Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

jako dobar i atmosferican, posebno je Spilberg pogodio taj klasicni crno beli stil filmova iz 30ih i 40ih godina proslog veka.
steta sto je kraj nekako zbrzan i vrlo klise (slican kao kazablanka i jos gomila filmova slicne tematike).
dzordz kluni ne da ne zna da glumi nego je ono prejezivo. sve vreme deluje kao da je zalutao na set, a ne kao da je... da ne otkrivam.
kejt blanset se drzi solidno a tobi meguajer je vrlo dobar.

7/10 jer je spilberg mogao samo na toliko stvari da utice.
stvarno , kluni je komican, i spusta ocenu filmu za bar 2 poena.

Niko ne kaze da su mu filmovi losi, jednostavno, glumac nekolicini ne lezi...

Meni je Gosling ok,čak jedan od gotivnijih "mladjih" glumaca....npr u Blade Runner-u nije uopšte loš

Mnogo me više nervira npr Jason Statham 🙄

The Hail Mary je bajka, nije ozbiljan SF film.

Neka mi oproste oni koji se ne slažu sa mnom ali meni je ovo jedno od upečatljivih Kingovih dela (iako je koliko se sećam tu oko samo stotinak strana) i jedna od boljih ekranizacija istih koja u pravom smislu pokazuje istinska čudovišta i u oba slučaja kraj je ostavio upečatljiv utisak na mene, bez obzira što sam gledajući film već znao kako se on završava.

Neka mi oproste oni koji se ne slažu sa mnom ali meni je ovo jedno od upečatljivih Kingovih dela (iako je koliko se sećam tu oko samo stotinak strana) i jedna od boljih ekranizacija istih koja u pravom smislu pokazuje istinska čudovišta i u oba slučaja kraj je ostavio upečatljiv utisak na mene, bez obzira što sam gledajući film već znao kako se on završava.
Nisam čitao ali film je prilično dobar.

Poslednja scena je jeziva naravno psihološki. Meni ga tašta preporučila kap dobar je 🫠 i jeste odličan

Kad u filmu postoji neki lik koji uspe kod tebe da izazove neku reakciju, bilo pozitivno ili negativno, ali ne lošom glumom i/ili iritantnom pojavom već zato što je taj lik dobro urađen a glumac odradio dobar posao to je samo jedan dobar znak u vezi tog filma.
U ovom filmu to je lik koji je prikazala Marša Gej Harden, mada je kod Kinga čest slučaj da prikazuje verski zatucane osobe koje su otišle u neku sasvim drugu krajnost, da ne kažem odlepile u propagiranju vere.

I generalno ne greši puno.

Ali recimo retko koja ličnost u knjizi/seriji/filmu je kod mene uspela da izazove osećaj za me svojim stavom i ponašanjem toliko nervira i iritira i ubija u pojam koliko je uspela zatucane majka u knjizi Carrie - ali baš u knjizi pošto u filmovima nijedna nije uspela to da dočara u toj meri.

Poslednja izmena:
"It Follows"

Kad pričam o najboljim hororima poslednjih 15. godina uvek su ti Hereditary, The VVitch, Conjuring, Conjuring 2 ali i "It Follows" verujem da tu spada. Nisam ga gledao preko 10 godina.
Stvarnoooo odličan i jeziv film. Maika Monroe nosi film i drago mi je da je top glumica sada.

10/10

"It Follows"

Kad pričam o najboljim hororima poslednjih 15. godina uvek su ti Hereditary, The VVitch, Conjuring, Conjuring 2 ali i "It Follows" verujem da tu spada. Nisam ga gledao preko 10 godina.
Stvarnoooo odličan i jeziv film. Maika Monroe nosi film i drago mi je da je top glumica sada.

10/10
Jedan od tih poznatijih horora koje nisam gledao a stajao mi je dugo na disku. Nisam ni cuo za glumicu donedavno, a gledao sam u je glavnoj ulozi u Watcher koji mi se svideo i Long legs. Imace snima se i drugi deo “They follow”

"It Follows"

10/10

Pretera ga. It Follows je sasvim dobar film, ali ništa da padneš na dupe. Conjuring filmovi mi idu na živce, pogotovo sa tim pokušajem da ih prodaju kao da su po istinitim događajima, što je verodostojno koliko i crna Jelena Trojanska.

Probaj Babadook, ako već nisi. Bolji je od svega što si pobrojao, sem možda The VVitch.

Ono što je meni jedina nedoumica je to što je King knjigu objavio iste godine kada je Karpenter izbacio film The Fog.
E sad, King je to pisao od 1976., i u Skeleton Crew daje objašnjenje ideje o nastanku knjige.
Ali, obrni-okreni, meni The Fog i The Mist neodoljivo podsećaju jedno na drugo.

@morbius Babadook je odličan film. Naravno da sam ga gledao i to više puta.
"It Follow" krasi odlična gluma, priča koja je dobra i misteriozna i ono najbitnije, svake sekunde se nešto dešava. Bukvalno.

@david
Odgledaj i "Significant Other" od Maike.

Pa ne znam, jedina poveznica im je magla i da nečega tamo ima a sve ostalo uključujući pre svega poreklo same magle i ono što se krije u njoj je potpuno drugačije.
Čak je i element horora potpuno drugačiji gde u Karpenterovom delu ima stvari koje mogu da uplaše nekog dok u Kingovom jednostavno toga nema ni približno čak ni za mene koji uopšte nisam ljubitelj tog žanra...

@morbius Babadook je odličan film. Naravno da sam ga gledao i to više puta.
"It Follow" krasi odlična gluma, priča koja je dobra i misteriozna i ono najbitnije, svake sekunde se nešto dešava. Bukvalno.

@david
Odgledaj i "Significant Other" od Maike.
Sad kad sam googlao, videh da sam ga odgledao na Tv , neznajuci ni sta gledam, zanimljiv, mada deluje kao “straight to Dvd” movie
🙂

Обновио пре неко вече, рекох да се насмејем мало, међутим некако сам остао равнодушан. Некад ми је ово било синоним за комедију, међутим дал се оматорило па ме баш није радило као некад у клиначко доба.
6/10 некад буде.

Nazad
Vrh Dno