Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Kome je istekao ugovor sa Orion da li su nekog zvali sa ponudom ili..., meni istice za nedelju dana a jos se u zgradi skupljaju potpisi za telekomovu optiku
mozda te pozovu da ti ponude svoje ekstra uslove, a mozda ipak sacekaju da se ti setis posto ce ti automatski produzavati ovako iz meseca u mesec, pa kad budese zeleo da odes reci sacekaj jos 30 dana posto tako vazi otkazni ugovor bez obzira sto ti je istekao ugovor, svaki dinar vredno zarade.

Stigao napokon korigovani račun za mart.

Trenutno, jedini problem koji imam je to što se račun za mart i račun za april ne podudaraju, tj. račun za mart mi je stigao sa korektnom cenom kao što mi je bila napisana u Orion ugovoru, dok je cena na računu za april uvećana za 240 RSD.

Dok mi ne smeta platiti ovu malu razliku u poredjenju sa onom naduvanom ranije, pitanje sada je, da li je bolje da im se opet šalje prigovor u vezi ovoga da koriguju cenu i za ovaj račun tako da bude ista kao za račun za mart, ili je bolje platiti ovo i otarasiti ih se što pre?

Jedini razlog zašto se dvoumim u vezi ovoga je zato što su ranije poslali SMS poruku gde kažu da će naredni meseci biti uračunati bez promene iznosa mesečne naknade.

Mozda nije thread pravi thread ali da li je neko imao probleme sa MTS CGNAT od kad su nas prebacili sa Oriona i uspeo da to resi?

Konkretno od jutros 2-3 puta na sat gubim IPv4 javne adrese i mogu da pristupim samo sajtovima i aplikacijama koji koriste IPv6 na jednom uredjaju gde je on ukljucen. To traje 5-10 min i onda mi se vrati stara adresa i sve radi normalno.

Zvao korisnicku podrsku 5-6 puta, jutros su mi vracali poziv par puta kao podesavali su parametre ali nista se nije promenilo i na kraju prebacili na tehnicare na terenu kojima sam rekao da nema poente da dolaze osim ako ce da zamene ruter, I sad cekam tehnicka ponovo da me zove.

Mts i ja smo se hvala Bogu uspešno rastali bez ikakvih prepirki, ogromnih fantomskih računa i problema.
Jedini problem koji imam sa njima jeste što su zaključali optičke slotove za druge operatere pa ne mogu odmah da pređem na A1 optiku, već sam trenutno na njihovom kućnom netu koji je samo zadovoljavajući. 😅

Mozda nije thread pravi thread ali da li je neko imao probleme sa MTS CGNAT od kad su nas prebacili sa Oriona i uspeo da to resi?

Konkretno od jutros 2-3 puta na sat gubim IPv4 javne adrese i mogu da pristupim samo sajtovima i aplikacijama koji koriste IPv6 na jednom uredjaju gde je on ukljucen. To traje 5-10 min i onda mi se vrati stara adresa i sve radi normalno.

Zvao korisnicku podrsku 5-6 puta, jutros su mi vracali poziv par puta kao podesavali su parametre ali nista se nije promenilo i na kraju prebacili na tehnicare na terenu kojima sam rekao da nema poente da dolaze osim ako ce da zamene ruter, I sad cekam tehnicka ponovo da me zove.
И код мене је јуче тако било а ја сам бивши коперникус.

Mts i ja smo se hvala Bogu uspešno rastali bez ikakvih prepirki, ogromnih fantomskih računa i problema.
Jedini problem koji imam sa njima jeste što su zaključali optičke slotove za druge operatere pa ne mogu odmah da pređem na A1 optiku, već sam trenutno na njihovom kućnom netu koji je samo zadovoljavajući. 😅
Ista situacija. Imaš li ideje kada bi mogao da pređeš na optiku?
I ja razmišljam da uzmem A1 kućni net, da li si potpisao dvogodišnji ugovor ili si na nekom pripejdu? Šta ti konkretno smeta kod tog neta?

Trebali su početkom meseca da oslobode slotove, ali ništa od toga.
Bilo je priče da će nakon isteka roka za žalbe oko promene paketa (prošle nedelje) ali od toga takođe ništa.
Još uvek ne znaju kada će, nadaju se da će biti svakog dana ali mrka kapa. Tako da ne znam ni ja, nadam se da će biti do kraja meseca pušteno.
Ja trenutno nemam nikakav ugovor sa A1, ovo su mi ustupili na koršćenje dok mi ne uvedu optiku, što je lepo od njih. Net nije nešto brz, može da posluži za striming ali ako bude previše korisnika na mreži zna da uspori drastično (8-10 mbps). Optika će biti 300/150 što je meni više nego dovoljno.

Isti slučaj i kod mene, MTS ne odobrava svoju infrastrukturu za druge provajdere na 90% bivših Orion lokacija, navodno zbog tehničkih problema.
Čim je krenuo ovaj haos sam se dogovorio sa A1 ali evo još uvek čekam uslugu zbog prljave igre MTS.
Pohvala za Agenta A1 što mi je dao na korišćenje 4g modem da premostim, iako mi ne pokriva potrebe, ali nema druge nego čekati, kod bagre ne prelazim sigurno.
Poslednja informacija da neće pre juna

nije prava tema. postoje teme za Supernovu i CG-NAT. a i već je bilo dosta reči o tome i rešenje se svodi na zakup statične adrese

podsetio bih i da ovo uopšte nije tema za druge provajdere (A1, itd itd)

1000012229.jpg

Korigovali sa 107.094,05 na 1.889.

Taj prvi račun nisam nikad dobio ni video - samo mi nije jasno što su fakturisali do 30.04. kad sam raskinuo 10.04. Moram i na ovo prigovarati 🙂

I meni je stigao korigovan racun za mart medjutim ima i ovaj deo za fiksnu telefoniju jer sam imao triple paket u Orionu, deluje kao izmisljena cifra pa ako prodje prodje..

Prilozi

• 23-05-2026-1616.png
    23-05-2026-1616.png
    18.7 KB · Pregleda: 40
I meni su najzad stigli ispravni računi. Oni "fantomski" za mart su stornirani, a ovi novi za mart i april su kao u Orionu (čak i za jedno mesto 100 din manji).
Nadam se da je to rešeno do kraja ugovora. Koliko muke i potrošenih nerava oko ovoga, užas.

I meni su danas poslali nove račune za mart i april

Nazad
Vrh Dno