisem tamo.
Apsurdno je sto u nasem tzv "pravu" prakticno i nije moguce tuziti ih za pretrpljen stres i visok pritisak zbog ovoga...

Pozvao sam se na zakon o elektronskim komunikacijama, trazio korigovanje racuna za maj, a ovu potraznju za nadoknadu stete da obustave ili cu da pokrenem sudski postupak i poslao sam im slike svih prigovora preko maila i sken reversa za razduzenu opremu.
I danas planiram da idem do poslovnice i sve to isto da napisem tamo.
Nisu oni osteceni nego mi. To je zamena teza. Mi smo sklapali ugovore sa jednom cenom, a oni traze 3-4 puta vecu cenu. Mi smo kupili net sa javnom ip adresom, oni su je ukinuli da bi nam je prodali. Ovde su se javljali ljudi koji su oko nove godine sklopili ugovoe sa cenom od 2500, oni im naplacuju 8000. I kad razliku pomnozis sa brojem preostalih meseci po ugovoru, ko je tu ostecen ?

Evo proslo je mesec dana, jos mi se ne javljaju, samo salju nejasne racune koji nisu po ugovoru. U proslom konfliktu sa njima nisam ni raskidao ugovor, samo sam izbacio njihove kablove iz stana i poslao im mail da mi takve "usluge" nisu potrebne. Nisu ni pitali za nadoknadu stete.

Dobih SMS da mi je prihvacen zahtev za raskid ugovora. Imam par dana samo da ovo zavrsim, nada se da kad odem nece biti a sve ok ali ipak treba da platis penale. Jel ima neko da preko Oriona gleda IRIS TV?

Da li se neko žalio na penale koji su stigli nakon raskida ugovora i vraćanja opreme. Bio sam juče u poslovnici da se žalim na penale od 100k koje treba da platim, pa me zanima mogući ishod

Da li se neko žalio na penale koji su stigli nakon raskida ugovora i vraćanja opreme. Bio sam juče u poslovnici da se žalim na penale od 100k koje treba da platim, pa me zanima mogući ishod
Možeš li kratko da objasniš kako su ti stigli penali? Kad si razduživao opremu da li su ti pominjali te penale? U sličnoj sam situaciji

Možeš li kratko da objasniš kako su ti stigli penali? Kad si razduživao opremu da li su ti pominjali te penale? U sličnoj sam situaciji
Isti scenario kao kod svih, podneo zahtev na šalteru u TC Delta city, posle skoro mesec dana dobio sam sms gde me obaveštavaju da je zahtev za raskid prihvaćen i da vratim opremu u roku od 8 dana. Sav sretan odlazim vraćam opremu i potpisujem raskid. Usmeno su mi rekli da penala neće biti da nisam jedini koji dolazi zbog raskida i da se opustim. Samo je stigla uplatnica na 105k sa obrazloženjem penali za raskid ugovora
Juče druga priča: znate pravila se menjaju iz dana u dan, vi ste bili pod ugovornom obavezom bla, bla, bla... dobijam sms da je žalba evidentirana. Čekam. Inače, bio sam 9-i u redu na šalteru

Od dana kad se vrati oprema, posle koliko dana gase WiFi signal na adresi? Pitam jer je prošlo nedelju dana i još uvek nije ugašen WiFi signal na adresi

Na koji broj racuna uplati poslednji racun (mart) koji je glasio na Orion?Onako kako je stigao na mail?Na mts portalu ne moze ni online da se plati, niti da se preuzme.

Da li ste prilikom raskida ugovora naveli članove zakona na koje se pozivate ili bar napisali da raskidate ugovor zbog jednostranog menjanja ugovornih uslova?

Neka me neko ispravi, ali MTS salje dve vrste poruka za raskid. U jednoj pise samo "da se izmire tekuca dugovanja" a u drugoj pise da mora da se plate i penali u iznosu toliko i toliko. Mi smo svi dobili ovu prvu jer nemaju za sta penale da nam naplate.

Meni su lopovi slali sms da mi se odobrava "raskid ugovora uz obračun ugovorene naknade štete do kraja ugovorne obaveze." I za net i za TV. Još im navodio članove zakona i da je zbog jednostrane izmene ugovora sa njihove strane. 😁

Poruka koju sam dobio:
"
Poštovani,
Povodom zahteva 1-XXXXXXXX4 za raskid ugovora obaveštavamo da je isti odobren. U cilju realizacije zahteva potrebno je da posetite poslovnici i izvršite povraćaj terminalne opreme , u roku od 8 dana.
Verujemo da ćete dodatno razmotriti uslove za nastavak poslovne saradnje, sa unapređenom ponudom naših usluga i povoljnijim iznosima mesečnih naknada.
Molimo da izmirite sva potraživanja nastala po osnovu pruženih telekomunikacionih usluga.
Za dodatne informacije pozovite 0800/100-100.

