Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze li neko da mi kaze kada te pozovu za novi ugovor i kada pristanes na tu povoljniju ponudu koliko vremenski im treba da ti posalju ugovor putem email posto su mi ponudili tu opciju

Moze li neko da mi kaze kada te pozovu za novi ugovor i kada pristanes na tu povoljniju ponudu koliko vremenski im treba da ti posalju ugovor putem email posto su mi ponudili tu opciju

Meni su poslali ugovor sms-om.
Od kraja razgovora do prebacivanja na novi ugovor/paket proslo max 30min.
Bas je bilo brzo... 🙂

Posle podnosenja zahteva za raskid ugovora, dobio sam 10m po dinar i dodatni paket za internet 100/10 (da bude 600/260) gratis celu ugovornu obavezu. Poslali su mi sms sa linkom ka ugovoru i da odgovorim sa DA, posle toga za manje od sat vremena je sve bilo u funkciji po novom ugovoru.
Ja zavrsio pre 3h razgovor sa njom kada me je pozvala i rekla je da ce odmah ce proslediti ali jos uvek mi nije stigao ugovor putem email

Jesi li siguran da je sbb optika u pitanju? Na banjici sam vidjao samo sbb koaks gde sam bio u gostima. Optika ima od mts-a.
Pa sad si me bacio u razmišljanje. Ja nikada nisam bila korisnik njihovog neta, ali u glavi mi je da su nedugo nakon telekoma i oni poceli da nude optiku, to je bilo negde sredinom 2020. E sad meni je u glavi da su razvlačili svoju, ali moguće da sve vreme otkupljuju od mts-a. Mislim sada svakako nude optiku na Banjici.

Pa sad si me bacio u razmišljanje. Ja nikada nisam bila korisnik njihovog neta, ali u glavi mi je da su nedugo nakon telekoma i oni poceli da nude optiku, to je bilo negde sredinom 2020. E sad meni je u glavi da su razvlačili svoju, ali moguće da sve vreme otkupljuju od mts-a. Mislim sada svakako nude optiku na Banjici.
Sada nude, od kad ih je progutao Yettel, a to je ustvari MTS infrastruktura koja im nije bila dostupna dok su bili SBB iz svima znanih razloga. SBB nikad nije imao optičku infrastrukturu na Banjici, živim ovde od 2011., veruj mi, dobro sam upućen, pošto sam nekoliko puta menjao provajdere i zvao za ponude, tako da znam ko šta ima.
Pre oko mesec dana sam dobio ponudu da pređem na optiku, ali sam već uzeo YUnet (preko iste infrastrukture), TV me ne zanima, tako da sam ih odbio, čekam da mi u junu istekne UO i da pozdravimo.
Na Banjici od optike imaš MTS i ostale koji idu preko MTS-a: Yettel/SBB, YUnet, A1.

Aha, hvala za info, znači na Banjici šta god da uzmeš dobiješ MTS 😀

Kod mene u zgradi je prvo optiku razvukao Orion i ja sam od 2020. tamo, ubrzo je stigao MTS, a meni je nešto bilo u glavi nakon toga i SBB. Mada sad se nešto sećam da su oni tražili nekom prilikom da uđu u zgradu ali da im Skupština stanara nije dala-slučajevi. Moguće da su hteli pa nisu dobili dozvolu da razvuku.

Ja TV koristim za Euro ligu i povremeno N1. Zato mi je SBB trenutno jedina opcija. Koje sam sreće da ja potpišem ugovor danas sutra bi Telekom kupio SBB i ukinio ove kanale 😀

Jesi li siguran da je sbb optika u pitanju? Na banjici sam vidjao samo sbb koaks gde sam bio u gostima. Optika ima od mts-a.

Juče dolaze momci iz, mislim, Telefonkabal, da pitaju jel smeju da se parkiraju na naš parking, prespajaju optiku "tu u zgradi", reko' nemamo mi optiku u zgradi, ima na banderi, ali nećemo da vučemo kroz vazduh, a Orion nije hteo da gura kroz šaht. Ispostavi se da treba da rade na banderi na ivici našeg placa.

Anyway, kaže nije ni siguran šta tačno rade, ali "sve spajamo na jedan kabal", jer se ide ka tome da bude jedna optička mreža i da svi operateri koriste istu infrastrukturu. Konkretno, u ulici postoji MTS optika i Orion optika. SBB ima samo Coax.

Pre dva dana su trojica nekoliko sati povezivali kablove u šahti preko puta nas, ali ovi nemaju pojma šta je tamo, njihov posao je ovo na banderama i u objektima.

Mozda malo offtopic ali gledam sad RTS1 na sbb-u, i da vidim na EPG dugmetu (d3 risiver) koji je film i pise "Potera" ali pise kviz ...a ustvari film koji se prikazuje je Potera za srec(k)om. Jel moguce da su uspeli da permutuju ta dva hahah

Verovatno je los epg od RTS-a , sumnjam da provajder to ubacuje.Na sajtu rts-a pise sve uredno

postoje 'akviziteri', firme koje se bave EPG i ostalim metapodacima, pa od njih provajderi kupuju.

