Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Društvo, koji modem se dobro pokazao, imam problem sa čestim pucanjem neta na kratko i evo sad merim na WiFi 5GHz pored modema praktično, DL 45 UL 30 na paketu 300/30. S obzirom da sam najavio razlaz i dobio ponudu za ostanak 12 meseci dinar, o kojoj sam pisao ovde u temi, sto bih mozda i izabrao, ali rekao sam da zovu sledeće nedelje da potvrdim, mislim da je sad vreme da dobijem nešto od opreme bolje od ovog što imam. Boxevi su KST6020 a modem je Technicolor CGA2121. Sa boxevima sam generalno zadovoljan, a pucanje neta mi ide na živce. Dal je do modela ili nešto drugo, ne znam, ali znam da sam ih zvao marta meseca oko toga, kao resetovali kod njih, nista se nije promenilo, zvao opet, otvorili nalog, i nikad niko nije dodao. Posto sam hteo da odem od njih, nisam se više cimao da zovem, ali ako ostanem, ne bih baš naredne 2 godine da me zeza net.

To ke majbooje sto imaju,mislim na Tehnicolor. Na kojem si kanalu? Ako te zeza na standardnim,dizi ga na one iznad 100 pa testiraj.

Kako ide u slucaju poskupljenja,jel isto vazi otkazni rok ili moze odmah?

To ke majbooje sto imaju,mislim na Tehnicolor. Na kojem si kanalu? Ako te zeza na standardnim,dizi ga na one iznad 100 pa testiraj.

Evo pre reseta i posle reseta sto je ok rezultat. Nego kako da rešim cesta pucanja?!? Da ih zovem da provere konektore, kablove, šta već mogu, jer kažem često se desi i odmah sve mora da se resetuje, pogotovo moj AP u drugoj sobi, gde imam samo coax odavno, dok mrežni nemam, a nisam hteo da busim zidove, razvlačim UTP kabl, pa sam napajanje tog drugog box-a sa netom rešio tako što sam ga mrežnim povezao na moj AP koji je preko Wifi povezan za Technicolor, kad box nema opciju da se sam poveže preko Wifi. To sve radi dok ne nestane net i onda mora sve da ugasim, upalim da bi ponovo radilo, što nije problem jednom u par dana, ali 5-6 puta u toku dana minimalno, izlude već kad mi žena viče ne radi YT u dečijoj sobi 🤬.

Prilozi

• Screenshot_20260605_210154_Speedtest.webp
    Screenshot_20260605_210154_Speedtest.webp
    18.6 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20260605_210208_Speedtest.webp
    Screenshot_20260605_210208_Speedtest.webp
    17.5 KB · Pregleda: 30
Iskoristio sam podeljena iskustva kolega sa foruma.
Juče podneo zahtev za raskid, danas me zovu i nude 6m po 1 din. Kažem malo je, komšija dobio 8. Odmah rekoše da može.
Inače, prethodni ugovor je bio 12 meseci po dinar, do sredine januara. To znači da sam platio ukupno 5 meseci pune cene i sad stiže novih 8 po dinar.
Vredi odlazak u poslovnicu za potpisivanje raskida ugovora.

Evo pre reseta i posle reseta sto je ok rezultat. Nego kako da rešim cesta pucanja?!? Da ih zovem da provere konektore, kablove, šta već mogu, jer kažem često se desi i odmah sve mora da se resetuje, pogotovo moj AP u drugoj sobi, gde imam samo coax odavno, dok mrežni nemam, a nisam hteo da busim zidove, razvlačim UTP kabl, pa sam napajanje tog drugog box-a sa netom rešio tako što sam ga mrežnim povezao na moj AP koji je preko Wifi povezan za Technicolor, kad box nema opciju da se sam poveže preko Wifi. To sve radi dok ne nestane net i onda mora sve da ugasim, upalim da bi ponovo radilo, što nije problem jednom u par dana, ali 5-6 puta u toku dana minimalno, izlude već kad mi žena viče ne radi YT u dečijoj sobi 🤬.
Kao sto sam ti rekao. Na kojem si kanalu i ako si na 36,42,48 , digni ga na neki preko 100 ili ako je sada visoko,spustaj ga na ove koje sam nabrojao pa testiraj.

Imao sam ja taj problem,odjedno,posle deset + godina. Bio sa tehnickom podrskom pola sata,on prica svoju pricu,ja mu dajem dokaze,on kaze da ne moze nista. Nisu nista ni resili,resio sam ja sam.

Problem je izmedju Tehnicolor-a i tvojih uredjaja a oni to me mogu da isprate i istestiraju.

