Šta je novo?

Mere EU daju rezultate: ozbiljno uzdrmana dominacija Chrome i Safari pregledača, Firefox u naletu

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
EU-i-Firefox.webp

Mere EU daju rezultate: ozbiljno uzdrmana dominacija Chrome i Safari pregledača, Firefox u naletu​

Firefox je zahvaljujući novim pravilima EU dobio milione novih korisnika i eksplodirao na iPhone uređajima

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/m...-chrome-i-safari-pregledaca-firefox-u-naletu/

Sasvim je ocekivano da google chrome gura google kompanija jer je njegov sistem android kao i sam chrome pregledac, i da apple kompanija gura safari jer je njihov sistem ios kao i safari.

Mozzika ubola premiju sad.

i ja sam odabrao FF na mobitelu i za sad mi je ok ali desktop i dalje mi je EDGE najbolji
Na mobilnom telefonu nema bolje od Brave-a.
Za desktop preporuka za Floorp, pogotovo za ljubitelje Firefox-a koji žele da budu izuzeti od perverznih gluposti.

Na telefonu Firefox sa ublock radi odlično već godinama.

Ја сам се са тим фајрфоксом мучио три дана кад сам први пут почео да користим линукс и избрисао сам га. Сад користим само вивалди и на лаптопу и на телефону а опера и брејв су ми резерва.

Na kompu oduvek koristim samo Firefox, a i na Android telefonu ga koristim već desetak godina. Mogućnost da sve ekstenzije, koje imam na kompu, koristim i na telefonu, za mene je nezamanjiva i nijedan drugi browser to ne nudi.

Sve dok Apple ne dozvoli da ostali pregledači na njihovim sistemima koriste svoje pregledačke mašine (browser engine), a ne njihov WebKit, i sve dok se to ne desi, svi u stvari koriste masikrani safari, gde se Apple za sve pita. I u suštini dobija se samo privid da se koristi nešto drugo.

Na kompu oduvek koristim samo Firefox, a i na Android telefonu ga koristim već desetak godina. Mogućnost da sve ekstenzije, koje imam na kompu, koristim i na telefonu, za mene je nezamanjiva i nijedan drugi browser to ne nudi.
Upravo, jos je sad upeglan i sve radi kako treba.

uBlock Origin i teraj

Не смета вам што упада курсор па кроз овај форум идете као кроз ворд документ?

Не смета вам што упада курсор па кроз овај форум идете као кроз ворд документ?
To se izgleda samo tebi desava, ja u zivotu nisam video kursor na android verziji foruma a koristim Firefox Android verziju godinama.

Jedini problem koji je postojao jeste sto je vremenom skrolovanje kroz forum usporavalo jako i morao je da se cisti cache / radi force stop aplikacije na Androidu, sad vise ni to nije problem.

Tako da proveri ti to opet.

Što se iOS tiče, jedino Duck je nešto drugačiji od 3rd party browsera i čak u Safariju se pojavljuje opcija Open in DuckDuckGo, verovatno ne za badava. Tako da, barem ja lično, nisam primetio bitnu razliku kada je Firefox u pitanju i rendering je isti kao na Safariju, što važi za 95% drugih. Pričam skoro sa drugaricom, kaže „kad otvoriš Operu...“ (mhm, dobro, zanimljivo). Tako da, ima i onih koji se okreću alternativama. Kod mene je to na Androidu Startpage (doživljavam ga kao Chromium koji može da se skine sa Play Store) ili Via (ovde sam ga spomenuo i mnogi su bili u fazonu šta li je to sad), ali volim ga što je minimalističan i kad se uključi dark mode, sve stranice pretvara kontra, čak i one koje nisu predviđene (pod uslovom da ne dolazite sa tracking linka kako i odakle pristupate, ali iz Google se to rešava klikom na uspravne tri tačke i dugme Poseti sajt/Visit page). Meni je lično najžalije što se ugasio Kiwi browser.

To se izgleda samo tebi desava, ja u zivotu nisam video kursor na android verziji foruma a koristim Firefox Android verziju godinama.

Jedini problem koji je postojao jeste sto je vremenom skrolovanje kroz forum usporavalo jako i morao je da se cisti cache / radi force stop aplikacije na Androidu, sad vise ni to nije problem.

Tako da proveri ti to opet.
На лаптопу (линукс).

Nazad
Vrh Dno