Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

• Začetnik teme Začetnik teme zechs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Podmlađen Bambino, nova narukvica

Prilozi

• 20260601_151930.webp
    20260601_151930.webp
    92.2 KB · Pregleda: 141
Veliki sam ljubitelj starih automatika i u rotaciji ih imam nekoliko, ali skoro sam nabavio ovog kineza i moram reći da sam oduševljen.

Safirno staklo, kućište od nerđajućeg čelika, oversized krunica, VH31 kvarcni mehanizam koji simulira kretanje sekundare mehaničkog sata, i sve to za manje od 50€.

Glavne mane za neke su verovatno estetika iz kasnih 60ih i 70ih (meni je to jedan od većih pluseva), kao i nešto deblje (14mm) a manje kućište (36mm bez krunice – ko voli samo veće satove verovatno mu se ovo neće dopasti).

I da, kao što se vidi na lošoj trećoj slici u mrklom mraku, mogli su da stave i lumen na sekundaru, ali čak i to je negde karakteristično za niz automatika iz sedamdesetih tako da im ne zameram mnogo.

PXL_20260606_110338726.webpPXL_20260606_110753939.webpPXL_20260606_110959954.webp

Izgleda super. 36mm mi je omiljena velicina. Mozda da ga stavis na neku kozuru umesto nato narukvice. Posto je krmak, kozna narukvica ce malo da ga stanji.

Izgleda super. 36mm mi je omiljena velicina. Mozda da ga stavis na neku kozuru umesto nato narukvice. Posto je krmak, kozna narukvica ce malo da ga stanji.
Zaboravio sam kakva je politika linkovanja, ali koga interesuje može da potraži Steelflier SF745 na Aliju. Imaju još modela različitih cena, sa različitim mehanizmima, solidna firma sve u svemu, mada naravno bez pedigrea na koji smo navikli.

U ponudi kad sam ja kupovao su bile dve varijante, ovaj nato i neki kožnjak. Meni se ova varijanta baš dopala, i ispada da su stavili kvalitetan strap a nekad je to teže naći nego kvalitetnu kožu. 🤣 Debljinu ne osećam, a i meni baš odgovaraju manje veličine.

Inače, pre X godina sam na omiljeni automatik od pokojnog dede stavio nato strap, a kućište je u istom fazonu, generalno je to ta estetika, pa sam ovime hteo da imam svojevrsne blizance. Bukvalno mi je drugar poslao link do AliExpress akcije, čim sam video ovaj konkretan model, to je bilo to.

Videću da iskopam slike tog sata, ako stignem napraviću i side by side.

sad pogeldah kratko na AE taj SteelFlier, nadjoh samo kvarcni u ponudi, inace sasvim solidno izgleda .. podseti me donekle na POLJOT navijac koji sam 'nasledio' od dede i potom ga doveo u red, mislim da je to ta dimenzija kucista. Skoro sam se namerio da probam da unapredim bronzani steeldive tuna, narukvicu sam odavno promenio, a sada bi 'dial' i kazaljke da zamenim, kazaljke sam jos i nasao, ali dial nalik starim tuna dial-ima sa zelenim markerima je izgleda nemoguce naci. U medjuvremenu sam kupio i kineski mehanicki hronograf.

Kako su cene svega otisle do *****, tako i ovi satovi sada kostaju kineski koliko su maltene kostali njihovi uzori u tom formatu ... a 'uzori' su uz casne izuzetke otisli u visine, tako da vise ne razmisljam o 'genuine' satovima ali razumem ljude koji ih i dalje rado razmatraju.

20230822_115850.webp20240807_141755.webpIMG_4531(1).webp

sad pogeldah kratko na AE taj SteelFlier, nadjoh samo kvarcni u ponudi, inace sasvim solidno izgleda .. podseti me donekle na POLJOT navijac koji sam 'nasledio' od dede i potom ga doveo u red, mislim da je to ta dimenzija kucista.
Tako je, samo kvarcni, u principu je ovo da kažemo njihov budžetski komad.

