Šta je novo?

Šta koristite u EU a da kod nas nije dostupno?

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
335
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7900
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650 PLUS WIFI
RAM
64gb DDR5 6000Mhz
GPU
RX 9070 XT
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk R200+ 2x Fosi monoblok
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Antec C8 Curved Wood
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech MX
Laptop
Macbook Air M3
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE-Huawei GT4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pitanje za naše ljude koji žive preko. Koji su benefiti? Mislim tipa kao sto su kreditne kartice u USA gde imate cashback, popuste itd
Selim se krajem godine u Nemačku, ne bih da propustim neki benefit 🙂

Pitanje za naše ljude koji žive preko. Koji su benefiti? Mislim tipa kao sto su kreditne kartice u USA gde imate cashback, popuste itd
Ananas vaucere

Povrat poreza. 🤣

Ovisi u kojem slucaju, meni su vratili 6.500e kad su se supruga i sin pridruzili. Drugar kad je napustio Irsku, negde oko 12k.
Pocetkom svake godine 2k isplate za rentu, bolje nego saka u zube.

A Irska je deo Nemacke jelte...

@milos0888
Da se uozbiljimo:
Ne postoje konkretni benefiti osim jednog jedinog a to su informacije.

Prvo jako zavisi gde ides tj u koju republiku. Nacelni zakoni su isti ali kako se sprovode i regulisu su razlicita prica po republikama. Nadam se da ides u Bayern.

Zaboravi sve srpske fore i fazone i ostavi balkanski mentalitet kod kuce, mnogo ces bolje proci (iz iskustva pricam).
Drzi se propisa , zakona i datih rokova.
Ako imas bilo kakav problem sa bilo cim, ponasaj se normalno i kulturno i sve se mozes dogovoriti, sa bilo kojom ustanovom ili firmom, bez obzira sto si stranac jer nisi ni prvi ni poslednji od istih.

Benefite ces naci svuda u vidu akcija, pogotovo za vreme uskrsa, BF i bozica ali generalno uvek negde ima neka akcija za bukvalno sve, samo treba pratiti.

Zaboravi sve srpske fore i fazone i ostavi balkanski mentalitet kod kuce, mnogo ces bolje proci (iz iskustva pricam).
Ako imas bilo kakav problem sa bilo cim, ponasaj se normalno i kulturno i sve se mozes dogovoriti, sa bilo kojom ustanovom ili firmom, bez obzira sto si stranac jer nisi ni prvi ni poslednji od istih.
Ovo dobrom delu onih koji su odrasli u Srbiji jako teško pada, pa se vrate u Srbiju, a onda drvlje i kamenje na zločeste Nemce.

Dodao bih i da je Nemačka bila najjača u Evropi što se tiče muzičke industrije tojest nosača zvuka (vinil ploče, CD) tako da je veliki izbor polovnih nosača zvuka, ja tamo najviše nalazim i poručujem kod rođake pa mi posle donesu.
Uzimao i sa Amazona svašta, decks.de koristio za nove ploče, ima i hhv.de.

Sta se oma brecas kao plovak 🙂
Propustio si zadnji pasus u prvom postu.

Ne postoji amazon free shipping.
Postoji amazon Prime koji placas mesecno ili godisnje i onda imas unlimited free shipping + ostali benefiti amazona
postoji free shipping za odredjenu sumu novca, mislim da je nesto ispod 50€ porudzbine.

Zloupotreba socijalnog do maksimuma?

Ne znam da li je u skladu sa temom, ima na Amazon.de ddr5 memorija koja mi treba, šalju u Srb, ali je import fee 95e na 342e memorije.
DE prevoz ne radi. Ima li neki drugi pouzdan prevoz ?
Hvala

Što ne radi se prevoz

A Irska je deo Nemacke jelte...

@milos0888
Da se uozbiljimo:
Ne postoje konkretni benefiti osim jednog jedinog a to su informacije.

Prvo jako zavisi gde ides tj u koju republiku. Nacelni zakoni su isti ali kako se sprovode i regulisu su razlicita prica po republikama. Nadam se da ides u Bayern.

Benefite ces naci svuda u vidu akcija, pogotovo za vreme uskrsa, BF i bozica ali generalno uvek negde ima neka akcija za bukvalno sve, samo treba pratiti.
Thüringen
Gledam koju banku, c24 mi izgleda kao da daje najvise opcija. Sa druge strane, pisu da te online nisu pouzdane a problem ti resava ai bot… Na revoult redditu se bas dosta zale na podrsku kad bude problem neki… Negde prihvataju samo njihovu girocard, neke banke nemaju opciju za nju ili naplacuju mesecno. Koju ti koristis?
Za broj vidim da kaufland i aldi imaju prepaid(tj da mozemo bez ugovora) mesecne opcije za 10-15 evra sa neogranicenim pozivima/sms i 50gb neta

Nazad
Vrh Dno