Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Meni je istekla ugovorna obaveza za Orion pre par dana. Pre mesec dana, zvao sam Mts da pitam za otkazni rok, rekli mi da nema i da samo vratim opremu kad mi istekne UO. I naravno, kad sam otisao u poslovnicu - otkazni rok 30 dana, preko call centra isto, kao uveli smo to naknadno.

Jel ima svrhe da trazim snimak razgovora i da se zalim (kome) ili mrka kapa?

Meni je istekla ugovorna obaveza za Orion pre par dana. Pre mesec dana, zvao sam Mts da pitam za otkazni rok, rekli mi da nema i da samo vratim opremu kad mi istekne UO. I naravno, kad sam otisao u poslovnicu - otkazni rok 30 dana, preko call centra isto, kao uveli smo to naknadno.

Jel ima svrhe da trazim snimak razgovora i da se zalim (kome) ili mrka kapa?
naseo si ***, prevaranti stari, tesko da ce ista snimak da pomogne. Jednostavno su te slagali ne samo da nema rok, nego i da su naknadno uveli to postoji i orionovom opstem ugovoru, i svim ugovorima svih provajdera preko 10godina. Ti si pravno tada kada si zvao i jednoznacno nagllasio cak i da postoji rok da tada zelis da raskines te da danas mozes pravno da vratis sve, ali posto su oni kriminalci iza koje stoji drzava to sve se javi gore advokatima Zuelu i ostalima pa nek te zastupaju 🙂.

Ja sam slučajno u svom mejlu naišla na još jedno zaduženje od ovih harača, ne ulazim na forum i nisam u toku šta se dešava, elem pošto su mi demontirali uslugu negde sredinom aprila, te su mi posle poslali nekakav račun sa naknadom štete i nekih 14k mog duga prema njima, izjavila sam prigovor, mislim da sam ovde objavila šta sam napisala, oni su potom taj prigovor usvojili i ne znam šta su napisali, ali glavno je da će izvršiti ispravku računa.
Nisam ni čitala svakako, jer ja sam njima uplatila nekih 850 dinara (srazmerno danima koriščenja usluge i ceni iz ugovora sa Orionom), te na taj način što se mene tiče sva moja dugovanja prema njima su izmirena, čak mislim da sam nekih 50 dinara u pretplati.

I sada nađem u mejlu da su mi poslali još jedan račun, odnosno izvršili ispravku aprilskog računa, e tu su me iznervirali do te mere da sam odlučila da podnesem tužbu za neosnovano obogaćenje u ovom iznosu od 50 dinara, e tako ćemo.

Elem, moj odgovor njima, pišem ga u prevozu po ovoj vrućini i idem iz UKP-a jer radim jedan pritvorski predmet. E, sad će majmuni da vide, dosta sam ih tolerisala.

Prilozi

• IMG_8439.webp
    IMG_8439.webp
    60.9 KB · Pregleda: 157
  • IMG_8440.webp
    IMG_8440.webp
    85.1 KB · Pregleda: 153
Ja sam slučajno u svom mejlu naišla na još jedno zaduženje od ovih harača, ne ulazim na forum i nisam u toku šta se dešava, elem pošto su mi demontirali uslugu negde sredinom aprila, te su mi posle poslali nekakav račun sa naknadom štete i nekih 14k mog duga prema njima, izjavila sam prigovor, mislim da sam ovde objavila šta sam napisala, oni su potom taj prigovor usvojili i ne znam šta su napisali, ali glavno je da će izvršiti ispravku računa.
Nisam ni čitala svakako, jer ja sam njima uplatila nekih 850 dinara (srazmerno danima koriščenja usluge i ceni iz ugovora sa Orionom), te na taj način što se mene tiče sva moja dugovanja prema njima su izmirena, čak mislim da sam nekih 50 dinara u pretplati.

I sada nađem u mejlu da su mi poslali još jedan račun, odnosno izvršili ispravku aprilskog računa, e tu su me iznervirali do te mere da sam odlučila da podnesem tužbu za neosnovano obogaćenje u ovom iznosu od 50 dinara, e tako ćemo.

Elem, moj odgovor njima, pišem ga u prevozu po ovoj vrućini i idem iz UKP-a jer radim jedan pritvorski predmet. E, sad će majmuni da vide, dosta sam ih tolerisala.
Vi ste advokat, kada vas ne kosta ta usluga, dajte pokrenite nesto konkretno nece oni ni odgovarati na te poruke (ja sam im poslao i predtuzbene mailove, nista ne odgovore). Pa nas izvestite kako je proslo tuziti te kriminalce za par godina i koliko se isplatilo.

jedno glupo pitanje...tja...nekako sam ne znam kako ostao orionu dužan 6 dinara u januaru iako sam sve uredno plaćao...jel sad moram da pišem celu priznanicu na 6 dinara ili je dovoljno da platim neki dinar više sa sledećim računom? ostao sam kod mts po starom pa da se ne bi kasnije natezao sa njima za 6 dinara...

jedno glupo pitanje...tja...nekako sam ne znam kako ostao orionu dužan 6 dinara u januaru iako sam sve uredno plaćao...jel sad moram da pišem celu priznanicu na 6 dinara ili je dovoljno da platim neki dinar više sa sledećim računom? ostao sam kod mts po starom pa da se ne bi kasnije natezao sa njima za 6 dinara...
Plati neki dinar vise sa sledećim računom.