Društvo, koji modem se dobro pokazao, imam problem sa čestim pucanjem neta na kratko i evo sad merim na WiFi 5GHz pored modema praktično, DL 45 UL 30 na paketu 300/30. S obzirom da sam najavio razlaz i dobio ponudu za ostanak 12 meseci dinar, o kojoj sam pisao ovde u temi, sto bih mozda i izabrao, ali rekao sam da zovu sledeće nedelje da potvrdim, mislim da je sad vreme da dobijem nešto od opreme bolje od ovog što imam. Boxevi su KST6020 a modem je Technicolor CGA2121. Sa boxevima sam generalno zadovoljan, a pucanje neta mi ide na živce. Dal je do modela ili nešto drugo, ne znam, ali znam da sam ih zvao marta meseca oko toga, kao resetovali kod njih, nista se nije promenilo, zvao opet, otvorili nalog, i nikad niko nije dodao. Posto sam hteo da odem od njih, nisam se više cimao da zovem, ali ako ostanem, ne bih baš naredne 2 godine da me zeza net.
Ista situacija kod mene. Mislim da je rešenje da promenim provajdera.

Kao sto sam ti rekao. Na kojem si kanalu i ako si na 36,42,48 , digni ga na neki preko 100 ili ako je sada visoko,spustaj ga na ove koje sam nabrojao pa testiraj.

Imao sam ja taj problem,odjedno,posle deset + godina. Bio sa tehnickom podrskom pola sata,on prica svoju pricu,ja mu dajem dokaze,on kaze da ne moze nista. Nisu nista ni resili,resio sam ja sam.

Problem je izmedju Tehnicolor-a i tvojih uredjaja a oni to me mogu da isprate i istestiraju.

Nakon restarta je na 44 i sad sa YT koji ide na TV-u je 295Mbit DL, sto je odlično 🙂.
Praticu situaciju, pa kada zakaže i bude opet loš DL , videću onda na kom je. Mada, do nestanka struje i restarta ne bi trebao da ga menja.

Prilozi

• Screenshot_20260605_220136_Chrome.webp
    Screenshot_20260605_220136_Chrome.webp
    28.5 KB · Pregleda: 28
Ček, zar ovo nije samo za WiFi?
Meni je isključen njihov WiFi i koristim Deco mesh ruter za to. I dalje mi internet prekine u nekom trentuku i ne vrati se dok ne ugasim modem i ponovo ga upalim.

Ček, zar ovo nije samo za WiFi?
Meni je isključen njihov WiFi i koristim Deco mesh ruter za to. I dalje mi internet prekine u nekom trentuku i ne vrati se dok ne ugasim modem i ponovo ga upalim.

Jeste samo za Wifi, i to nema veze sa delom gde sam pisao da mi puca net par puta u toku dana, puca i na EON Box-u koji je povezan mreznim kablom, ovo se odnosi na deo gde sam pisao da mi nekad preko Wifi net ide max 40-45 Mbit DL, pa nakon restarta, proradi kako treba, pa je kolega Goran predložio to oko kanala da bih bar taj deo rešio.

Pred raskid sam prijavio isti problem kao i ti, isti dan je dosao tehnicar da zameni tehnikolor za ubi, moji se nisu zalili ali je "veza" za sada bolja. Provericu za vikend kakvo je stanje.

Pred raskid sam prijavio isti problem kao i ti, isti dan je dosao tehnicar da zameni tehnikolor za ubi, moji se nisu zalili ali je "veza" za sada bolja. Provericu za vikend kakvo je stanje.

Nisam bas shvatio za koji si problem zvao, jer sam ja opisao dva. Generalno za prekide neta, ili za brzinu Wifi konekcije?

Da za oba! Cesti prekidi neta, promena IP adrese i gubljenje 5Ghz wifi signala.

Parametre signala nisam gledao...

Poslao sam im mail na info da se raspitam o koracima raskida ugovora. Izgleda da mi ugovorna obaveza ističe 30.06. pa ne bih da produžavam saradnju. I onako u kući više niko ne gleda TV. Samo nam internet treba.
Kaže da su prosledili zahtev "nadležnom sektoru" i da će me kontaktirati.
Za ovaj novac koji dajem SBB-u, mogu u A1 da uzmem 2 paketa od 300 mbs, pa da radim load balancing na svom ruteru.

