Šta je novo?

Mobilni telefon Koji telefon za video snimanje

• Začetnik teme Začetnik teme alakay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji mobilni telefon kupiti

alakay

Poštovan
Učlanjen(a)
17.12.2016
Poena
60
Kao sto naslov kaze, koji telefon je najbolji za video snimanje za drustvene mreze.
Budzet 600e ali moze biti i veci, naravno ako ima nesto dobro i za manje pare, dolazi u obzir...

Neki iphone, za koji možeš da dobaciš, pa nekoliko prazna mesta pa onda samsung.

Slobodno i Pixel 7 Pro.

Pixel 8
Iphone 13
Pixel 7 Pro
Pixel 7

Point and shoot - iPhone 13. Ako ti je videografija nešto čime se baviš, a potrebna ti je i džepna varijanta - Pixel 7a. Ako možeš, sačekaj Poco F6.
Da li uzeti u razmatranja honor magic 5 pro, i gde bi on tu došao na toj listi?
Zapravo, ima isti senzor kao Poco F6 i u tom slučaju je najidealniji kandidat. Ukoliko je opcija KP, onda ima malo korišćenih, a u traženom cenovnom rangu na oglasima.

Da ne otvaram novu temu, vec ovu da dignem iz mrtvih...
Potreban update telefona nakon 2 godine, kupio i koristio pixel 8,prezadovoljan sa kamerom pa onda pitanje da li ima neki model do 500e sa boljom kamerom od pixela 8 da ga zameni?
Da li je honor magic 6 pro ugrade na bolje ili nesto drugo...?
Sve gledam ranking na 3dxo mark, ali ne znam koliko je ta tabela merodavna...

Ne, definitivno ne. Bez senzora od 1" ne računaj na neki značajniji boljitak. Jeste da trenutno imaš Samsung, ali u sličnoj klasi sa nekim Sony ili Omnivision senzorom bi samo dobio manje kontrasvetla i bolji raspon boja, dok ti verovatno hoćeš da se snimak u originalu ne vidi iskrzano. Makar Xiaomi 12S Ultra sa Sony IMX-989 ili Xiaomi 14 u kom je ugrađen LYT-900.

Meni su odlični snimci i na pixelu i ne deluju mi iskrzano, fotografije su isto odlične, ali kada već kupujem drugi telefon onda zasto da ne pojurim malo bolju i kameru...
Da li je onda xiaomi 14 ultra, uređaj sa nešto boljom kamerom?

Da, na 14 Ultra sam mislio i jeste sa dosta boljom kamerom. To je, da kažem, trenutno vrh ledenog brega za ono što tražiš. Ono što realno nadmašuje ostale su Smartsens senzori u najnovijim Huawei telefonima, ali to je već nešto drugo i HarmonyOS više nije reverzibilni inženjering Androida, što po sebi je dosta otežavajuće, tako da to nisam hteo ni da pominjem iz očitih razloga, jer je zavisan od Android emulacije.

Ispratio sam neke uporedne testove na YouTube-u i ne deluje mi bas bolje od pixela, boje su previše izražene kao da je kontrast preveliki, Takodje ni video mi ne deluje baš sjajno baš zbog kontrasta, sad da li grešim ili postoje neka podešavanja koja na testovima nisu podesili... Da li postoji neki drugi model za preporuku da nije xiaomi zbog procesuriranja...

Škakljiva je situacija iz razloga što Pixel-ov Tensor, iako modifikovani Exynos, ključno je što se ISP udružuje sa NPU i na taj način dobijaš čistiju sliku. Jedino širokougaone kamere imaju bolje senzore, ali tek od 8 Pro (Sony IMX787), 9a (IMX712), 9 Pro-10 Pro XL (IMX858) pa kad vidiš te snimke, biće ti jasnije zašto potpuno drugačije izgledaju nego li kod ostalih proizvođača. Opet, nije isključivo da probaš i sa svojim na praktičnom primeru, iako je IMX386 bio zastupljen za glavne kamere pre deceniju, ali biće ti okvirni orijentir. Ovime ti nažalost ništa konkretno ne rešavam, zato što, Snapdragon, iako među prvima sa AI, doneo je upravo to što ti smeta, odnosno umekšavanje oštrih ivica tako da se zadrže detalji. Mediatek ISP radi sasvim drugačije, ali ne onako kao Pixel, niti Exynos sam po sebi bez OneUI softverskih funkcija ne daje wow efekat. Za Kirin stvarno ne znam kako stoje stvari, zato što nemam dodirnih tačaka sa Huawei telefonima jako dugo i ono gde bi se možda zadovoljio na kraju balade je iPhone.

Na kraju, nakon gomile uporednih testova pregledanih na youtube-u, moraću da proširim budžet i da pojurim neki vivo uređaj, jer mi deluje baš baš dobro... Verovatno x200pro, ili ako naletim na x300 pro, pošto vidim da je skuplji za 50tak e...

Nazad
Vrh Dno