Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta se dešava sa nama koji smo u pretplati, da li su u obavezi da refundiraju taj novac? Uplaćivao sam redovno i dok sam imao po dinar, u pretplati sam oko 15k dinara.

Podneo danas zahtev, samo sam potpisao i rekli su mi da vratim opremu u bilo kojoj poslovnici posle 9. juna, nije pominjala zivkanje i ubeđivanja od strane kontakt centra, pošto sam eksplicitno pitao za to

Čim nije instant, ima smisla da će zvati. Mislim, ne znam što bih im ja bio posebno drag korisnik, ali stvarno su mi danas ponudili osam meseci po dinar za zadržavanje. Da preciziram, trenutno imam EON Full paket, koji sam dosad plaćao 4549 dinara, a od jula bi to bilo 4849. UO bi mi pritom trajala do sledeće godine. Daju mi šansu da umesto toga odmah pređem na NET TV Basic + ili NET TV Premium +, koje bih prvih 8 meseci plaćao po dinar, a onda preostalih 16 punu cenu, što je nakon poskupljenja 4898, odnosno 5798.

Doduše, imaju neke specifičnosti kod mene, pa ne znam koliko to uzimaju u obzir. Prvo, sklopom okolnosti uopšte ne koristim EON aplikaciju, kod mene se televizija (makar preko tog ugovora) gleda samo preko jednog jedinog STB-a. Drugo, ugovor mi je imao mesece po dinar, a pritom je prvo potpisivanje, tako da se dosad nisu baš finansijski ovajdili od mene (mada jeste Yettel godinama unazad preko mobilnog broja, ali sam i tu sad na mesecima po dinar). Treće, žalio sam im se već više puta zbog lošeg kvaliteta usluge kod mene (nažalost), a i skorije je bila jedna veća nesuglasica oko e-računa (smatraju da nemam pravo na njega, pa sam planirao da se žalim RATEL-u), tako da sam im sve u svemu poznat kao zahtevan.

ja u Jagodini cekam popravku od 23 maja kada sam prijavio sbb-u da nemam internet i kablovsku......u pitanju je optika u zgradi....pala je kanalica sa plafona u hodniku ulaza i opticki kabl je u prekidu na jednom mestu sto je 25 maja utvrdi njihov serviser iz Paracina..bio veoma korektan....snimio i napisao nalog da se popravi....on popravlja rutere i slicno ali ne radi popravku infrastrukture..........i od tada nista......zvao kol centar,preko sajta muk i tisina.....nemas kome da se obratis....u Jagodini nema sbb predstanistva......oni nemaju ekipu koja ce da otkloni kvar vec 10 dana....bruka....nadam se da ce neki menadzer sbb-a mozda procitati moje kukanje posto vise nemam kome da se obratim.......sire mrezu a kada se desi kvar ?

Ili da vas pozovu za produzenje ugovora (do isteka jos 2 meseca) da ce cena ipak biti veca ali eto da izadju u susret pa ce cena za novu obavezu od 24 meseca biti -5%

sire mrezu a kada se desi kvar ?
Taman se ovo nadovezuje na moj komentar sa tehničkim problemima, mada moji srećom nisu tako ekstremni, tj. nije da nema usluge, samo je nezadovoljavajuća. SBB, inače, svoju mrežu ne širi već duže vreme, koliko sam upućen.

Navodno daju zadržavanje stare cene ko zatraži raskid.
To je i meni ponudio agent kontakt centra, onaj prvi koji se javio na 19900, znači prvih 12 meseci ista cena, ali opet ne samo po sebi već isključivo uz potpis novog ugovora.

Ili da vas pozovu za produzenje ugovora (do isteka jos 2 meseca) da ce cena ipak biti veca ali eto da izadju u susret pa ce cena za novu obavezu od 24 meseca biti -5%
Dobro, to već nije ponuda za zadržavanje, van toga su redovno škrti...

Imaš li alternativu? Možda znaju da nemaš, ako je to. Meni su danas ponudili prolazak na aktuelne pakete uz osam meseci po dinar. Sutra će opet zvati da me pitaju šta sam odlučio, pa ili potpisujem novi ugovor na daljinu ili mi saopštavaju proceduru za raskid. Zanimljivost je što to i dalje ne znam, šta treba da uradim ako stvarno raskidam.
A jesi iso prvo da raskines pa su te zvali sa ponudom ili?

Nisam još podneo zvaničan zahtev, to ću tek sutra zapravo. Juče sam se raspitivao koja je procedura, ali nisu umeli (ili hteli) da mi tačno kažu ni u poslovnici ni preko kontakt centra. Ipak, agent kontakt centra je zabeležio moje interesovanje za raskid (koje je ipak nezvanično), pa su me zato zvali. Detaljno sam pisao u ovoj poruci.

