Не знам, нисам читао сервисна упутства у смислу рока трајања (година и километраже). Цитираћу сам себе " Recimo, remenicu kompresora treba preventivno pregledati i po potrebi zameniti". Дакле, јасно сам написао да се превентивно прегледа и по потреби замени. Пошто си у неком од постова споменуо Алфу, то ради један познати сервис за Алфе из ММЛ (не гледају само ременицу, већ при сервису претресу и остатак аутомобила). Сложићу се са тобом "ко то још ради" јер ни замену уља и филтера више не знају да ураде како треба.
Када се појави проблем, рецимо када блокира ременица, онда је касно, јер може доћи до пуцања каиша и даље других проблема у раду возила. Свакако је треба проверити на великом сервису када је то лако урадити, јер је ременица слободна, а каишеве на малом сервису, где се могу већ уочити трагови оштећења који могу потицати од ременице која пружа велики отпор ротацији.
Шта је јефтиније, то је јасно, али није увек и боље. Данас су руке сервисера скупе, па бих свакако ако рачунам на аутомобил у дужем периоду, предузео све мере, укључујући и ремонт (уколико је могуће) уместо посезања за делом са ауто отпада. За такве делове нема никакве гаранције, па ни оне основне, а то је да је део бар у моменту уградње исправан. Ако је циљ закрпити и продати што пре, онда избор може бити и мало другачији.