Šta je novo?

A1 prekid signala/zvuka u toku razgovora preko SIM kartice

Furiosa5

Zapažen
Učlanjen(a)
12.02.2025
Poena
15
Dobar dan, u A1 mreži sam i dešava mi se redovno da se tokom razgovora prekine signal na 4-6 sekundi i tada ne čujem sagovornika. To se dešava oko 2-3 puta u 10 minuta razgovora, nekada nijednom, nekada češće.
Počelo je pre 2 godine, pa sam menjao telefon i SIM karticu, i nije pomoglo. Onda je samo od sebe prestalo na nekoliko meseci, i evo opet je počelo.
Isto se dešava majci (živimo u istoj zgradi).
Dakle, otpisao sam da je problem do telefona, podešavanja, SIM kartice, tj. da je problem do korisnika, već da je nešto do A1.

Ima li neko iskustva i kako rešiti ovo?

Probao sam da uključim/isključim LTE pozive, 2G, net...
Signal mreže je jak, imam uvek sve crtice.

Koji modeli telefona su u pitanju, meni se ranije tako nešto slično dešavalo na Xiaomi jeftinijim modelima na A1 mreži, posle toga sam imao Samsung gde nisam imao takvih problema i evo sad Motorola isto sve ok radi što se tiče poziva.

Koji modeli telefona su u pitanju, meni se ranije tako nešto slično dešavalo na Xiaomi jeftinijim modelima na A1 mreži, posle toga sam imao Samsung gde nisam imao takvih problema i evo sad Motorola isto sve ok radi što se tiče poziva.
Moja oba telefona su Samsung iz "A" serije, majka ima Xiaomi.

Mislim da to nije ništa neuobičajeno za A1, kad god razgovaram sa rođacima koji su u A1, uvek imam problema da ih čujem, bez obzira gde se nalazili. Evo sad me zvao tu lik iz sela, prekida, pola ga ne čujem, a ovde je signal odličan od kako su nakačili antene na isti stub gde ima Yettel i MTS.

Koliko sam skapirao za ovih skoro godinu dana kako se patim s njima, to je standardno za A1 i manje više očajan kvalitet zvuka/signala, krećem se po Novom Beogradu, telefon gubi signal kako menja bazne stanice, prekine vezu, šlogira se u podzemnoj garaži, po izlasku 15 minuta nisam dostupan, potencijalno moram i restart telefona...
Bejah ljut na Yettel što ne daju 50% popusta na ove skandalozne pakete i cene bez da se juri MIK i tako te gluposti i ciganisanje, ali prelazak na A1 je bio još veći idiotluk... čekam sad da mi istekne UO pa da se vratim jer ovo je blagi užas od kompletne usluge.

Imam i ja isti problem, ne vezano za tel, probana kartica na 5 telefona, uzeo prepaid isti slucaj, oni ne prihvataju reklamaciju. Izdrzacu sa placanjem ali me nece videti vise.

Ne bi me cudilo da je ovo kao raniji problem poznat kao "307 sekundi", gde razgovor UVEK prekine na 307 sekundi (da moras opet zvati i platiti uspostavu veze).

Mada u Nisu moji uopste nemaju problem, niti ja u BG.

• Like
Reagovanja: uji
Moras opet zvati i platiti uspostavu veze.
Vip/A1 je ukinuo uspostavu još 2016. Samo kod Yettel-a se i dalje naplaćuje, dok i u mts-u nekoliko godina kasnije počeli su da skidaju čisto 12 dinara po minutu. Globaltel, podrazumeva se, oduvek ima politiku bez uspostave.

Vip/A1 je ukinuo uspostavu još 2016. Samo kod Yettel-a se i dalje naplaćuje, dok i u mts-u nekoliko godina kasnije počeli su da skidaju čisto 12 dinara po minutu. Globaltel, podrazumeva se, oduvek ima politiku bez uspostave.
Ovo je bilo valjda kad je VIP tek poceo sa radom, pa jedno godinu dve.
"Slucajno" svi na 307 sekundi 😉
Ali iskreno nemam zamerki godinama na A1 signal. Ni MTS.

Koliko vidim na sajtu Globaltela naplaćuje se uspostava: https://www.globaltel.rs/cenovnik . Doduše nemam broj kod njih pa ne mogu da proverim, možda je ovo zastarelo

• Like
Reagovanja: uji
Menjali su pakete i cenovnik skoro, ništa me ne bi iznenadilo i da nije bilo pa su je uveli, uzimajući u obzir da je ta radikalna nedavna promena ukidanje korišćenja dela saobraćaja za zb iz regularnih dodataka.

Ne znam koliko je relevantno, ali i ja i majka smo na prepaid, nismo na postpaid niti smo ikada bili. I prekidi se dešavaju u smislu tona, ne prekine se veza pa da moram opet da zovem, već se samo prekine glas/zvuk. I nema određena minutaža kada se prekine, bude random. Jedino što sam primetio je da se ne dešava na kratkim pozivima ispod 2 minuta.

Nazad
Vrh Dno