Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uz to 5G ima neogranicen download, ali samo 1TB po punoj brzini (ili 2TB ako uzmes i TV), posle toga mogu da obaraju brzinu (u zavisnosti of opterecenja mreze). Cisto da imas u vidu, ukoliko ti se veoma zuri i ne mozes da cekas optiku. Razmisljao sam i ja za matorce, pa odustao. Ovo su uveli negde od pocetka aprila.

Pozrdav ljudi. Razmisljam se o prelasku na A1 optiku, trenutno sam kod SBB-a. Imam fore mesec dana da raskinem ugovor zbog povecanja cene.

Jel ima nekoga na Medaku 3 ili pocetku VML-a sa te strane, kako radi internet? Kakav je kvalitet signala koji salju na TV ? Posto gledam da uzmem i ovaj 4k samsung sto daju kao promociju. Hvala!
Ja sam na Medaku 2, imam godinama yettel preko optike i net radi stabilno i dobro za moje potrebe. Tv aplikacija vec, blagi uzas.

Pitanje ako otkacim Yettel i odem kod A1 da li mogu da dobijem dva boxa , kao sto mi je dao Yettel

Meni receno prvi ide gratis, a za svaki drugi 300 din renta mesečna, tako da ne moze opcija 2 gratis. Ona bolje kupiti svoj Box i imati sve to koji se isplati za godinu dana ili malo jace rente, zavisi koji bi se box uzeo i na kraju opet je tvoj. Ovako posle mora da se vrati, a za te pare mogao si kupiti svoj.

Meni receno prvi ide gratis, a za svaki drugi 300 din renta mesečna, tako da ne moze opcija 2 gratis. Ona bolje kupiti svoj Box i imati sve to koji se isplati za godinu dana ili malo jace rente, zavisi koji bi se box uzeo i na kraju opet je tvoj. Ovako posle mora da se vrati, a za te pare mogao si kupiti svoj.
Te njihove rente kod bilo koga nikako se ne isplate, ker moraš vratiti uređaj, kad bi posle ostao u tvom vlasništvu onda da.

Koliko je potrebno da a1 obradi zahtev, aktivira staticku ip adresu i prosledi pppoe parametre?

Imam optički A1, sve radi savršeno sem tv-a koji redovno gubi signal. Povezan je preko WiFi, hteo bih da izbegnem da provlačim kabl, jedini kao poslednja opcija. Ono što sam primetio je da se uglqvnom javlja u popodnevnim ili večernjim časovima.

Urađena dijagnostika:
  • Kada TV izgubi signal (No internet piŝe na podeŝavanjima), proverim sve uređaje i svi normalno rade u full brzini. Posumnjao sam u ispravnost WiFi receivera u TV-u (TCL star 3 meeca), ali:
  • Nakon što je jutros izgubio signal, jutros sam ga nakačio na hotspot preko telefona koji je povezan na istu mrežu, radi savršeno.

Da li imate ideju kako bih mogao da reŝim problem?

1.Pogledaj na kom kanalu wifi ruter šalje 5gHz mrežu? Nekada televizori i box-ovi (iskusio sam to kroz starije modele) ne hvataju kanale preko 100, već su radili samo na kanalima 36-64 na wifi 5 (napr Lg stariji od 2019. god-ne znam za novije).

2. Pogledaj da ti se TV nije vezao za 2,4 gHz mrežu. Tu je velika verovatnoća da će da baferuje ili ispada sa neta kod HD ili 4K reprodukcije. Svakako podesi da su TV i/ili box sigurno na 5 gHz WiFi-ju.

Da li moze jos neko da potvrdi da li su pustili ipv6 prefikse za A1 optiku? U BG, NS, svugde?

Imam pitanje vezano za samo fizičko uvođenje instalacije optike u stan: Meni bi trebalo da optika ide nekih 15m od ulaza u stan. Da li tehničari A1 idu sa optičkim vlaknom skroz do određenog mesta u stanu, iako je 15-tak metara od ulaza? I još jedno pitanje: Videh da se optički kabel bukvalno lepi nekom trakom za zid/plafon u hodniku. Da li tako ide i u stanu?

To ti je silikon. Da,silikonskim pistoljem ti ga lepe po stanu.

Nazad
Vrh Dno