Previše je to napredan zadatak za MTS-ov sistem: da obračunava automatski višak sredstva.

Zvace te telefonom da ti ponude nesto da odustanes od zahteva, kada to odbijes onda ce ti reci da sacekas zvanicno obavestenje da ti je zahtev usvojen. Nakon sto ti stigne to obavestenje imas 8 dana rok da vratis opremu i to je onda to. Racunaj na 30 dana sigurno.
Hvala na odgovoru!

Trenutno, mene nije niko zvao u vezi raskida ugovora od dana kada sam ga podneo.

Niko me nije zvao sa ponudama da odustanem od zahteva, niti sam dobio ikakvo obaveštenje da mi je zahtev usvojen što mi je veoma čudno jer znam da su drugima slali poruke u vezi ovoga.

Da li je sada bolje da odem do poslovnice sa opremom nakon tih 30 dana od podnošenja zahteva, ili bih trebao da nastavim da čekam da me neko pozove u vezi ovoga ovoga ili pošalju obaveštenje da je zahtev usvojen?

Posalji im mejl i reci da je istekao rok i da zahtevas odgovor na zahtev za raskid. U poslovnici ne mogu nista da urade dokle god nemaju da je u sistemu "resen" taj zahtev. Isao sam i ja svojevremeno tako, za dzabe 🙂

Prebukirani su prigovorima i zahtevima i svi cekaju po mesec dana na odgovor. Jedan prijatelj mi danas kaze da kad ih zoves telefonom, dobijes da razgovaras sa vestackom inteligencijom 😄

Ja danas zvao MTS da prijavio kvar - nisam ni priemtio da mi fiksni ne radi. Zvali me iz podrške Supernove da provere da li sada radi, kada su ga popravili.
Ni meni ne radi fiksni, zovem ih danima, u poslovnici sam isto prijavio i nista, resetovali mi ruter koliko sam primetio i sad mi naziv wifi nije vise orion_telekom... haos mi napravili svi utedjeji ispali sa mreze i ofline su...

Kooonačno mi je postao vidljiv korigovani račun za mart u Moj mts, sa tačnom cifrom koju sam plaćao Orionu pod UO. Nadam se da sam sada konačno miran do jula sledeće godine, kada mi ističe UO 🙂

Meni stigo korigovan racun za mart umanjen za citavih 26 din. i treba da se plati pocetkom juna. I sad to ne bi bio nikakav problem da sam se ja ikad zalio konkretno na taj racun nego nisam jer je bio i malo manji od orionovog, a stvarno ne znam kako dobijaju ove cifre izgleda mi potpuno proizvoljno, i platio sam ga jos u aprilu. Doduse ima razlike onaj prvi bio iz mtsa a ovaj sad iz supernove, izgleda da oba entiteta mora da se namire pa su im zato onolike cene.

Jel neko platio ovu "zateznu kamatu" na korigovanom racunu za April na kom pise dug iz prethodnog perioda po onoj napumpanoj ceni jer su glupani korigovali prvo April pa posle Mart, koje su to barabe sunce ti.

Stigao i meni korigovani, ja sam platio jos u martu uredno koliko sam plaćao Orionu, tehnički sam u pretplati 100din.

Pa ovo je komedija, racun mi kao nije zaduzen a pare nestale, pa ovi bre nista ne mogu da urade kako treba, verovatno im je pozivni broj sa tog aprilskog racuna u medjuvremenu istekao ili sta vec, znaci da onda ni ne mora da se plati ocigledno.

Prilozi

• Screenshot 2026-05-27 144501.webp
    Screenshot 2026-05-27 144501.webp
    22.8 KB · Pregleda: 99
Ja sam upravo platio za mart i april bez problema. Jedan je od starta bio ispravan a drugi korigovan..

