Šta je novo?

Yunet Smart Box (2025-) [nije tema za TV aplikaciju]

DareA

Poštovan
Učlanjen(a)
21.12.2018
Poena
95
Ispravna informacija koji uređaj daju za TV,nije u pitanju Xiaomi TV Box S (2nd Gen) kako im piše na sajtu možda daju i njega ali ja sam dobio drugi model.
Već je u pitanju ovaj model SDMC ARRIS VIP7100A High-quality UHD (4K) streamer / IP set-top box
• Sertifikovano za Android TV 12
• Sertifikovano za Netflix
• Daljinski upravljač sa glasovnim upravljanjem
• Interaktivni IP set-top podržava standardne Android TV aplikacije, kao i Google prenos sadržaja sa telefona na set-top
• Standardna DRM podrška, uključujući prethodnu integraciju sa Microsoft® PlayReady®, Widevine®.
• Ultra-HD sa HDR10 i HLG.
• Wi-Fi® 5 (802.11ac)
• HDMI™ 2.1 i HDCP 2.2
• Bezbedan Bootloader
• Mala potrošnja energije, u skladu sa propisima EU o potrošnji energije
Neke dodatne informacije ima i priklučak za lan kabal pa ko hoće može i tako da ga poveže na internet(yunet ne radi ta dodatna kabliranja) već ih povezuje preko Wi-Fi tako povezan meni internet u susednom stanu na paketu 200/100 meri na testu mreže na samom boksu 165/80.U pitanju je Amlogic S905X2 poslednje bezbedonosno ažuriranje je avgust 2023.Dolazi sa preinstaliranim aplikacijama za Netflix,Disney+,Amazon Prime Video,YouTube i Move- smart TV pri paljenju i gašenju uređaja pušta zadnji pušten kanal.Daljinski nema brojeve ima posebne tastere za Netflix,Disney+,Amazon Prime Video,YouTube u podešavanjima sam video da ima podešavanje za mapiranje tastera na daljinskom nisam isprobo da li radi.To je to od informacija što mi je palo napamet da bi nekog moglo zanimati.

Ispravna informacija koji uređaj daju za TV,nije u pitanju Xiaomi TV Box S (2nd Gen) kako im piše na sajtu možda daju i njega ali ja sam dobio drugi model.
Već je u pitanju ovaj model SDMC ARRIS VIP7100A High-quality UHD (4K) streamer / IP set-top box
• Sertifikovano za Android TV 12
• Sertifikovano za Netflix
• Daljinski upravljač sa glasovnim upravljanjem
• Interaktivni IP set-top podržava standardne Android TV aplikacije, kao i Google prenos sadržaja sa telefona na set-top
• Standardna DRM podrška, uključujući prethodnu integraciju sa Microsoft® PlayReady®, Widevine®.
• Ultra-HD sa HDR10 i HLG.
• Wi-Fi® 5 (802.11ac)
• HDMI™ 2.1 i HDCP 2.2
• Bezbedan Bootloader
• Mala potrošnja energije, u skladu sa propisima EU o potrošnji energije
Neke dodatne informacije ima i priklučak za lan kabal pa ko hoće može i tako da ga poveže na internet(yunet ne radi ta dodatna kabliranja) već ih povezuje preko Wi-Fi tako povezan meni internet u susednom stanu na paketu 200/100 meri na testu mreže na samom boksu 165/80.U pitanju je Amlogic S905X2 poslednje bezbedonosno ažuriranje je avgust 2023.Dolazi sa preinstaliranim aplikacijama za Netflix,Disney+,Amazon Prime Video,YouTube i Move- smart TV pri paljenju i gašenju uređaja pušta zadnji pušten kanal.Daljinski nema brojeve ima posebne tastere za Netflix,Disney+,Amazon Prime Video,YouTube u podešavanjima sam video da ima podešavanje za mapiranje tastera na daljinskom nisam isprobo da li radi.To je to od informacija što mi je palo napamet da bi nekog moglo zanimati.
Odlicno , hvala za info, napokon jedan ok box sa lan i optickim audio izlazom. Sada cu traziti zamenu uredjaja za taj model.

i Move- smart TV pri paljenju i gašenju uređaja pušta zadnji pušten kanal.
A kad uradiš force stop Move aplikacije i ponovo je startuješ? Jel tad bude šta si poslednje gledao ili pušta Promo kanal đubre kao prvi kanal u "Svi" listi (= kako radi Move app verzija sa Play Store-a) ?

Ako uradiš force stop u podešavanjima aplikacijie,onda ponovo učitava aplikaciju i kreće sa sve listom nema promo kanal već pušta RTS 1. A ako izađeš iz aplikacije na ono home dugme i gledaš na primer par sati netflix i kad ponovo pokreneš move aplikacijiu vraća te na kanal na kom si ga ostavio i tvoju listu omiljenih kanala. Pri fabričkom resetu boksa i ponovnog podešavanja boksa move netflix Disney + YouTube i prime video aplikacije nisam morao ponovo da ih instalira i ako kad ih potraži na Play Storu vidi se da su odatle instalirane. Zanimljivo kad ode u Play Storu na ažuriranje preko menage apps i games ove aplikacije nikad ne prikazuje da imaju ažuriranje sve ostalo što sam ja instalirao redovno tu vidim nova ažuriranja. Ali ako potraži posebno neku od ovih aplikacija tek tu vidi da ima ažuriranje i za njih i ako ne odradi tada ažuriranje posle nekog vremena vidim da za njih samo odradi ažuriranje, dok za one aplikacije koje sam ja sam instalirao dok ja ne pokrene ažuriranje istih ništa se ne dešava.

Da malo osveži info o boksu u međuvremenu je boks dobio ažuriranje na android TV OS verziju 14. Zadnju sigurnosna zakrpa je od 1 februara 2026.

Ok, suština je da je Move app i dalje gl*plji od Iris Smart aplikacije i da ne pamti / ne upisuje taj podatak u config pa pri "cold start" aplikacije ni ne zna šta je poslednje gledano.

A ako izađeš iz aplikacije na ono home dugme i gledaš na primer par sati netflix i kad ponovo pokreneš move aplikacijiu
To već zavisi od količine RAM na Android uređaju na kom gledaš i koliko (ne)agresivno je proizvođač u firmware setovao "low memory killer daemon". Ako izbaci aplikaciju iz RAM doviđenja je i to u kom stanju si je ostavio.
Npr Tesla TV-ovi sa 2 GB RAM tooooliko agresivno oslobađaju RAM / izbacuju aplikacije iz RAM da je retkost da prethodno korišćena aplikacija posle pola sata se NE učitava ponovo od nule. A zadnje 3 aplikacije da čuva stanje nema teorije da se desi Tesli. I naravno čim TV ode u standby pobije sve živo 😂

Nazad
Vrh Dno