Da li je to dozvoljeno zakonom?
Ne skupljanje metapodataka, već prodavanje trećim licima.
Inače, sutra idem da im 30 dana unapred najavim raskid ugovora, javim kako sam prošao.

nisam pravnik, verovatno je regulisano ugovorima izmedju operatera i kanala itd...
negde sam cuo da se na cinjenice ne mogu primeniti autorska prava... opis emisije ili filma i slicno je vec drugo...

Da li je to dozvoljeno zakonom?
Ne skupljanje metapodataka, već prodavanje trećim licima.
Inače, sutra idem da im 30 dana unapred najavim raskid ugovora, javim kako sam prošao.
Ne, ovde se radi o tome da je Media Press kompanija koja u kontaktu sa TV kanalima prikuplja EPG podatke i dalje ih objedinjeno prosleđuje operaterima. To rade u većini evropskih zemalja.
Dakle, ne dobijaju operateri TV raspored direktno od kanala već od firme koja je posrednik u tome.

mislim da gresis, operater dobije podatke od kanala i prosledi ih tom Media Pressu, koji ih 'parsuje' u neki standardni format tipa xmltv. doduse mozda postoje i druge kombinacije, zavisno od kanala.
ali nije to ni bitno svakako. mozes da se zalis samo operateru za kvalitet epg, mislim. mozda i kanalu ako je domaci ili ima zastupnika.

Zaboravio sam datum kada mi ističe ugovor, sad vidim da se završava 27.05.2026., EON Full Duo je u pitanju. Da li mogu da odem u poslovnicu da najavim raskid ugovora da bih dobio poziv sa nekom boljom ponudom ili sam zaksnio za to? Da li je trebalo tačno 27.04. to da uradim zbog tih 30 dana koje pominjete? Ovo mi je prvi ugovor kod njih i ne mogu da menjam operatera jer na adresi na kojoj živim postoji samo njihova infrastruktura, pa gledam da dobijem najbolje moguće uslove.

mislim da gresis, operater dobije podatke od kanala i prosledi ih tom Media Pressu, koji ih 'parsuje' u neki standardni format tipa xmltv. doduse mozda postoje i druge kombinacije, zavisno od kanala.
ali nije to ni bitno svakako. mozes da se zalis samo operateru za kvalitet epg, mislim. mozda i kanalu ako je domaci ili ima zastupnika.
ovako je kako je to @milosh30 objasio. Svi operateri dobijaju isti EPG. Mada to krajnjeg korisnika i ne treba da zanima.

@fusion_
pa da u smislu da ne treba da ga zanima i nije bitno.
ali zavisi od kanala. neki kanali imaju ftp servere, neki salju imejlom itd...
u svakom slucaju sigurno operater ima ugovor i PLACA kanal, pa je za ocekivati da moze lako doci i do EPG-a. uostalom neki operateri su i vlasnici kanala...
ne verujem da taj Media Press ima ugovore sa (svim) kanalima iako ima sa operaterima.

Zaboravio sam datum kada mi ističe ugovor, sad vidim da se završava 27.05.2026., EON Full Duo je u pitanju. Da li mogu da odem u poslovnicu da najavim raskid ugovora da bih dobio poziv sa nekom boljom ponudom ili sam zaksnio za to? Da li je trebalo tačno 27.04. to da uradim zbog tih 30 dana koje pominjete? Ovo mi je prvi ugovor kod njih i ne mogu da menjam operatera jer na adresi na kojoj živim postoji samo njihova infrastruktura, pa gledam da dobijem najbolje moguće uslove.
Možeš bilo kada i očekuj poziv u narednim danima.

Ugovor koji istice do kraja meseca se vodi na oca. S obzirom da je invalid prve kategorije oslobodjen je placanja kablovske televizije. Za novi ugovor nema dodatnog popusta sem ovog koji sam spomenuo. Zadnjih 15 godina uvek davali trenutni popust + popust za invaliditet. Da li neko ima broj nekog od agenata sa kojim ima pozitivno iskustvo.

Potpisao danas premium paket. Vidim da pise da su vovo i hbomax apk besplatne uz ovaj paket,ali za vovo mi pise valjda samo do oktobra. Da li to vazi i za hbomax? I da li ovaj hbomax 4k?

Potpisao danas premium paket. Vidim da pise da su vovo i hbomax apk besplatne uz ovaj paket,ali za vovo mi pise valjda samo do oktobra. Da li to vazi i za hbomax? I da li ovaj hbomax 4k?
hbomax ti je u paketu zauvek džabe dok imaš kod njih uslugu.
kod naslova filmova ili serija piše da li su 4K ili HD i da li je zvuk dolby atoms ili neki drugi kodek, ali ja ne mogu da potvrdim to
deluje da je tako, ali nemam čime da izmerim rezoluciju
voyo meni piše da se čak i plaća iako za premium ne bi trebalo, i da kao promocija do oktobra meseca

Naravno da nije 🤣 "Standard" plan se dobija preko SBB-a.
pa da jako je teško provaliti ako nema čovek neku spravu da izmeri rezoluciju
mada kod naslova filmova i serija stoji da kao jeste

Ne nije teško. A to što piše DV i ostalo u listingu filma ili epizode su samo indikatori da taj sadržaj postoji na platformi u tim verzijama a ne da ti kao korisnik HBO Max Standard pretplate imaš pravo i dobijaš tu varijantu videa.

Nazad
Vrh Dno