Šta je novo?

Podešavanje telefona deteta - Family link i ostalo

• Začetnik teme Začetnik teme momboj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

momboj

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2010
Poena
455
Forumaši,

Nisam našao adekvatnu temu vezanu za podešavanje telefona dece, vezano za bezbednost i nadzor.

Dete je dobilo telefon (ne pitajte zašto, tako je kako je, ono što znam je da mi se više sviđalo dok nije imalo fon) i sada sam nov u tom svetu podešavanja telefona za klince.

Suština je sledeća: dobio sam nov broj (recikliran) koji je prilikom aktivacije Viber-a poslalo poruku vraćanja na mrežu i neka nepoznata žena se javila. Želim da generalno blokiram sve nepoznate brojeve da mogu da stupe u kontakt sa osobom koja koristi mobilni broj.

Instaliran Family link ali mi deluje nepotpuno, a možda i ne znam da ga podesim valjano.

Sledeće stvari ne znam da podesim:
1. Da viber funkcioniše samo sa brojevima iz imenika. Dakle da nema poruka i poziva sa nepoznatog broja.
2. Da to isto bude i za klasično zvanje i sms poruke. Ok, namestio sam da telefon dobija nepoznate pozive, ali se to ipak vidi i telefon zapišti prilikom prijema poziva, dok sms uredno stiže.

Verujem da ima dosta vas koji su ovo čačkali zbog svoje dece, pa bi mi svaki savet dobro došao, kako za ovo što želim, tako i za druge stvari za koje se još nisam susreo. Slobodno pišite sve što treba da znam 🙂

Hvala!

Kroz Family link,koliko ja znam i koristim,ne postoje te opcije koje trazis.

Koliko ja znam Viber ne može da se kontroliše preko family linka. Probaj u samim podeđavanjima vibera, postoji opcija pouzdani kontakti.
Da bi blokirao brojeve koji nisu u imeniku moraš da instaliraš Google Phone i Google messages. Dakle Samsung dialer i slicni neće raditi. Onda u Family Link imaš opciju Dozvoli pozive samo kontaktima koje roditelj odobri. Isto je i sa sms porukama.

Instalirao sam neku aplikaciju za blokiranje sms i poziva, sa Google message se nije pojavila opcija blokiranja u FL.
Moguće da je zbog starije OS-a pa nema svih funkcija. Videćemo kako funkcioniše.

Svakako je važno razogovarati sa detetom ali bi voleo da mogu i da ograničim.

Nazad
Vrh Dno