Dok je to gledala (vidi se očigledno evidencija u računaru), ova od malopre je povišenim tonom izgovorila jednu baš drsku stvar: vama je usluga savršena, vi nemate smetnji, raskidate samo zbog 300 dinara...
Uh ja sam se iznervirao samo što sam pročitao ovo. Što joj nisi rekao pa dobro ako je to samo 300 dinara, hoćete Vi svaki mesec da mi dodajete tu razliku?

Pre godinu ipo-dve, koristio ja supernovu i plaćao 2300din internet i tv, tako se tad pogodio sa agentom za produžetak ugovora. I vidim najavili povećanje cena, okrenem ja call centar da se raspitam za novu cenu, kaže gospodin biće 4800din od sledećeg meseca. Važi reko.

Odem u poslovnicu, ponesem opremu, kaže teta ne možeš odmah da raskineš, prvo unosimo zahtev, pa ti onda na mail stiže rešenje, valjda u roku od 7 dana.

Dobro.

Usput joj kažem da unese tamo da isključivo želim raskid i da me ne zovu sa nikakvim ponudama i pregovorima. I navodno je unela.

To je bilo oko 15h popodne, ujutru u 09h zvoni telefon, zove gospođa da pregovara. I njoj ponovim da ne želim nikakve ponude i da želim samo raskid.

E tu bajo moj kreće njen crashout. PA ZNATE LI VI KOLIKE ĆETE PENALE MORATI DA PLATITE?! PA SUDSKI TROŠKOVI, PA IZVRŠITELJI, ŠTA VAM TO TREBA?!

Pustio sam je 2-3 minuta da odradi monolog sa nekakvim pretnjama i rekao "hoćete da se kladimo da neću morati ništa da platim?"

Tu je samo prekinula vezu. Sad mi žao što je nisam prijavio tad, mada i kome da je prijaviš.

Elem, posle par dana stiže na mail rešenje, piše da je zahtev osnovan, i da posetim poslovnicu i da ponesem opremu, i kako se nadaju da moja odluka nije konačna.

Dobro.

Stignem u poslovnicu sa opremom, nadrkana tetka me pogleda i kaže A PISMO? Kakvo reko pismo, dobio sam rešenje na mail, piše sve, i piše da dođem u poslovnicu?!

-A ne, ne, to se ne važi, mora na kućnu adresu da vam stigne pismo, tek tad možete da razdužite opremu..

Ništa, odem ja nezavršenog posla.

Da preskočim deo priče, ujak je podneo te zahteve za svoju kuću i uslugu pre mene, i njemu je stiglo to famozno pismo. Ja odem do njega da pogledam šta piše, ono BUKVALNO od reči do reči isto ono što sam dobio i na mail.

Odem u fotokopirnicu, odštampam ono sa maila na papir, savijen ga na tri dela kao pismo i ubacim u kovertu.

Ulazim u poslovnicu, dajem opremu, i kažem joj evo reko i pismo mi je stiglo, pogledajte, kaže ona ne treba, imam ja sve ovde u sistemu.

heheheheheh...

I posle zašto čovek skrene sa uma?

Dok je to gledala (vidi se očigledno evidencija u računaru), ova od malopre je povišenim tonom izgovorila jednu baš drsku stvar: vama je usluga savršena, vi nemate smetnji, raskidate samo zbog 300 dinara... Ne znam šta joj je to trebalo, kao da će joj biti odbijeno od plate što mi je odradila zahtev za raskid, ali okej
Ja ne znam, izgleda neko nepisano pravilo da su drskost i bezobrazluk šalterskog službenika direktno proporcionalni meri u kojoj je čoveku u tom trenutku potreban...

Verovatno je Laki bio malo nervozan jer sada po ceo dan dolaze ljudi i sočnim rečima časte SBB. Da ne govorimo što ima i više posla.

Nakon restarta je na 44 i sad sa YT koji ide na TV-u je 295Mbit DL, sto je odlično 🙂.
Praticu situaciju, pa kada zakaže i bude opet loš DL , videću onda na kom je. Mada, do nestanka struje i restarta ne bi trebao da ga menja.
U network mode prebaci samo na ac,ako nemas neke matore uredjaje u kuci a nemaju taj standard.