Kakva je ovo mafija pa to nema ni u Kolumbiji. Pretplata mi je bila za orion net 1520din, van ugovorne obaveze (koja mi je istekla) je 5500 🤣 A pre mesec dana su me slagali da nema otkaznog roka, i sad cekaj 30 dana "da mi stigne sms". Dabogda izgoreli svi do jednog tamo

Pa ovo je komedija, racun mi kao nije zaduzen a pare nestale, pa ovi bre nista ne mogu da urade kako treba, verovatno im je pozivni broj sa tog aprilskog racuna u medjuvremenu istekao ili sta vec, znaci da onda ni ne mora da se plati ocigledno.
To je pare je normalno, nema veze sa njima vec je do banke. Kada ne uspe transakcija banka drzi rezervaciju neko vreme, obicno se ocisti za par dana, mislim da je zakonski max 30. Ako imas aplikaciju mozes da vidis da su pare na racunu ali ne u "raspolozivim sredstvima" vec u rezervisanim.
Kakva je ovo mafija pa to nema ni u Kolumbiji. Pretplata mi je bila za orion net 1520din, van ugovorne obaveze (koja mi je istekla) je 5500 🤣 A pre mesec dana su me slagali da nema otkaznog roka, i sad cekaj 30 dana "da mi stigne sms". Dabogda izgoreli svi do jednog tamo
Nije bio pre otkazni rok. Ja sam krajem prosle god otisao samo i vratio opremu dan nakon sto mi je istekla UO. Zavsio sve za 5 min.

Inace stigao mi je konacno jutros ispravljeni racun za mart. Konacno je sve OK, koliko li ce samo to da traje 😀

To je pare je normalno, nema veze sa njima vec je do banke. Kada ne uspe transakcija banka drzi rezervaciju neko vreme, obicno se ocisti za par dana, mislim da je zakonski max 30. Ako imas aplikaciju mozes da vidis da su pare na racunu ali ne u "raspolozivim sredstvima" vec u rezervisanim.

Nije bio pre otkazni rok. Ja sam krajem prosle god otisao samo i vratio opremu dan nakon sto mi je istekla UO. Zavsio sve za 5 min.

Inace stigao mi je konacno jutros ispravljeni racun za mart. Konacno je sve OK, koliko li ce samo to da traje 😀
Nisu u rezervisanim sredstvima, prosla je transakcija i sredstva su skinuta sa mog racuna. Cak stavise primetio sam da kad placam MTS racune odmah se skine novac sa racuna, ne ide nikad prvo u rezervisana sredstva, mislim da to nije do banke nego do MTS-a.
Zvao sam podrsku za svaki slucaj i kazu da je kod njih taj email servis bot izbagovao i da ne nista ne brinem i bice uplata evidentirana i proknjizena.
Najveci operater i verovatno najveca drzavna korporacija pored EPS-a i imaju toliki obrt novca ali dzabe sve kad su ljudi koji tamo rade nesposobni, jednu budjavu aplikaciju ne mogu da poprave 2 meseca. Stigao sam da trazim raskid pismeno preko mejla i u poslovnici, cekam 30 dana i razduzim opremu i nakon svega i dalje im ne radi aplikacija nikako, da mi ne pise na racunu ne bih ni znao na kom sam paketu.

Koliko mi je drago što sam raskinuo ugovor sa MTS-om.
Stigao je odgovor na prigovor za račune za mart i april.

Oni će meni IZAĆI U SUSRET i UČINITI USTUPAK na moj zahtev da primene cene iz ugovora. 😂
MTS.webp

Zavrsih i ja sagu sa njima konacno, ugovor istekao 23.05 zahtev za raskid podneo 22.04, 25.05 stigao sms da je odobren raskid i da vratim ruter. Danas razduzio opremu i raskinuo konacno. Jos ostaje da isprave dva racuna i da vidim koliko ce da me rebnu za ovih par dana od isteka ugovora do danas.

Prešao ja na Orion Biznis ugovor i pre vraćanja opreme 🤣
Potrefilo se tako da mi je isti dan došao Orion monter i stigao SMS od MTS-a da je raskid "odobren" i da vratim opremu.

Tu ex-Orion mrežu svakako ne može da koristi niko osim Supernove za paketa za fizička lica i sam Orion za biznis korisnike.
Ja sam takodje ex orion privatni korisnik. Jos uvek cekam drugu korekciju mart i april racuna jer je prva korekcija imala i dalje uvecane iznose.

Kako vreme prolazi, kajem se sto nisam reagovao kao i vi i zatrazio prelazak na Orion Biznis paket.

Kakva je procedura za migraciju na biznis orion?
Koliko vam je skuplji paket kod biznis oriona u odnosu na raniji privatni orion paket?

Pa nema sta da trazis, raskines ugovor sa mts-om, ako imas PIB zoves orion i tjt 😀
Cene imas na orion sajtu, bez pdv-a su

Napokon stiglo obaveštenje da je zahtev za raskid realizovan, i da vratim opremu u roku od 8 dana.

Sve što je preostalo je da vidim da li će račun za maj doći sa korigovanom cenom kao kod računa za april.

Još jednom se zahvaljujem svima na forumu na pomoći u cele ove situacije. Mnogo vam hvala!

U medjuvremenu, voleo bih da pitam sve koji su se rešili MTS-a, kod koga ste prešli?

Ne pratim trenutna dešavanja operatera i njjhovih usluga, a koliko vidim, većina preporučuje prelazak na A1 ili Yettel/SBB jer Telekom izgleda drži monopol na optičku infrastrukturu.

Nazad
Vrh Dno