Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

• Začetnik teme Začetnik teme zechs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да, да, то су механички сатови, с тим да је мој аутоматик. Деда га је добио од своје мајке када је завршио академију. Слао сам ја упит Мидо-у у Швајцарску, да видим колико би коштало комплетно рестаурирање сата у првобитно стање. Мислим да је цифра била нешто типа 1500 франака, али то је било још 2011.

И пошто сат не вреди много, а и нисам имао ни близу тај новац, оставим га нашем часовничару, који ми је за неких 12000 динара потпуно средио сат. Тада није ни радио, стакло му је било сломљено, био је тотално неугледан, и свеукупно у јако, јако лошем стању. Сада може да се носи.

ja sam dao peticu na sređivanje. Videću koliko će da me košta

Američki konzumerizam je ubitacan. A ubedjen sam da njih 90% ne zna razliku između automatika i kvarca,

Prilično mi je neshvatljiv uspeh ovih Swatch kolaboracija sa brendovima kao što su Omega i AP. Stvarno mi nije jasno šta motiviše ljude da izdvoje 300–400 evra za satove koji su, realno gledano, napravljeni od jeftinih materijala i plastike.

E da nije plastika nego "biokeramika" 🤣 a to je u suštini samo fensi naziv za plastiku (preciznije, plastiku pomešanu sa keramičkim prahom).
Neverovatno je kako dobra marketinška mašinerija uspeva da proda sat koji u proizvodnji košta par dolara za ozbiljan novac, igrajući na kartu nostalgije i želje ljudi da dotaknu deo luksuza koji inače košta na hiljade evra.

Meni nije jasno da jedna Omega ili AP dozvoli sebi da stavi svoje ime na parče reciklirane plastike.
Zamislite kako bi izgledao Lexus logo na Tata automobilu 😁

Sve je stvar marketinga. Mislim i da su ovi redovi lažni tj da se namerno pravi atmosfera nedostupnosti, nedovoljne količine da bi navukli još više ciljne publike.

Samo malo suptilnije, da ne bude 6 boja i da se obrišu imena brendova, i bio bi skroz zanimljiv.

Nazad
Vrh Dno