Vaš Telekom Srbija a.d.
"

Poruka koju sam dobio:
"
Poštovani,
Povodom zahteva 1-XXXXXXXX4 za raskid ugovora obaveštavamo da je isti odobren. U cilju realizacije zahteva potrebno je da posetite poslovnici i izvršite povraćaj terminalne opreme , u roku od 8 dana.
Verujemo da ćete dodatno razmotriti uslove za nastavak poslovne saradnje, sa unapređenom ponudom naših usluga i povoljnijim iznosima mesečnih naknada.
Molimo da izmirite sva potraživanja nastala po osnovu pruženih telekomunikacionih usluga.
Za dodatne informacije pozovite 0800/100-100.

Vaš Telekom Srbija a.d.
"
Meni su samo poslali ovaj prvi deo poruke bez roka od 8 dana nego "kako ste se u poslovnici dogovorili".
Ali sad su mi obracunali i tu neku kamatu i penale za koriscenje opreme van ugovorne obaveze jer sam razduzio posle tipa 12 dana iako nigde u poruci nije pisao rok plus u poslovnici mi je receno da ce signal usluge biti isporucen do kraja Maja vratio opremu ranije ili ne, tu su me verovatno upecali i trebao sam ipak da vratim ranije ali nisam hteo da budem bez interneta do kraja meseca dok nisam resio pitanje sa drugim provajderom i imao sto manji downtime.
Bilo kako bilo nemaju nikakve dokaze ni za kakve tvrdnje i sve je samo APP kao sto je vec receno vise puta. Sad ce verovatno pokusavati da reketiraju korisnike i da zovu sa nepoznatih brojeva i prete izvrsiteljima, ovo im je sigurno sledeci korak.

Meni su samo poslali ovaj prvi deo poruke bez roka od 8 dana nego "kako ste se u poslovnici dogovorili".
Ali sad su mi obracunali i tu neku kamatu i penale za koriscenje opreme van ugovorne obaveze jer sam razduzio posle tipa 12 dana iako nigde u poruci nije pisao rok plus u poslovnici mi je receno da ce signal usluge biti isporucen do kraja Maja vratio opremu ranije ili ne, tu su me verovatno upecali i trebao sam ipak da vratim ranije ali nisam hteo da budem bez interneta do kraja meseca dok nisam resio pitanje sa drugim provajderom i imao sto manji downtime.
Bilo kako bilo nemaju nikakve dokaze ni za kakve tvrdnje i sve je samo APP kao sto je vec receno vise puta. Sad ce verovatno pokusavati da reketiraju korisnike i da zovu sa nepoznatih brojeva i prete izvrsiteljima, ovo im je sigurno sledeci korak.
Bio sam u poslovnici i konkretno pitao za mogucnost aktivacije penala. Proverili su i rekli da nema od toga nista prosto je ugovor raskinut i da vratim opremu i platim dug za to koliko sam duzan za ovaj mesec. Videcemo kada stigne racun za jun

Bio sam u poslovnici i konkretno pitao za mogucnost aktivacije penala. Proverili su i rekli da nema od toga nista prosto je ugovor raskinut i da vratim opremu i platim dug za to koliko sam duzan za ovaj mesec. Videcemo kada stigne racun za jun
Nemoj da placas ni to dok ti ne koriguju po ceni iz tvog Orion ugovora.

Ovo je ceo sms koji su mi poslali kad su odobrili raskid, nigde ne pise rok vracanja tako da sta god da pise u ugovoru nije relevantno.

"Postovani,
U vezi sa vasim zahtevom za raskid ugovora obavestavamo da Vam je odobren raskid ugovora sa otkaznim rokom od 30 dana.
Zahtev mozete podneti pisanim putem ili u nekoj od nasih poslovnica uz vracanje opreme koja je izdata na koriscenje."

Ja sam kao i svi ovde ispostovao taj rok cekanja od 30 dana iako su oni ti koji su u preksaju i ugovor je automatski raskinut jos u Martu jer su sve clanove prekrsili ali tu pricu vec svi znamo, nisu hteli da prihvate opremu pre kraja ovog izmisljenog roka za Srodingerov ugovor.
Ceo ovaj sms svakako nema smisla, odobrili su zahtev koji sam im slao putem maila ali mora opet da se podnese novi zahtev u poslovnici, IQ 9000.
Bilo kako bilo ako sam ja cekao 30 dana za "raskid" ugovora koji ne postoji, onda su oni morali da cekaju jos 12 dana preko toga dok nisam nasao alternativu i tek onda razduzio opremu pa nek dokazu na sudu da sam ja u prekrsaju ako mogu..

Poslednja izmena:
1781246792506.webp

Poslali sami od sebe burazeru - niti je dobio Aprilski račun uopšte nikakav a kamoli sa štetom pa da prigovara. Luda kuća...

Ne važi. Sada imaju ponudu samo za biznis korisnike, ali za to postoji druga tema.

Jel uspeo neko da smanji racun za april ? Meni poslali veci racun od onog iz oriona i sad vec 10 puta se zalim i uvek imaju neki nepovezani odgovor i samo mi obrisu prigovor pa iz pocetka. Zadnji put mi samo obrisali prigovor nisu ni odgovorli. Mislim da ni nemaju mogucnost u sistemu da isprave cenu zato ni za mart ne mogu da isprave...

Nazad
Vrh Dno