Ako moze jedno pitanjce, imam NUC (i3,12GB, 512 SSD), stavio sam Proxmox na njega. Imam neku naviku da "rucno" skidam serije i filmove sa torenta, skidam prevode, sortiram to sve i na kraju prebacim na eksterni hdd pa onda tako gledam. Ideja je da vise ne bodem taj ekterni disk direktno u TV nego da ga bocnem u NUC i da onda na EON box stavim neki media server preko kojeg bi gledao filmove i serije. Treba mi savet sta bi za ovu situaciju bilo najzgodnije i najmanje komplikovano za podesavanje. Niko nece to koristiti osim mene.
Kad već imaš server i proxmox, možda je trenutak da uradiš upgrade celog procesa gledanja. Sonarr i radarr su stvarno dobri servisi i rade na vrlo stedljivom CT na proxmox. Uz seerr i povezivanje sa trakt, to može da bude još lepše.
No, ako ipak i dalje želiš da ručno skidaš stvari, a da gledaš na tv bez bockanja USB, dovoljno je da podigneš neki share.
Moja preporuka je da kreiraš CT sa ubuntu server LTS. Na njemu podigneš qbittorrent-nox i samba server.
Naravno, disk koji povežeš na nuc mora biti prosleđen u taj novi CT i u njemu bi bilo dobro da ga fiksniraš kroz fstab.
samba podesiš da share torrent folder (ili ceo disk ako baš želiš).
qbittorrent podesiš da ima monitor folder. U redu je da monitor folder bude isto što i download folder i ujedno folder koji se share preko samba.
Nakon toga je dovoljno da .torrent fajl ubaciš u torrent folder preko telefona ili računara i on će sam krenuti da skida taj torrent i odmah će biti dostupan u mreži.
webmin je odličan alat koji mnogo olakšava održavanje linux servera pa bih njega preporučio za mount diska i samba share podešavanje.
Što se boxa tiče, bilo koji player koji pušta sa mreže će da radi posao. Ja od vajkada preferiram kodi, ali ima ih baš dosta sada.
plex i jellyfin ipak zahtevaju neki library management, strukturu foldera, pravilno nazivanje i to bi bila agonija bez nekog servisa.
Ako ima pitanja, rado ću ti detaljnije objasniti.