Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To stoji, kod klasičnih raskida se primenjuje otkazni rok od 30 dana. Ali pitanje je šta rade kod ovih prevremenih, makar u praksi, pošto u teoriji svakako mogu i na licu mesta da se odrade.

Od 01.07.2026. godine novi Opšti uslovi Yettel d.o.o. Beograd za pružanje elektronskih komunikacionih usluga u javnoj fiksnoj mreži (distribucija medijskih sadržaja, usluge pristupa Internetu i Internet telefonija) primenjivaće se na sve korisnike SBB baze koji su zaključno sa 31.3.2026. godine sa pravnim licem SBB zaključili pretplatnički ugovor za korišćenje

Ja sam potpisao ugovor za novi prikljucak 14.4.2026 i dobio promo 6m 50% i ostatak ugovora placam paket eon premium po ceni eon basic,ovo poskupljene se ne odnosi na mene?

Koja je sada procedura za raskid ugovora?! Opasno se razmišljam da pobegnem od njih posle 15+ godina (još da smislim gde ću 🤣)...

Ja sam potpisao ugovor za novi prikljucak 14.4.2026 i dobio promo 6m 50% i ostatak ugovora placam paket eon premium po ceni eon basic,ovo poskupljene se ne odnosi na mene?
Dobio si već odgovor da se odnosi, a da objasnim i ovo što si citirao: na tebe se ne odnosi da se tek od 1. jula primenjuju Yettelovi opšti uslovi poslovanja, jer se oni na tebe već i primenjuju, pošto si potpisao ugovor direktno sa Yettelom, dok smo mi pre toga potpistivali ugovore sa SBB-om i Yettel je za naše ugovore nasledio SBB-ove OUP, koji nisu isti kao Yettelovi. Nije ništa preterano značajno, ali jeste zanimljivost. Svakako, glavno je da je to nezavisno od poskupljenja i da se ono stvarno odnosi na sve.

Koja je sada procedura za raskid ugovora?!
Pitao sam i ja, pa će valjda neko odgovoriti. Nisu loše šanse da će neko sa foruma već danas ići, a možda čak i ja svratim u lokalnu poslovnicu ako mi bude usput.

300din, smak sveta.

Shocked Uh Oh GIF

A da, zaboravio sam da imaju odvojene stranice sa obaveštenjima, neintuitivno... Mada se i na SBB-ovoj stranici treba snaći i promeniti kanal obaveštenja sa Novo u SBB-u na Servisne informacije. Da pomisli čovek da namerno kriju, hahah. Svakako, čekamo račune.

U međuvremenu, imam dva pitanja, mada je za prvo možda još rano da bi neko znao aktuelan odgovor.

Prvo, važi li i dalje ono da traže da se podnese zahtev za raskid ugovora, bez obzira na to što je garantovano moguć bez penala, ili bi bilo dovoljno pojaviti se sa opremom i raskinuti na licu mesta?

Drugo, ima li neko iskustva sa prenosom fiksnog nakon raskida? Kako se to ovde rešava? MTS znam da raščlanjava usluge (dok su npr. u Yettelu i A1 sve vreme razdvojene), pa kao imaš posebno fiksni dok ga ne preneseš, ali SBB to zvanično ne nudi, tj. fiksni je samo deo paketa.
U mom slučaju, fiksni je mogao da se prenese bez problema, ali je bilo specifično nešto u vezi stare centrale u selu, pa nije mogao da se prenese broj, tako da i nije bilo poente smarati se sa tim. Za prvo pitanje bolje možda da kontaktiraš efektivu, pa taman da javiš šta kažu.

U mom slučaju, fiksni je mogao da se prenese bez problema, ali je bilo specifično nešto u vezi stare centrale u selu, pa nije mogao da se prenese broj, tako da i nije bilo poente smarati se sa tim.
Kontam da ti pričaš o obrnutoj situaciji, prenosu u SBB, i to iz Telekoma, jer oni imaju te stare centrale. Moj broj je originalno Telekomov, pa je trenutno u SBB-u (dakle, nije centrala, prenosiv je), pa bih ga sad verovatno preneo u A1, tako da mi treba informacija kako ga izvući iz SBB-a, pošto u SBB-u nikako ne može da bude samostalan.

U svakom slučaju, bio sam malopre u lokalnoj poslovnici i evo šta sam saznao. Radnica kaže da je i ona tek jutros čula, nisu im unapred ništa najavili, pa nije još stigla da pročita uputstvo u vezi sa tim. Brzinski je preletela preko njega preda mnom, videla da piše da se očekuje da korisnici to saznaju preko računa (znači tako će nas obavestiti, očekivano), da se podnosi zahtev za raskid (nije gledala detalje kakav tačno, ali nije instant, to je glavno, pa ne treba dolaziti sa opremom), te da se nakon toga očekuje poziv nadležne službe za zadržavanje (pri čemu će izgleda nuditi zadržavanje stare cene). Svakako, rekla mi je da dođem neki dan kasnije, dok se to ne uhoda, a u međuvremenu mi je preporučila da pozovem kontakt centar. I još nešto samo, ni ona nije znala kakva je procedura za fiksni, ali kaže da sigurno može da se prenese dalje, što je i logično. Preživeo bih i bez njega, ali ipak...

Nakon toga sam stvarno zvao kontakt centar. Tu je lik koji se javio bio upućeniji, ali istovremeno je otkrio manje informacija. Rekao mi je da on ne može da podnese zahtev za raskid, da to mora uživo, ali da može da mi ponudi prelazak na aktuelnu ponudu, gde bi prvih 12 meseci išla stara cena, navodno bez poskupljenja, ako mu je verovati. To bi značilo da sa trenutnog EON Full mogu da pređem na NET TV Premium + i plaćam ga 4549 (stara cena pre poskupljenja) prvih 12 meseci, pa onda ostatak 5798 (nova cena posle poskupljenja), pod pretpostavkom da neće opet poskupeti. Rekao sam da nisam zainteresovan, te da me zanima samo raskid, na šta je on rekao da će me za 2-3 dana zvati neko sa detaljima.

Ради Адреналин већ дуго и у основном пакету, продужили су наводну промоцију.

Nisu produzili promociju vec su ti kanali sastavni deo basic paketa od 1.5.2026 godine.
Тачно тако, сад сам пронашао мејл који су послали.

ako Yettel i SBB posmatramo kao zasebne provajdere, što u suštini i jesu još uvek, stvari stoje ovako: Yettel nema svoju optiku, nego je iznajmljuje od mts; SBB je ima.

Gledam ponudu kanala i ono je sramota sta nude svi sem Sbb i Yettel-a. Sa razlogom je mnogo jeftinije kod ostalih. Jednino preci na Yettel zbog optike ali onda njihov tv koji je tragican i gubitak Eon aplikacije. Bas cupava odluka.

Nazad
Vrh Dno