Tomiprunet
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.04.2020
- Poena
- 315
Nije mi jasno za sta je to potrebno? sta se dobija sa time?
Moze u PM KP link od prodavca?@sinda odgovori mi prodavac upravo, napisao mi da se nadjemo sutra, ima na stanju
Nije mi jasno za sta je to potrebno? sta se dobija sa time?
Moze u PM KP link od prodavca?@sinda odgovori mi prodavac upravo, napisao mi da se nadjemo sutra, ima na stanju
15 bar je previše za nepresurizovanu korpu i svežu kafu.Nije mi jasno za sta je to potrebno? sta se dobija sa time?
Kolika je poštarina?Sasvim slucajno kada je supruga porucivala neku kozmetiku sa sajta iherb kucao sam u pretragu kafu, i otvorio se pravi novi svemir kafa. Ponuda je neverovatna… porucih par nekih u zrnu sa nekom vrstom fermentacije(vanillasweet otter cake..) cene su im oko 16-25 dolara za 384 grama kako oni to pakuju u amerikama. Stize za par dana pa cu da vidim posle mlevenja valja li cemu.
Kakva je situacija sa Delonghi dedica? 🙂 Pošto nema presurizovanu korpu.15 bar je previše za nepresurizovanu korpu i svežu kafu.
To ti ne treba.Uz aparat se dobije i presurizovana korpa.
Ne koristim je, samo kažem da se dobije.Kakva je situacija sa Delonghi dedica? 🙂 Pošto nema presurizovanu korpu.
To ti ne treba.
Kakva je situacija sa Delonghi dedica? 🙂 Pošto nema presurizovanu korpu.
imaju neku foru min 5kg se poruci 25e postarina ali to deli vise ljudi…Kolika je poštarina?
Jel to iz SAD isporuka? Ako jeste, dobro pazi na način isporuke, tj. ni slučajno ne biraj Fedex ili DHL. Ja sam imao situaciju da mi Fedexom pošalju 4 x 250 g kao poklon (nisam ništa platio bukvalno) i kada je to stiglo, prvo su mi rekli da će da mi naplate carinu, porez i špediciju, a onda, kada su shvatili da je u pitanju pržena kafa u zrnu, počeli su da mi pominju akcize, da pitaju kako sam uopšte uspeo da mi to neko pošalje (to je inače bilo u vreme kada mi je običnom poštom na dvonedeljnom nivou dolazilo bar 1,5 kg pržene kafe bez ikakvih dažbina bukvalno) itd. Samo sam im rekao da vrate paket 🙁imaju neku foru min 5kg se poruci 25e postarina ali to deli vise ljudi…
Imaš 90 konja ali auto ne isporučuje 90 kad si na Autokomandi.Pojma nemam, ali imao sam tu situaciju sa Vivom, i uz kungfu izlaze dobre kafe, ali to se nije meriti sa lakoćom upotrebe i konzistentnosti 9b aparata sa OPF i PID. Gruva Viva i dalje, za te novce suludo dobar aparat, kao i H10A, ali sve je to u svom cenovnom rangu gde i pripada.
Videh negde da i shower screen postoji u IMS varijanti i da je to ne znam kakav upgrade. Problem je cena i dobavljivost kod nas.Dedica nema nikakvu "branu" pritiska u portafilteru. Pa je sve regulisano mehanički do tuša.
To se ne radi i nema nikakvog smisla. Ovde pišu da greju aparate xxx minuta a imaju termoblok. Pa i sa bojlerom grejač to uradi za 10-20 sekundi.čekam 15-tak minuta
Samo tako 👍- i šoljicupustiš vodu prvo, zagreješ i puteve vode do samog portafiltera
Meni se ovo desilo dva puta do sad na Sage Barista pro,samo kontra nego kod tebe. Prvi shot izasao za 25sec,odmah drugi posle njega za nekih 35-36sec. Desilo mi se i sa blendom i sa single origin kafama,obe sveze.Logično je da kada pustiš vodu prvo, zagreješ i puteve vode do samog portafiltera, bez toga ostaju hladni i temperatura vode koja dođe do paka je zapravo niža od ciljane. A zašto je tolika razlika u in/out između ta dva slučaja, nije mi jasno (deluje mi previše iskreno).
Ja sam počeo da primećujem razlike između uzastopnih šotova, drugi i naredni šotovi za malo manje vremena odrade ekstrakciju (recimo 25-28s umesto 30-33s). I kada završim ekstrakciju, solenoid se slabije čuje kada otvara ventil, kao da je pritisak u paku bio niži. Znači prvi put kada otvara, pukne baš jako, sledeći put znatno slabije. Da li je neko primetio nešto slično sa Sage mašinama (Bambino + je kod mene, ali mislim da je isti princip i na ostalim).
Ima razlike u temperaturi i ekstrakciji kafe koja se dobije i pored ispiranja toplom vodom, barem kada je navedeni aparat u pitanju.To se ne radi i nema nikakvog smisla. Ovde pišu da greju aparate xxx minuta a imaju termoblok. Pa i sa bojlerom grejač to uradi za 10-20 sekundi.
Hvala druže!@Jovandeka Da, to je normalno. Aparat ceka da se voda u termobloku zagreje (u slucaju startovanja) ili dovoljno ohladi (u slucaju steamera).
Proces hladjenja mozes ubrzati tako sto ces pustiti vodu na steamer (videces da na pocetku ide brzo i ima doata pare), dok ne krene da "pljucka" (kao da si pusti samo vodu, bez pare). Kada posle toga zatvoris ventil, aparat ce bito u stanju odmah da pravi kafu.
Predlozio bih da po paljenju aparata sacekas barem 15ak minuta pre nego sto krenes da pravis kafu, da se sve lepo zagreje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari