Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Dok se neko ne javi, nisam kući, a ne sećam svih detalja, ali treba da se uloguješ kao admin (ima negde na forumu tema sa šiframa) i mislim da je Network -> VLAN / Port Binding, ima četiri porta kod dva je štikliran internet, kod dva IPTV, pa tu namestiš šta treba... isto je negde opisano na forumu, ja sam podesio i da IrisBox radi preko WiFi, samo napraviš dodatni SSID i slično kao za LAN portove, odabereš da ide IPTV, a ne "internet"...

Jel zna mozda neko kada ce Telekom uvesti IPv6 i korisnicima sa statickom IP adresom? Vidim da BRZNET nudi staticki IPv6 prefix svim korisnicima bez doplate.

На супернови сви имају док код вас то иде мало теже јер не користе дхцп

Jel zna mozda neko kada ce Telekom uvesti IPv6 i korisnicima sa statickom IP adresom? Vidim da BRZNET nudi staticki IPv6 prefix svim korisnicima bez doplate.
Telekom ima punu ipv6 podrsku ali je softverski iskljucena na njihovim ONT-ovima. Ako prebacis njihov ONT u bridge mode i preuzmes kontrolu nad pppoe konekcijom, dobices ipv6 /56 prefix od njihovog dhcpv6.

Da ali korisnici na mts mreži sa dinamičkom adresom mogu da imaju IPv6 ako podese svoj ruter. Radi i na optici i na VDSL.

Samo još uvek ne radi za korisnike koji imaju statičku adresu.

Pa znam, imao sam pre dinamičku i imao sam IPv6, ali na statičkoj još ne dodeljuju. Na ovom novom kada sam prešao na optiku je čak bio uključen IPv6 automatski.

Koliko beše nakon što Telekom uvede optiku u zgradu ostali provajderi mogu da se nakače? 2 meseca?

Nazad
Vrh Dno