Šta je novo?

I to se konačno desilo: Noctua predstavila AIO vodeno hlađenje

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Novtua-AiO.webp

I to se konačno desilo: Noctua predstavila AIO vodeno hlađenje​

Noctua AIO vodeno hlađenje stiže ovog meseca, ali prvi modeli pokazuju da kompanija ne odustaje od svog glavnog aduta

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/i-to-se-konacno-desilo-noctua-predstavila-aio-vodeno-hladenje/

Čemu? Još jedan re-brand, plus Noctua taksa koja je besmislena u ovom slučaju...
Zato sto očigledno u tom tržišnom segmentu ima para i Noctua je izuzetno prepoznatljiv proizvođač za kojeg se zna da proizvodi samo kvalitetne stvari. Biznis?

videcemo kako ce proci Thermosiphon cooler

Zato sto očigledno u tom tržišnom segmentu ima para i Noctua je izuzetno prepoznatljiv proizvođač za kojeg se zna da proizvodi samo kvalitetne stvari. Biznis?
Ma naravno, jasno je meni da se tu vrti velika lova i da je biznis u pitanju (toliko izlapeo još nisam, mada... nisam ni daleko). Ali Noctua je uvek bila nešto posebno, a sada su još jedan rebrand. Sa nekim svojim dodacima, ali opet - postaju samo još jedan igrač sa minimumom originalnosti.

Noctua se kupovala zbog tišine, performansi i kvaliteta izrade - sad su sa performansama i kvalitetom izrade gde i drugi Asetek derivati... Eto možda sačuvaju tišinu - ali ne verujem da mogu da budu značajno bolji od drugih kao što su bili u svom segmentu.

Jasno mi je i da su morali da uđu na ovo tržište, ali onda je trebalo malo više da se potrude 🙂
Nije samo rebrand, ogromna kolicina R&D otisla u tehnologiju i materijale za prigusivanje vibracija/buke
Pa videćemo kad se pojave testovi... Oni jesu eksperti u tom polju, ali ovde ipak imaju već gotov proizvod u kome sad oni nešto poboljšavaju - ovde ne mogu da rade sve od nule kao što inače rade - pa i ne očekujem da će rezultati biti podjednako impresivni kao kod vazdušnog hlađenja.

Jasno mi je i da su morali da uđu na ovo tržište, ali onda je trebalo malo više da se potrude
Kako? Da imaju svoje livnice i da prave i testiraju svoje legure, pa poseban cnc odsek samo za ovu liniju proizvoda...
Moderna proizvodnja ne funkcionise vise tako.

Oni jesu eksperti u tom polju, ali ovde ipak imaju već gotov proizvod u kome sad oni nešto poboljšavaju - ovde ne mogu da rade sve od nule kao što inače rade
MIslim da nivo usavrsenja moze cak da bude i brzi veci i jaci nego kad rade u sopstvenoj sferi (prvenstveno jer im fabrika na Tajvanu koju koriste nije "state of the art", kao one iz 22-og veka u kopnenoj Kini)

na primer ovo nije jedino,

1. Carbice Ice pad je vec gotov proizvod ni to ne rade od nule (i mislim da tu pomazu Carbice-u da unapredi proizvod za kad se koristi kod uredjaja kod kojih ima puno rupa pri prianjanju, ili gde dolazi do neadekvatnog deformisanja (kao neadekvatno Intel resenje), + moguce da je tek Noctua bila ta koja je detaljno provalila ponasanje Carbice Ice Pad-a, i da treba 5-10 termalnih ciklusa za prvobitan skok u performansama, i onda ~3000 da se dostigne paritet sa pastama, a mozda ce takodje i Noctua biti ta koja ce ponuditi softwer za automatsku opterecenje da se ubrza tih 3000 ciklusa (mada Microsoft sa WIndows-om ce da resi ovo za par meseci koriscenja kompa, haha)

2. ThermalSiphon je vec gotov proizvod i tu saradjuju, uzeli su pocetni proizvod od Belgijske Calyos firme (koja je radila thermalsiphon za Streacom SG10), gde mi izgleda kao da unapredjuju tehnologiju, primenom svojih znanja za unutrasnjost heatpipe-ova, i prenos tog znanja na unapredjenja jetplate-ova za ovo novu tehnologiju, pa onda pomaganje Calyos-u za next-gen cevi i opnu oko cevi za prenos tecnosti, da se smanji permiacija, i dodatna usavrsavanja gde su vec debelo presisale prototipe i proizvode od konkurencije (Thermal Grizzly, IceGiant, i Enermax sad)

3. a za obican AIO gde pomazu Asetek-u gde na primer niko nije radio Psihoakusticne analize za bilo sta vezano za waterblock-ove u AIO-ovima, a Noctua tu sad isto je donela poprilicno usavrsenja za AIO sferu

i to je samo ono sto primetih kao spoljni posmatrac, ko zna koliko jos vise ima da su unapredili/uzajamno pomogli nekome, svuda donose svoje znanje iz kuler/ventilator sfere i negde idu puno unapredjenja, negde manje

ali onda je trebalo malo više da se potrude 🙂
A sta ako je mozda Asetek Gen 8 pumpa u stvari fenomenalni proizvod za razliku od prethodnih losijih resenja sto su izbacivali ? xD

Noctua nije jedina, koja je dala komentar da Asetek Gen 8 kida, i da raja previse kuka na Asetek po automatu po starim problemima i na politickoj/klasni rat osnovi

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno