Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

@father pravo da ti kažem bas je uživancija na ovoj bejerki, ide do vibracije koju ne čuješ više, a osećaš. Ja sam malo sredio EQ, u principu kad se sve sabere u onosu na fabričku postavku KA15 mrvu smiri visoke vokale u sredini. Jutros sam baš palio i gasio EQ da procenim posle nekoliko dana slušanja da li sam dobar posao uradio (prema mom ukusu). Sve je podjednako prisutno, sa mrvu u V. Razlika sa i bez EQ nije velika na muzici koju ja slušam.

U principu sam je zato kupio jer sam hteo otvorenu, a istovremeno i zatvorenu slušalicu. Pročitao sam, ja mislim, i pogledao na YouTube, svaki review za tih par modela koji se savetuju i zadržao fokus na ovome, plus skoro celu ovu temu selektivno. KA15 sam odabrao kao najkompaktnije pristupačno rešenje sa EQ za slučaj da sam dibidus promašio sa odlukom, ali ne, odmah su mi bile odlične, bez EQ. Višnjica na šlagu na torti.

Najviše ih slušam na terasi, i u stanu, potpuno mi odgovara da sam i dalje u stanu sa porodicom i kad slušam muziku ili bilo šta drugo.

Popustio je pritisak primetno. Prilagođava se u nešto poprilično udobno.

Edit: KA15 EQ trenutno:
15136.webp

Poslednja izmena:
A Edition XS se ne pominju?
Pre svega, hvala svima jos jednom na savetima. Znacilo mi je.

Iz nekog, njemu jedino znanog razloga, uzeo mi je dve slusalice (jedne su poklon od njega): HD 550 i Edition XV (kaze mi da su mu rekli da su bolje i novije od XS, jbmliga). 😳🤯 @nidza, na kraju nije vise bilo 900 pro x na stanju (kazali mu da su otisle za dva dana sve, jer su imali neki ekstra popust); @hsv.stoned, MV1 su bile preskupe nesto tamo (nisu bile ni na kakvoj akciji).

Obe su dobre. Edition XV je bombona, ako ti ne bude smetala tezina. 450g zive vage bez kabla.
Ne znam kako ce se ponasati, ako ih utices direktno u komp do duse.
MV1 je nerazuman sa cenom, to je tacno. Sony tax. Nazalost.
Javi utiske kada ti stignu.

"Here’s where opinions will divide. The XV dials back treble presence noticeably compared to both the XS and the Nano. Peaks in the pinna region and upper-treble regions are no longer there, making the headphone less fatiguing but also less airy. Cymbals and hi-hats are presented with a thicker, more conservative tone."

Stvar ukusa, po ovome lično bi mi verovatno više odgovarale XS ...

@Bocko Bockovic imam onaj mali KA11 za mob i K9 od drugara je kod mene trenutno (moraću da ga vratim u jednom trenutku 🤷‍♂️). Mislio sam sa eventualno uzmem neki bolji DACic za telefon i da primarno slušam preko telefona, DAC u telefon i TIDAL/Spotify u lossless-u.

Javiću utiske kada stignu. Sledeće nedelje. Hvala vam.

HD550 su sigurica, veoma je malo negativnih komentara, uglavnom su veoma pozitivni. I meni su se dopale nakon demo-slušanja od desetak minuta direktno iz telefona. Siguran da ću ih nabaviti prije ili kasnije, samo da dođu na red.

Stigle su mi prošle sedmice Ultrasone Pro 750 i ponovo su podigle ljestvicu kao ulov sa oglasa koji će se pamtiti. Slušalice apsolutno nikada nisu korištene, tačkicu nemaju na sebi, štaviše školjke su još imale najlone. Mirišu na novo, u torbi su dva kabla (za leškarenje u krevetu mi veoma odgovara kratki od 80-90cm), dva para padova, koji daju različlit zvuk, i buklet u celofanu. Nekome su ležale ovako godinama, ali nemam ništa protiv.

IMG_20260602_214957734.webp IMG_20260602_214605536~2.webp IMG_20260602_214825874~2.webp

Usviravale su se nekoliko dana, a i psihoakustika je odradila svoje - sada mi zvuče fenomenalno. Tačno kako sam očekivao u odnosu na stare HFI 650 - slično, ali uvećano - veći saundstejdž, više detalja, idu veoma, veoma duboko u basu i u visokim tonovima i ekstremno su brze. Apsolutno razotkrivaju kvalitet i nekvalitet produkcije, slikaju atmosferu samog studija, tehnički su striktne i ne praštaju brljotine. Na dobrim snimcima je mnogo vazduha oko instrumenata, vokala, a na koncertnim zapisima dočaravaju neposrednost, kao da je pjevač tu ispred mene (npr. Amira Medunjanin - Ajde Jano, bukvalno žmarci kreću).

Vrlo dobro reaguju na EQ i nema nikakvih problema da sviraju iz telefona, pojačanje mi je na oko 60-70 odsto max. Probao sam ih i sa Fiio dongleom, ali se nekako utanjio zvuk, mislim da im to ne treba.

Prema specifikacijama i dizajnu su skoro identične aktuelnim Pro 900i, a ne 780i, što bi se moglo pomisliti na osnovu nomenklature.

"Here’s where opinions will divide. The XV dials back treble presence noticeably compared to both the XS and the Nano. Peaks in the pinna region and upper-treble regions are no longer there, making the headphone less fatiguing but also less airy. Cymbals and hi-hats are presented with a thicker, more conservative tone."

XV nije naslednik XS-a.Otisli su u totalno drugom pravcu u odnosu na klasican Hifiman signature zvuk.Warmish ,naginju ka dark soundingu…previse dosadno za moj ukus.Dobra stvar je sto sa EQom na tom modelu mozes sve,pa po licnom ukusu….

Zato ce uz 550 da mu daju dobar komplement ako nista drugo

Ako su to ove slušalice, izgleda malo ''talasaju''.

Nazad
Vrh Dno