dejan.dex81
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 23.05.2026
- Poena
- 1
Postovanje, trebalo bih mi vase misljenje o zameni kompresora na frizideru, frizider je pre godinu dve izasao iz garancije i prestao da radi, mislio sam da je ptc relej ali ipak je kompresor, zvao sam majstora koji ima servis za rashladne uredjaje a i skolski drugovi smo. Moja zamisao je bila da stavim identican motor, frizider je ocuvan, sto se tice tehnologije frizidera nista se nije promenilo tako da smo zajedno zakljucili da stavi nov komprsor. Nasao sam identican za 10000 nov i hteo da narucim ali majstor je rekao neka stavicu ti ja bolji, stavio je motor od 4600 din za vox frizider koji je po specifikacijama slabiji nekih 20%, Prvo se danima mucio da zavari cevi, posle tri dana muke frizider je proradio napokon ali ne radi kako treba. Kompresor vec 3 dana radi non stop, ne otapa, kao da nije no frost. Led se hvata na zadnjoj strani ali ne ko ranije svuda podjednako nego pravi mestimicno naslage leda, u gornjem delu. Sto se temperature kompresora tice ima neverovatno vecu temperaturu u odnosu na stari, ne sme da se dodirne skoro. Da li je komresor kompetabilan (moze da prodje) ili su mozda drugi simtomi, nedovoljno gasa....? Hvala unapred.