Šta je novo?

Pravosuđe u panici: sada svako može da pokrene tužbu uz pomoć AI-a

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
pravosude-tuzbe-AI.webp

Pravosuđe u panici: sada svako može da pokrene tužbu uz pomoć AI-a​

AI tužbe menjaju odnos snaga u sudnicama, jer pravni dokumenti više nisu privilegija onih koji mogu da plate advokata

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...da-svako-moze-da-pokrene-tuzbu-uz-pomoc-ai-a/

Rešenje je prosto. Ako koristiš AI za tužbu, neka sud prvo provuče tužbu kroz AI, nešto kao AI sudija. Za par minuta gotov proces. Ako AI sudija vidi da je potrebna rasprava i učešće ljudskog sudije, kreće postupak.

Pa ne može baš, jer ako je tuzba recimo legitimna - kakve veze ima kroz koji izvor je provucena? Prakticno je izbegnut posrednik tj advokat (jos jedna od potencijalnih žrtvi koje ce morati u varioce i vodoinstalatere).

Sto se mene tice ovo je cista posledica forsiranja AI po svaku cenu, bez da je prethodno regulisan.
A tek smo krenuli sa ovakvim stvarima, bice bas veselo narednih godina...

Glupost. Spremni ste da odlučivanje o svojim ličnim pravima, uključujući i slobodu, prepustite Ai? Ai zma da pravo i pravda nisu isto?
Doduše, u tekstu se piše o precedentnom pravu i građanskim parnicama ali opet je katostofalan broj AI halucinacija.

Problem svih problema je što se prihvataju tužbe ili formiraju predmeti i za podneske bez pravno argumentovanih dokaza, bilo da se tužioci samozastupaju ili imaju advokate, a budu i odbijene tužbe koje sadrže sve elemente pa se žalbama natežu sa sudovima. Zato i neka se tresu!

Ti to iz iskustva?

Mislim da je ovo isti slucaj kao lekar opste prakse. AI ce biti bolji od 90% advokata, posteniji od 90% sudija i zahvaljujuci AI veci % stanovnistva ce imati mogucnost kvalitetnijeg "zastupnika" i postenijeg sudjenja.
Nema vise "znash ti ko sam ja" i kadija te tuzi kadija ti sudi.

Kakav naslov... kao da je DJV pisao, samo umesto "pravosudje" ubaciti naziv nacionalnog identiteta neke od komsijskih drzava, ludilo 😀

Nazad
Vrh Dno