Šta je novo?

EON (SBB) ili Yettel

IVAO-SRB

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2012
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
sta je bolje? ostajati na SBB EON ili ici na Yettel? znam da je Yettel kupio,ali posto mi uskoro,ako nije vec, istice ugovor sa SBB, razmisljam sta dalje da radim? DA zvanicno predjem u Yettel (iako smo od prvog dan Mobtela, pa posle telenora i sad Yettela u istom) ili menjati TV i internet ?

Ako ti je bitna televizija, onda je SBB bolji zbog EON-a. Yettelova platforma je loša.

Samo je pitanje do kada ce u Sbb-u sada Yettel biti aktuelna ta Eon platforma , neki su dobijali odgovore od njih da ce to biti jos max godinu dana i da ce onda svi preci na tu Yettel platformu

Ako ti je bitna televizija, onda je SBB bolji zbog EON-a. Yettelova platforma je loša.
internet mi je bitniji od bilo koje TV ,jer tv ni ne palim skoro.... trenutno SBB internet je oko 700mb/s . dok vidim Yettel najjaci paket nudi do 500mb.... to je nista

Samo je pitanje do kada ce u Sbb-u sada Yettel biti aktuelna ta Eon platforma , neki su dobijali odgovore od njih da ce to biti jos max godinu dana i da ce onda svi preci na tu Yettel platformu
Kapiram da će pre biti obrnuto, da će Yettel sada preuzeti EON platformu od SBB-a, koja je ipak drastično bolja... Videćemo 🙂

@outlaw Neće biti obrnuto. Da su to hteli da urade verovatno ih ništa nije sprečavalo da to urade bilo kad u prethodnih 13-14 meseci od prodaje SBB.
Ne mogu da "preuzmu" Eon kad nisu vlasnici toga nego samo imaju licencu da koriste platformu, u maniru 1 + 1 godina dogovora prilikom prodaje SBB-a. Što znači da oko aprila 2027 verovatno treba ponovo da pregovaraju oko uslova nastavka korišćenja Eon platforme a nisu u obavezi da nastave.

Ne vode se firme logikom šta je bolje za korisnika nego gledaju ili šta je jeftinije za dugoročno "održavanje" ili kod arapa kontra filozofija ako gledaju kako da "operu" što više novca pa da bude uloženo u "unapređenje" TV platforme pa je menjanju svakih 2 godine, menjaju boxeve korisnicima kad stari box može da radi posao...

Kapiram da će pre biti obrnuto, da će Yettel sada preuzeti EON platformu od SBB-a, koja je ipak drastično bolja... Videćemo 🙂
EON je platforma od United Grupe koju koriste njihovi operateri koje nisu prodali (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Slovenija, Grčka, Bugarska...) Yettel samo trenutno ima pravo da je koristi, zavisi koliko je definisano ugovorom.

Trenutno najbolja platforma, po mom mišljenju. A, testirao sam ih sve...

Nazad
Vrh Dno