Zvaće opet sutra da čuju šta sam odlučio, i tu ću reći da ostajem pri raskidu, a oni treba da mi saopšte proceduru. Mada mi je već poznata, pošto je neko u međuvremenu napisao da se samo nešto potpiše, a oprema vrati sedam dana kasnije. To je donekle i logičan sled događaja, ali prosto mi dosad niko ništa zvanično nije rekao tim povodom.

Videćemo da li će možda sami ponuditi i nešto više od tih osam meseci, javiću. Ipak, svakako sam već dogovorio prelazak u A1, što mi trenutno dođe bolja ponuda po ostalim parametrima (koji su i razlog zašto želim da napustim SBB, kako sam već nagovestio), iako ću tu imati samo šest meseci bez naknade.

Ja sam poslao preko kontakt forme da mi pošalju instrukcije za raskid ugovora i vraćanje opreme i rekli su da se zahtev za raskid podnosi u poslovnici.

Dugo sam kod njih, ali ne nameravam da plaćam skoro 6.000 za internet i tv. Koje su alternative ne znam, možda da se usluga prebaci na drugog člana pa da ide bar šest meseci za dinar, ili preko nekoga samo internet da se uzme, a za kablovsku IPTV...

Nisam još podneo zvaničan zahtev, to ću tek sutra zapravo. Juče sam se raspitivao koja je procedura, ali nisu umeli (ili hteli) da mi tačno kažu ni u poslovnici ni preko kontakt centra. Ipak, agent kontakt centra je zabeležio moje interesovanje za raskid (koje je ipak nezvanično), pa su me zato zvali. Detaljno sam pisao u ovoj poruci.

Zvaće opet sutra da čuju šta sam odlučio, i tu ću reći da ostajem pri raskidu, a oni treba da mi saopšte proceduru. Mada mi je već poznata, pošto je neko u međuvremenu napisao da se samo nešto potpiše, a oprema vrati sedam dana kasnije. To je donekle i logičan sled događaja, ali prosto mi dosad niko ništa zvanično nije rekao tim povodom.

Videćemo da li će možda sami ponuditi i nešto više od tih osam meseci, javiću. Ipak, svakako sam već dogovorio prelazak u A1, što mi trenutno dođe bolja ponuda po ostalim parametrima (koji su i razlog zašto želim da napustim SBB, kako sam već nagovestio), iako ću tu imati samo šest meseci bez naknade.
Ja sam napisao proceduru, jednostavna je.
Odeš u bilo koju poslovnicu (mora tako) i kažeš da hoćeš da raskineš ugovor.
Pitaju te razlog, kažeš šta god želiš.
Pogledaju da li imaš dospeli dug, ako nemaš može, ako imaš ne može, moraš prvo da platiš dug.
Daju ti odštampan papir na kome stoji ono što treba da se vrati od opreme, datum kad podnosiš zahtev, pa u roku od 30 dana isključuju signal i nakon toga imaš fore 8 dana da vratiš opremu. Dobiješ primerak za sebe, drugi potpišeš, on ostaje njima.
To je to.
Sutradan najkasnije će te zvati da ti nude benefite da ostaneš.
Mene su zvali iako sam teti u poslovnici rekao da me ne zovu, jer sam potpisao UO YUnet, solo internet.

Ma da, to je uobičajena procedura, koja se primenjuje u redovnim okolnostima. Ipak, ovde je reč o specijalu zbog poskupljenja, tj. proceduri za prevremeni raskid bez penala. Tu, između ostalog, nikako ni ne bi moglo da se čeka 30 dana, jer bi to već ušlo u period poskupljenja. Pitanje je i koliko bi smeli da potežu problematiku dugovanja, mada mi to lično nije od značaja, budući da plaćam redovno.

Bilo kako bilo, izgleda da je ovde procedura da se podnese zahtev jedan dan, a oprema vrati nakon više od sedam dana, sudeći po sledećem iskustvu od danas:
Podneo danas zahtev, samo sam potpisao i rekli su mi da vratim opremu u bilo kojoj poslovnici posle 9. juna, nije pominjala zivkanje i ubeđivanja od strane kontakt centra, pošto sam eksplicitno pitao za to
Pretpostavljam da im je u tih sedam dana ideja da pokušaju da zadrže korisnike, što rade i u toku otkaznog roka u rednovnim okolnostima, ali videćemo. Mene, jelte, pokušavaju da zadrže i bez zvanično podnetog zahteva, što je dobar znak da su spremni dosta da ponude, makar nekima, pa se to i može lepo iskoristiti kome odgovara da ostane.

