shamanNS
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 11.08.2007
- Poena
- 1,555
U MTS svaka ista situacija ima minimum 5 različitih epiloga, tako da svašta je moguće.Znaci sad ocekujem i ja sa prepaid ugovorom da dobijem ovakav racun za raskid ugovora.
Ja kao bivši prepaid korisnik nisam dobio nikakav račun za april u maju iako sam očekivao (a i pre raskida su mi telefonom saopštili da će tako biti tarifiran taj mesec) da mi kao minimum pokušaju naplatiti period između 20. i 23. aprila za postpaid paket 600/600 a verovatnije ceo mesec jer:
-23. aprila sam odneo opremu i PONOVO potpisao onaj obrazac Zahtev za raskid, samo je dopisao serijski broj rutera i u napomenu neki broj rešenja zahteva / prigovora.
-15. aprila sam potpisao isti obrazac i tad su odbili da prime opremu koju vraćam. 22. aprila je stigao mail da su "odobrili" raskid ugovora.
- iako sam ja TREBAO da imam plaćen prepaid do 20. aprila taj poslednji paket nikad nisu aktivirali i od 03.04. oni su mene "u sistemu" vodili kao 600/600 postpaid bez UO.
Neproknjiženu uplatu su tek posle mesec dana natezabja sa njima kroz mailove i pozive telefonom "našli" i proknjižili je ali ne kao paket nego kao akontaciju 1800 din!
Tako da iako sam ja 15.04. nakon vraćanja iz poslovnice sastavio još moj dodatni obrazac u kom zahtevan raskid ugovora u kom sam naveo da kao prepaid korisnik ne prihvatam obavezu otkaznog roka 30 dana i da ne prihvatam nikakve finansijske obaveze nastale nakon 20.04. (do kad je trebalo da imam prepaid paket plaćen) i to poslao kao PDF koji sam potpisao i svojeručno i elektronski sa sertifikatom iz lične karte ipak sam očekivao da će lopovi da mi dostave MTS račun sa srazmerno obračunatih 23 dana (ili 20 dana koliko sam u praksi imao tu brzinu i CG-NAT) za paket 600/600 po ceni bez UO 4.94x din pa da ću morati da šaljem prigovor na račun.
Pa sam šokiran na kraju koliko su me "ispoštovali" i da nisam platio ništa (i ti bez potrebe za prigovorom na račun i storniranjem računa) kao što objektivno nisam ni trebao da platim ništa dodatno jer sam 06. marta Orionu platio sve do 20. aprila prepaid uslugu i na vreme 15. aprila od MTS-a tražio raskid ugovora i u poslovnici i mailom.
Naročito kad sam već znao za slučajeve 2 druga prepaid korisnika koji su pre mene početkom aprila raskinuli ugovor bez drame i bez odbijanja preuzimanja opreme ( = otišli su pre nego što te MTS počeo da forsira 30 dana otkazni rok) da bi im u maju naravno MTS poslao račune za april pa su morali prigovore da šalju. A oni čak u momentu raskida nisu ni bili prebačeni na CG-NAT 😂😂
Sve u svemu : MTS = luda kuća / lud zbunjenog & "ako prođe prođe" pristup.
Poslednja izmena: