Šta je novo?

Solseed - Putovanje ka proleću (Sinclair ZX Spectrum 48k)

pesnik

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2003
Poena
605

Solseed: Journey to Spring

Objavljena je moja nova retro avantura za Sinclair ZX Spectrum 48K!

Priča

Vilenjak se upravo probudio iz svog dugog zimskog sna, samo da bi otkrio surovu istinu: proleće nikada nije stiglo.
Oštri, natprirodni mraz okovao je šumu. Led i sneg zarobili su prastaro drveće, jarki cvetovi su nestali, a ledena tišina zavladala je celim predelom.
Da bi prekinuo ovu večnu zimu i vratio toplinu u svoj dom, vilenjak mora da krene na opasno putovanje u potragu za 12 Semena Sunca (Solseeds) - drevnim, čarobnim semenkama koje imaju moć da otope led i probude prirodu.

Karakteristike igre

• Istražite 4 različite oblasti: Proputujte kroz podzemni dom vilenjaka, zaleđenu šumu, snežnu šumu i na kraju, predele koji se bude - gde iz snega izbijaju prve visibabe i prolećno cveće.
  • 24 ekrana za istraživanje: Svaka oblast sadrži 6 pažljivo dizajniranih soba prepunih tajni, opasnosti i staza koje treba otkriti.
  • Potraga za ključevima: Pronađite ključeve da otključate prolaze i dobijete pristup novim, neistraženim delovima zaleđene šume.
  • Klasični Spectrum izazov: Izbegavajte nemilosrdne neprijatelje i zamke u okruženju. Pažljivo tragajte za skrivenim dodatnim životima koji će vam pomoći na vašem putovanju!
  • Dostupni formati: .TAP (kompatibilni sa pravim hardverom i svim popularnim emulatorima za ZX Spectrum) i PC verzija za Windows (.EXE) ili Linux i igrajte odmah na modernim računarima - bez potrebe za emulatorom!

Kontrole

• O - Levo
  • P - Desno
  • Q - Skok / Gore
  • A - Dole
  • (Ili konfigurišite vaš omiljeni Kempston / Sinclair džojstik)
Hoće li šuma ponovo procvetati? Sve zavisi od tebe.

Ukoliko imate vremena, zamolio bih za komentare, sugestije...

Link za preuzimanje je Solseed: Journey to spring

Bravo, sjajna igra, video sam i na sc forumu, a itch prezentacija je odlična, sa sve omotom i wav fajlom za hard core fanove. 🙂
Valjalo bi više zvučnih efekata da malo razbiju tišinu, ako ima prostora za to.
Čime si radio Spectrum verziju, AGD-om ?

Bravo, sjajna igra, video sam i na sc forumu, a itch prezentacija je odlična, sa sve omotom i wav fajlom za hard core fanove. 🙂
Valjalo bi više zvučnih efekata da malo razbiju tišinu, ako ima prostora za to.
Čime si radio Spectrum verziju, AGD-om ?
Hvala puno, pravio sam je za sebe, a drago mi je da se dopada i drugima.

Bila je ideja da ima više zvukova (možda i muzike) ali me je memorija ograničila u tome. Da sam dodao muziku, onda bi to bila verzija za 128K, a ja sam želeo baš igru za 48K Spectrum.

Ne, alat je ZX Spectrum Game Maker, španskog autora Juntelart

Nazad
Vrh Dno