Šta je novo?

Lenovo Yoga i problem sa glasnim ventilatorom

FM Balkan

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2013
Poena
305
Moja oprema  
Miš & tastatura
Logitech MX Master 2s
Laptop
Yoga 7 2-in-1 14ILL10 32/1
Tablet
Nexus 7 2013
Mobilni telefon
Motorola Edge 30 Ultra
Pametni uređaji
Garmin Instinct 2X Solar Tactical
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav.
Imam problem, ili pak mislim da imam, sa Lenovo Yoga 7 laptopom. Često mi se dešava da ventilator nepotrebno vrti prilikom baš laganog rada, ili čak kada se ništa ne radi i zvuk je kao da ventilator kači o nešto i jako je iritirajući.
Sa druge strane kada radim nešto u npr. AutoCadu dešava se da se ventilator uopšte ne čuje.
Napomenuo bih da je laptop nov, windows 11 i ispod haube je Intel Ultra 7 i 32GB ram memorije.
Googlao sam ali nisam uspeo da nađem rešenje. Ako neko ima sličan/isti laptop da li se i vama tako čuje ventilator?
Hvala.

Da li imas u biosu Configuration tab --> Thermal Control [Performance] --> Select Quiet.

Svakako vidi da li ima novi bios i odradi update.

Gledao sam video review gde lik diže novi blade 16 (mislim da je hardwerchanooks) i kako ga digne (tu gde ga drži prstom) tako se donji lim malo savije i češe u ventilator i pravi neočekivani zvuk.

@MegaSkot Nemam te opcije. Imam intelligent cooling, battery saving i valjda performance mode.
@Proday laptop stoji na stolu, ne diram ga uopšte.
Evo danas se ne čuje ceo dan.

Desava se to i kad Windows radi neki update u pozadini.

@MegaSkot Nemam te opcije. Imam intelligent cooling, battery saving i valjda performance mode.
@Proday laptop stoji na stolu, ne diram ga uopšte.
Evo danas se ne čuje ceo dan.
Лаптоп би требало да је у реду.
Windows теби прави проблем.
Остави на inteligent cooling и то је то.
Буни ме тај звук.
Не би смело да се чује тако.
Јел увек тако бучан вентилатор кад појача ?

Nije uvek. Nekada se čuje normalno da vrti a nekada je tako bučan. Zvuk je nasličniji tome da krilo ventilatora lupa po nekom papiriću, tako nekako. Nije da nešto krcka ili lomi ali je drugačiji zvuk.
@MegaSkot ubio sam mu Titusom update, mislim da nije do toga ali ne mogu da tvrdim. Probaću da snimim zvuk kada se sledeći put javi.

Nazad
Vrh Dno