Pozvao sam ih kao informativno da hocu da raskinem zbog nove cene,odmah daju narednih godinu istu cenu kao do sada. Kaze,moze i neka promocija,dvoumio sam se malo,ali ta promocija bi vec isla po vecim cenama bez obzira koliko meseci daju fraj,tako da nisam hteo.

ja u Jagodini cekam popravku od 23 maja kada sam prijavio sbb-u da nemam internet i kablovsku......u pitanju je optika u zgradi....pala je kanalica sa plafona u hodniku ulaza i opticki kabl je u prekidu na jednom mestu sto je 25 maja utvrdi njihov serviser iz Paracina..bio veoma korektan....snimio i napisao nalog da se popravi....on popravlja rutere i slicno ali ne radi popravku infrastrukture..........i od tada nista......zvao kol centar,preko sajta muk i tisina.....nemas kome da se obratis....u Jagodini nema sbb predstanistva......oni nemaju ekipu koja ce da otkloni kvar vec 10 dana....bruka....nadam se da ce neki menadzer sbb-a mozda procitati moje kukanje posto vise nemam kome da se obratim.......sire mrezu a kada se desi kvar ?
Prijatelju dobri, je l' su resili problem? Jel si u naselju kajsijar? Je l' tebi optika dolazi do stana i rutera ili u stan ide koaksijalni kabl?

Ja sam takidje zvao sbb da raskinem ugovor zbog povecanja cena
Ponudili glupost,potpisemo novi ugovor na 24 meseca ,12 meseci po staroj ceni(toliko mi jos.traje ugovor)posle puna cena
Ne razumem njihovu politiku sem da hoce da.se rese korisnika
Pogotovo sto A1 jos uvek nema N1 i Novu(navodno dobice uskoro u pregovorima.su)videcemo
Receno mi da donesem uredjaje u najblizu ekspozituru platim dugovanja i to je to

Ponudili glupost,potpisemo novi ugovor na 24 meseca ,12 meseci po staroj ceni(toliko mi jos.traje ugovor)posle puna cena
Pogotovo sto A1 jos uvek nema N1 i Novu(navodno dobice uskoro u pregovorima.su)videcemo
Receno mi da donesem uredjaje u najblizu ekspozituru platim dugovanja i to je to
Odlična im logika. A možda i pređu nekog na taj način. Znači ja sad placam 3600 din (duo light-najmanji paket koji je bio) do januara meseca kad ističe mi ugovor, a oni mi posle uvale novu cenu... hahaha... Pa sad i da pustim da mi povećaju tih 300 din to je ispod 4000 din,ali nisam zarobljen još jednu godinu kod njih?! Mislim da nemaju pravo da menjaju paket dok god se ne složim sa njima, mada menjaju neka pravila....

Povodom vraćanja opreme, ovo je zvaničan odgovor službe za brigu o korisniku poslate na [email protected].
... dok u skladu sa Ugovorom i Opštim uslovima ugovora, uz izmirenje zaduženja sa ugovora i primenom otkaznog roka od 30 dana.

Korisnik nije u obavezi da vrati opremu pre isteka otkaznog roka, kako bi tokom istog mogao koristiti usluge putem uređaja ili putem EON aplikacije.

Podsećamo da oprema zadužena po ugovoru se vraća 7 dana po stupanju raskida na snagu. U slučaju da zadužena oprema ne bude vraćena u predviđenom roku, ista će biti fakturisana u skladu sa Opštim uslovima ugovora i dokumentom Cenovnik materijala i vrednost opreme objavljenom na sajtu sbb.rs. Naknadno razduživanje opreme neće biti moguće.

To.jeste tacno
Problem je sto se oni toga ne pridrzavaju vec.cekaju da.vratis opremu pa.da zavrse posao
Sta generalno u ovoj drzavi funkcionise notmalno

Da li je neko u skorije vreme produžavao ugovor za TV uslugu van mreže?
Šta se može dobiti od povoljnosti?

Konkretno paket "TV Premium van mreže", meni ovog meseca ističe ugovor.

Prijatelju dobri, je l' su resili problem? Jel si u naselju kajsijar? Je l' tebi optika dolazi do stana i rutera ili u stan ide koaksijalni kabl?
Pozdrav......ma kakvi resili....od 23 maja do danas nista.....svuda je optika....na chat na sbb sajtu cute,niko se ne oglasava....vise puta zvao 19900....znaju za problem i ??????..da spoje opticki i nameste kanalice treba max pola sata,ali nema ko ...ovo ni sa jednim operaterem ranije se nije desilo....Bruka

Pozdrav......ma kakvi resili....od 23 maja do danas nista.....svuda je optika....na chat na sbb sajtu cute,niko se ne oglasava....vise puta zvao 19900....znaju za problem i ??????..da spoje opticki i nameste kanalice treba max pola sata,ali nema ko ...ovo ni sa jednim operaterem ranije se nije desilo....Bruka
ulica Radmila DJordjevica kod SIMPA

Da li postoji neki izvor informacija da su u pregovorima oko N1 i Nova S?

Nazad
Vrh Dno