Šta je novo?

Šta koristite u EU a da kod nas nije dostupno?

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
335
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7900
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650 PLUS WIFI
RAM
64gb DDR5 6000Mhz
GPU
RX 9070 XT
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk R200+ 2x Fosi monoblok
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Antec C8 Curved Wood
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech MX
Laptop
Macbook Air M3
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE-Huawei GT4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pitanje za naše ljude koji žive preko. Koji su benefiti? Mislim tipa kao sto su kreditne kartice u USA gde imate cashback, popuste itd
Selim se krajem godine u Nemačku, ne bih da propustim neki benefit 🙂

Pitanje za naše ljude koji žive preko. Koji su benefiti? Mislim tipa kao sto su kreditne kartice u USA gde imate cashback, popuste itd
Ananas vaucere

Ovisi u kojem slucaju, meni su vratili 6.500e kad su se supruga i sin pridruzili. Drugar kad je napustio Irsku, negde oko 12k.
Pocetkom svake godine 2k isplate za rentu, bolje nego saka u zube.

A Irska je deo Nemacke jelte...

@milos0888
Da se uozbiljimo:
Ne postoje konkretni benefiti osim jednog jedinog a to su informacije.

Prvo jako zavisi gde ides tj u koju republiku. Nacelni zakoni su isti ali kako se sprovode i regulisu su razlicita prica po republikama. Nadam se da ides u Bayern.

Zaboravi sve srpske fore i fazone i ostavi balkanski mentalitet kod kuce, mnogo ces bolje proci (iz iskustva pricam).
Drzi se propisa , zakona i datih rokova.
Ako imas bilo kakav problem sa bilo cim, ponasaj se normalno i kulturno i sve se mozes dogovoriti, sa bilo kojom ustanovom ili firmom, bez obzira sto si stranac jer nisi ni prvi ni poslednji od istih.

Benefite ces naci svuda u vidu akcija, pogotovo za vreme uskrsa, BF i bozica ali generalno uvek negde ima neka akcija za bukvalno sve, samo treba pratiti.

Zaboravi sve srpske fore i fazone i ostavi balkanski mentalitet kod kuce, mnogo ces bolje proci (iz iskustva pricam).
Drzi se propisa , zakona i datih rokova.
Ako imas bilo kakav problem sa bilo cim, ponasaj se normalno i kulturno i sve se mozes dogovoriti, sa bilo kojom ustanovom ili firmom, bez obzira sto si stranac jer nisi ni prvi ni poslednji od istih.
Ovo dobrom delu onih koji su odrasli u Srbiji jako teško pada, pa se vrate u Srbiju, a onda drvlje i kamenje na zločeste Nemce.

Dodao bih i da je Nemačka bila najjača u Evropi što se tiče muzičke industrije tojest nosača zvuka (vinil ploče, CD) tako da je veliki izbor polovnih nosača zvuka, ja tamo najviše nalazim i poručujem kod rođake pa mi posle donesu.
Uzimao i sa Amazona svašta, decks.de koristio za nove ploče, ima i hhv.de.

Sta se oma brecas kao plovak 🙂
Propustio si zadnji pasus u prvom postu.

Ne postoji amazon free shipping.
Postoji amazon Prime koji placas mesecno ili godisnje i onda imas unlimited free shipping + ostali benefiti amazona
postoji free shipping za odredjenu sumu novca, mislim da je nesto ispod 50€ porudzbine.

Zloupotreba socijalnog do maksimuma?

Nazad
Vrh Dno