Šta je novo?

Postavite slike sa kamere vaseg mobilnog telefona (Procitati prvi post u temi)

Lightroom preset je odradio ovaj put. Kombinujem sa Snapseedom u zavisnosti od raspoloženja, a naravno da ima drugačijih ukusa i totalno mi nije problem da prihvatim sugestiju. 🙂

66167.jpg
Xiaomi 15 Ultra bez ikakvih modova i editovanja.

To nije samo malo boje, tu je saturacija dosta odvrnuta, naročito nebo.

Prva x4 auto, druga x2 portret, treća takođe.
17 PM

IMG_0716.jpegIMG_0482.jpegIMG_0434.jpeg

naročito nebo.
Neka generalna vodilja - ako nebo nije subjekt (glavni deo priče),
onda previše boje (plavo, crveno, itd..) bude samo nepotrebno (ja bih dodao i - nepoželjno) odvlačenje pažnje, tzv distractions.

Mada, @Geza ima taj sebi svojstven izbor scena, gde zemlja i nebo igraju istu ulogu. I to tako, da nebo preovlađuje sa gotovo dve trećine zastupljenosti.

.. pa je tako, po inerciji i u njegovom stilu, sada bilo pola-pola, tj uključio je dobar deo neba.
I zato i meni suviše plavo nebo postaje nekako teret, jer baš odvlači pažnj. A zemlja jeste zanimljivija (zelena livadska trava sa nekoliko crvenih cvetova).

Nije obrada radi obrade, nego primer na šta mislim - nebo bi bilo kako i jeste, samo smanjeno na trećinu frame-a..

1000001370.jpg

.. tako mi deluje manje privlačno i pažnja je sada na najinteresantnijem delu slike.

Pričamo.
Ne zameri Geza na tome.
Interesantne su sve tvoje slike i ja volim da vidim kako drugi vide i vole prirodu.
Dobra je i ova sada.

PS
@thebatman .. ne znam na kakvom ekranu gledaš, ali stvarno, kod mene na LCD je tvoj saturation na max u obradi.
A tvoje slike nisu toliko preterano obojene, inače.

Poslednja izmena:
Neka generalna vodilja - ako nebo nije subjekt (glavni deo priče),
onda previše boje (plavo, crveno, itd..) bude samo nepotrebno (ja bih dodao i - nepoželjno) odvlačenje pažnje, tzv distractions.

Mada, @Geza ima taj sebi svojstven izbor scena, gde zemlja i nebo igraju istu ulogu. I to tako, da nebo preovlađuje sa gotovo dve trećine zastupljenosti.

.. pa je tako, po inerciji i u njegovom stilu, sada bilo pola-pola, tj uključio je dobar deo neba.
I zato i meni suviše plavo nebo postaje nekako teret, jer baš odvlači pažnj. A zemlja jeste zanimljivija (zelena livadska trava sa nekoliko crvenih cvetova).

Nije obrada radi obrade, nego primer na šta mislim - nebo bi bilo kako i jeste, samo smanjeno na trećinu frame-a..

Pogledajte prilog 540083

.. tako mi deluje manje privlačno i pažnja je sada na najinteresantnijem delu slike.

Pričamo.
Ne zameri Geza na tome.
Interesantne su sve tvoje slike i ja volim da vidim kako drugi vide i vole prirodu.
Dobra je i ova sada.

PS
@thebatman .. ne znam na kakvom ekranu gledaš, ali stvarno, kod mene na LCD je tvoj saturation na max u obradi.
A tvoje slike nisu toliko preterano obojene, inače.
Na laptopu izgleda dobro slika, na mobitelu izgleda ajme. Ne znam u cemu je fora

Nazad
Vrh Dno