Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

• Začetnik teme Začetnik teme zechs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
AP, PP i VC sveto trojstvo Swiss Made.
Ovo sa Swatchom je užas.
Apsolutno će biti kontra produktivno po AP.

Male su šanse, dugo ih nema
Jedino ako ga neko vidi u svojoj lokalnoj prodavnici. I taj neko bude tvoj prijatelj, rođak ...

Uzeo bih neki seiko automatik, dvoumim se izmedju ova 2, neka neznatna razlika u ceni, a koja je stvarna?

Seiko 5 SRPD63K1

Seiko 5 SRPD51K1

ima u BiH ako ti šta znači, ima ljudi koji na sedmičnom nivou prevoze robu i putnike.
Potreban je username i password na tom sajtu da bih mogao da postavim pitanje da li je i dalje aktuelan. A vidim da je datum objave 2023 godina. Sumnjam da ga zaista ima na stanju. Ako sam uspeo da shvatim, u pitanju je maloprodaja u Tuzli pa sam im preko viber-a postavio pitanje videćemo, hvala 😊

Poslednja izmena:
Čim nema opcija da ga korpiraš nema od toga ništa. A ni to nije uvek garancija da je artikal na stanju, naprotiv.
Mada, ko zna, možda imaš sreće

Potreban je username i password na tom sajtu da bih mogao da postavim pitanje da li je i dalje aktuelan. A vidim da je datum objave 2023 godina. Sumnjam da ga zaista ima na stanju. Ako sam uspeo da shvatim, u pitanju je maloprodaja u Tuzli pa sam im preko viber-a postavio pitanje videćemo, hvala 😊
Poslacu poruku posto imam profil

Ja imam beli Searock i prezadovoljan sam. Po meni jedan od najlepsih satova za svaku priliku.

On je i razlog zasto nisam kupio jos neke satove koje sam merkao. Desilo se mnogo puta da odem da probam sat koji mi se svideo online, i u trenutku kada skinem Searock sa ruke i uzimam drugi sad da probam, jos i ne stavim na ruku vec odustanem od kupovine. To sto je Searock primetno tezi od mnogih, odaje mi utisak kvalitetnijih materijala a pre svega narukvice. Mislim da mnogi stede na narukvicama u tom cenovnom rangu, a i nekim skupljim modelima.

Sto se mene tice, apsolutna preporuka.

Roamer je old-school Swiss kuća. Stari su.
Nema sa njima greške.
Oni su kao Candino, rekao bih, za nijansu jači doduše. Ispod Tissot i Certine, naravno.
Uvek će imati Roamer svoje kupce jer mnogi ljudi jednostavno žele da im piše Swiss Made a ne žele da daju neki veliki novac a Seiko i Citizen ih ne zanimaju već samo Swiss Made i to je okej i legitimno.

Pitanje ukusa da li voliš kiklope i providna leđa. Naravno i cenovni rang je bitan 🙂

Druga opcija koja mi se mnogo vise dopada je citizen promaster NB6021-68L, medjutim on trenutno nije ni na kakvom popustu (ne da mi se da kupim nesto a da nije bar neki popust), dok je ovaj roamer -50%. Isti su cenovni rang (ako ne racunamo popust), al mi se citizen vise svidja zbog nesto manjeg brojcanika i titanijumske narukvice (u prevodu skoro 50% laksi) od roamera.
Ugl, oko roamera me najvise privlaci cena za ono sto nudi (bar na papiru).
Providna ledja su mi veliki plus.

Ako kolega kaže da je Roamer potežak, a sa druge strane privlači te titanijum, to su baš suprotnosti, pa dobro razmisli…
Takođe ako te kod Roamera privlači samo cena to je još jedan red flag.

O Swiss made marketingu ne bih…

Roamer Searock je jedan od najpotcenjenijih satova, i kada se nađe na akciji, apsolutni best buy.

Mehanizam, je švajcarski na bazi ETA-e, ali bolji, unapređen, a narukvica je totalni biser!
Ne znam koliko ste upoznati, ali centrani linkovi su od tungsten karbida, a to mnoooogo olakšava kasnije održavanje narukvice. Kod metalnih narukvica, neminovno dolazi do grebanja i stvaranja sitnih riseva, koji se nakupe i bude ružno.
Kada je cela narukvica brushed finish, to i nije neki problem, očetka se/izbrusi cela i ko' novo, ali kod narukvica koje su kombinacija finiša, to je problem....osim kod ovog sata.
Kada se na narukvici nakupe risevi/ogrebotine, celu je možete očetkati/izbrusiti, bez bojazni da će se izgubiti mat finiš centralnih linkova, njih ničim ne možete oštetiti, osim možda dijamantom.

Sjajan sat.

cal 8210, mineralno staklo...

Slažem se da San Martin nudi više, neki dress Candino tog cenovnog ranga ili dodati nekoliko crvenih i uzeti Seiko SUR307P1.
Ali zaista prelep sat gledano čisto estetski.

Prelep sat. U zdravlje da te sluzi dugo.

Ja sam isto razmisljao da uzmem plavi, pored belog koji vec imam. Samo mi je nekako glupo da imam iste satove samo druge boje. 🙂

Prilozi

• RDT_20260531_0007576673055041905547285.webp
    RDT_20260531_0007576673055041905547285.webp
    58 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_20260531_000939_Edge.webp
    Screenshot_20260531_000939_Edge.webp
    55.1 KB · Pregleda: 47
Nazad
Vrh Dno