Seikov VH31 mehanizam koji su stavili unutra kuca valjda 3-4 puta u sekundi pa se dobija efekat (skoro pa) klizeće sekundare, dosta sličan satovima iz ere kao Poljot. Imaju i druge malo skuplje modele sa datumom, drugim skazaljkama itd. i istim mehanizmom, ali ovaj me osvojio oblikom i izgledom.

Predivan Poljot inače, obožavam i ta kućišta i lude boje i kombinacije cifera.

Veliki sam ljubitelj starih automatika i u rotaciji ih imam nekoliko, ali skoro sam nabavio ovog kineza i moram reći da sam oduševljen.

Safirno staklo, kućište od nerđajućeg čelika, oversized krunica, VH31 kvarcni mehanizam koji simulira kretanje sekundare mehaničkog sata, i sve to za manje od 50€.

Glavne mane za neke su verovatno estetika iz kasnih 60ih i 70ih (meni je to jedan od većih pluseva), kao i nešto deblje (14mm) a manje kućište (36mm bez krunice – ko voli samo veće satove verovatno mu se ovo neće dopasti).

I da, kao što se vidi na lošoj trećoj slici u mrklom mraku, mogli su da stave i lumen na sekundaru, ali čak i to je negde karakteristično za niz automatika iz sedamdesetih tako da im ne zameram mnogo.

Pogledajte prilog 542023Pogledajte prilog 542024Pogledajte prilog 542025

za taj novac ja mislim da nema bolje kupovine ako se pogleda oprema

Imao sam svojevremeno dva Svoča i pride supruzi u Minhenu kupio jedan deluxe aluminijumski. Najskuplji bio plaćen oko 70€
Ništa se nisu poboljšali za sav ovaj period, samo su cene porasle tri puta

Znaci da ne uzimam swatch? Ima i lepih roamer satova, daju 30% popusta na izložene cene, ako nekog zanima. Može i na 6 rata sa popustom

Pa gledaj, svoč (mada uopšteno satovi) se ne kupuje zbog tehnikalija već zato što ti se dopada
Ja ih volim, rado bi pazario opet neki, ima modela koji mi se baš sviđaju. Ali mi ne pada na pamet da platim toliko koliko danas koštaju

Swatch su dugo vremena kupovani kao prvi satovi, ima ih dosta polovnih a lepo očuvanih, to je čini mi se najbolje rešenje kome se dopada neki model. Ali samo Irony serija.

I ja imam jedan koji sam tako dobio na poklon, uložio sam toliko da sam mu stavio original metalnu narukvicu, ali ne bih plaćao ove današnje cene za njih.

Moj najnoviji mezimac , Helm Khuraburi
15731.webp15732.webp

Кад сам био клинац, Своч ми је био прескуп, па сам куповао Q&Q, били су много јефтинији, а опет ок квалитет (за тај узраст и те године ('80е и почетак '90их)). Мислим да и дан данас чувам негде два-три комада, у распад стању 😅

Moćno deluje...
Jel ovo platneni kaiš...može slika?
Oduševljen sam satom. Merkao sam ga godinama, bio na listi čekanja 2022. pa odustao i najzad nekako došao do sata pre desetak dana
Narukvica sa gornje slike je platnena , zamenska, uz njega dolazi metalna i nato. Trenutno je na silikonskoj narukvici .
A inače ta platnena ovako izgleda. Kupljena na aliju15736.webp

Jel gledao neko nove Citizen Bullhead-ove u Bomaru? Kako Vam se cine?
Meni je zeleni 😍😍😍

Jel gledao neko nove Citizen Bullhead-ove u Bomaru? Kako Vam se cine?
Meni je zeleni 😍😍😍

meni su sjajni, samo ubijaju malo sa cenom. Imam dete na fakultetu 🙂

Nazad
Vrh Dno