Imam još mesečak dana na RD i to od onih loyalty bodova, taman mi je isticalo sve pre nego što je puklo. Na moju sreću na neku foru sam rešio da ipak iskoristim prvo te bodove pa tek onda da uzimam novih 6 meseci. Sva sreća. Čim je krenulo, uzeo sam TorBox, i od kako sam ga utakao u AIO, vidim možda 1-2 RD rezultata, a čak ni ti koje vidim neće lepo da se puste. Podstaknut ovim raspravama a i mojim nedoumicama sam seo malo da sprovedem eksperiment, rezultat je suma sumarum – ne verujem da ću se vraćati na RD.
Kad ugasim TorBox i ostavim samo RD i EasyNews, EN dominira. Ne daj bože da kliknem na film koji nije od ove ili prošle godine, nego recimo iz 2007, nema uopšte RD rezultata. Da ne bude da AIO nešto tu petlja, na kraju sam isključio i EN, i onda se u AIO smenjuju RD i Web rezultati. Ima dosta više RD linkova, ali za moje pretrage (recimo stariji filmovi) po pravilu nijedan od njih linkova radi.
Poslednjeg Mohikanca of samo 3.7GB baferuje večito, znači da nešto tu nije kako treba.
A onda sam uzeo
The Boys kao što je
@emaremare spomenuo, i to baš njegov primer S05E07, i to je bukvalno prvi RD link koji je meni proradio, odmah. Među rezultatima ovog puta nisam viđao išta osim latinice. I onda zaređam da vidim
skorije popularne stvari i evo par rezultata.
South Park S20E01, ima linkova koji rade, pušta u sekundi. Ali vratim se na
South Park S05 npr. i ništa od toga. Recimo takođe radi i
Friends S10E01, ali poslednja epizoda
The Last Kingdom, iz 2022. godine, jok.
House of the Dragon prva epizoda (opet 2022.), ne pušta mi ništa.
Uzmite ovo s rezervom, nisam baš sedeo i isprobavao stotine naslova, ali meni deluje kao da su čistku preživele isključivo najnovije stvari, ili tipa večito popularne stvari, koje su RD korisnici verovatno uspeli nanovo da skinu, preimenuju, obrade, keširaju, šta god. Sve što je iole starije trenutno najverovatnije neće raditi, a drugo veliko pitanje je da li ovaj proces može da se zahukta opet. Ne znam u kojoj meri RD može da se oporavi, da li će to postepeno nekako da se ponovo izgradi, i da li će pri tome RD sistem ostati
stabilan. Ja nešto nemam poverenja u to, a ako su i drugi slični meni, mislim da će ovim izgubiti dosta korisnika a brojčanost je ono što celom sistemu daje snagu.
Tako da su na neki način obe strane u diskusiji u pravu. Meni ono što je
@emaremare otvarao isto radi, ali kontam da ni njemu neće raditi ove stvari koje sam ovde naveo da meni ne rade. To ne znači da je RD potpuno neupotrebljiv, samo je daleko ispod onoga što je bio, barem za moj način korišćenja. A što neki član napisa negde, TorBox postaje sve bolji i bolji vremenom, RD ne, pa ne vidim neki specijalni razlog da ostanem pri njemu. Da ne govorimo o usenet-u koji se ovom prilikom stvarno ispostavio kao rudnik zlata.