Ja sam napisao proceduru, jednostavna je.
Odeš u bilo koju poslovnicu (mora tako) i kažeš da hoćeš da raskineš ugovor.
Pitaju te razlog, kažeš šta god želiš.
Pogledaju da li imaš dospeli dug, ako nemaš može, ako imaš ne može, moraš prvo da platiš dug.
Daju ti odštampan papir na kome stoji ono što treba da se vrati od opreme, datum kad podnosiš zahtev, pa u roku od 30 dana isključuju signal i nakon toga imaš fore 8 dana da vratiš opremu. Dobiješ primerak za sebe, drugi potpišeš, on ostaje njima.
To je to.
Sutradan najkasnije će te zvati da ti nude benefite da ostaneš.
Mene su zvali iako sam teti u poslovnici rekao da me ne zovu, jer sam potpisao UO YUnet, solo internet.

To je procedura kada istekne ugovorna obaveza, ovo je drugi slučaj (poskupljenje=jednostrano promenjen ugovor) i ne važi to pravilo od 30 dana već 7-8 dana. 🙂

Podneo danas zahtev, samo sam potpisao i rekli su mi da vratim opremu u bilo kojoj poslovnici posle 9. juna

To je to, danas 2. jun, tako da je 9. jun dan kada se može vratiti oprema...

Poslednja izmena:
Mene je konačno prelomilo, to što sbb ne garantuje fiksnu cenu u toku trajanja ugovorne obaveze.
I onda će po dobrom starom običaju da poskupe u sred najveće zime, a ti onda na prečac raskidaj ugovor, juri drugog provajdera i montiraj po snegu i ledu.
Neka hvala.

Tasta koja ima SBB EON full paket pozvala call centar da vidi oko raskid UO zbog povecanja. Operater na jedan - 12 meseci za 1RSD ostalih 12 meseci 4800RSD.

Jel imala neke benefited u tom ugovoru pa dobila produženje istih na 12m + 4800 ili?

niko to ne garantuje

Snajka kad je prelazila sa mts-a na A1, mts joj preko telefona nudio "kule i gradove" i ona rekla da je ne zanima jer su dizali cene u sred ugovora, oni joj rekla da mogu da joj garantuju i stave u ugovor da joj se neće menjati cena do kraja UO. Nije pristala jer nije htela da ostaje u mts, ali eto imaju i tu opciju da stave u UO da neće biti promene cena do kraja iste.

niko to ne garantuje
Ja sam tu informaciju dobio od A1 agenta, a sad vidim da nešto slično imaju i na sajtu.
Čovek je forumaš ovde i komunikacija sa njim je bila veoma pozitivno iskustvo, za razuliku od onih u sbb-u.
Verovatno postoje i izuzeci, možda neke nenormalne ekonomske okolnosti tipa hiperinflacija itd, ali videću šta će pisati u ugovoru, do sada nisam bio njihov korisnik, ko zna više neka podeli iskustva po ovom pitanju.

Ja sam zvao, nudi mi samo 12m da se ne povecava cena. Nista drugo nije nudila preko telefona na prvu.

Videcemo sta ce nuditi kada podnesem zahtev za raskid.
Imam 2 ugovora, jedan u sbb u Valjevu koji koriste moji i jedan u yettelu u Beogradu koji koristim ja.

I meni, 12m ista cena ali da mi daju jaci net, nisam pristao i kao zvace kolege ovih dana, videcemo.

Kontaktirah ih preko četa oko raskida ugovora zbog povećanja cene. Rekoše da će pozvati neko od kolega nazad sa informacijama. Pozvaše danas i ponuda je 8 meseci po dinar, potom regularna cena paketa koji se izabere. Trenutno na Eon full paketu, u decembru ističe ugovorna obaveza.

Kontaktirah ih preko četa oko raskida ugovora zbog povećanja cene. Rekoše da će pozvati neko od kolega nazad sa informacijama. Pozvaše danas i ponuda je 8 meseci po dinar, potom regularna cena paketa koji se izabere. Trenutno na Eon full paketu, u decembru ističe ugovorna obaveza.
Koliko je proslo vremena od kad si ih kontaktirao do njihovog zvanja?

Manje od 24h. Da kažemo juče oko podneva su kontaktirani preko četa pa su pozvali jutros. Već postojeća optika dok na drugoj lokaciji je koaksijal i tamo su ponudili 12 meseci 50% potom puna cena odabranog paketa.

Na poziv sam dobio 12m nepromenjenu cenu što je taman do isteka UO.

Je iko uspeo da dobije 10-12 meseci besplatno zbog raskida? Imam ponudu drugog operatera koja je dobra, ali ako bi ovi ponudili isto, ostao bih.

Je iko uspeo da dobije 10-12 meseci besplatno zbog raskida? Imam ponudu drugog operatera koja je dobra, ali ako bi ovi ponudili isto, ostao bih.
Познаник који је на коаксу јуче у пословници поднео захтев за раскид, малопре га звали за останак уз 10м за дин, он тражио 12 и рекли да ће јавити ако одобре.

Nazad
Vrh Dno