Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Evo najnoviji apdejt za mene, izjavio raskid zbog ukidanja kanala 16.3.,vratio opremu 24.3. Obavestili me samo da je 22.4. Raskinut ugovor. Oni poslali i racun za mart redovno i april u iznosu 5299. Pisao prigovor, kazu proverili smo sve, sve je ok, toliko dugujete.

Ocekujem 6.6. I racun za maj.

P. S. Odgovor su poslali mom bratu, meni nikad nije stigao. 😀

Vi koji niste platili za mart, jel vam na računu za april piše da nemate dugovanja za prošli mesec?

Prilozi

• 1000025777.jpg
    1000025777.jpg
    60.6 KB · Pregleda: 46
Meni ne piše. Još nisu izmenili mart. April sam platio pre neki dan. Dobio sam i SMS da će biti izmenjen.

Sad čekam ili da izmene ili da me isključe.

Vi koji niste platili za mart, jel vam na računu za april piše da nemate dugovanja za prošli mesec?
Meni na računu za april stoji isto kao kod tebe na slici, a ništa im još nisam platio za mart. Takođe su mi nedavno ponovo poslali SMS da će mart biti ispravljen i poslat sa novim rokom za plaćanje, i da budem strpljiv. April sam platio nakon što su mi potvrdili još jednom da je to finalna cena i da će ostati ista do kraja UO.

Juče sam vratio opremu i pitam kada će stići te ispravke računa, ne očekujući bilo kakav konkretna odgovor, kaže devojka "Vidim da je otvoreno. Moglo bi da potraje. Stići će vam.".

Vozao sam ruter u kolima i slučajno se zadesim blizu Beo tržnog centra 10-11 ujutru, odem u poslovnicu, rade troje, nema klijenata. Mada verujem da su do sada svi koji su bili u situaciji da vraćaju opremu, istu i vratili.

Ja sam 9-og vratio opremu,
pošto niko nije napisao odgovor na moje pitanje pre opomene moderatora da ne pratim temu dobro,
dakle podnosi se zahtev za raskid ugovora u kome NE PIŠE da je zahtev bez penala, navodno ne postoji takav zahtev,
tražio sam da mi odštampa onda taj zahtev ili neki pismeni dokaz da tražim raskid bez penala što nisu učinili,
jedino što sam mogao da uradim, a nije mi rečeno da može da stoji u zahtevu je da se u napomeni korisnika upiše bez naplate penala,
što je i upisano,
pa eto moj savet za one što raskidaju je da traže makar da se upiše napomena na šta se odnosi raskid.

Inače od tada na mts nalogu više nemam usluge, a takođe više nema ni pregleda računa, pa nije moguće podneti prigovor na račun na primer,
stoje samo još otvoreni zahtevi neki.
Da li će ipak na kraju stići i račun sa penalima, ili samo deo maja, videćemo.

Šta im znači to "vidim da je otvoreno"?
Valjda vidi otvoren ticket?!
Ili da su računi neplaćeni? ali to nije pominjala dok ja nisam pitao. Uzela opremu, dala potvrdu da sam je predao.

@SomiKnight meni su dali samo revers da sam vratio opremu. Mada nisam imao ugovornu obavezu, a bez opreme ne mogu da isporučuju uslugu (razlog zašto neće da je prime ranije), pa računam da nemam potencijalni problem.

Valjda vidi otvoren ticket?!
Ili da su računi neplaćeni? ali to nije pominjala dok ja nisam pitao. Uzela opremu, dala potvrdu da sam je predao.

@SomiKnight meni su dali samo revers da sam vratio opremu. Mada nisam imao ugovornu obavezu, a bez opreme ne mogu da isporučuju uslugu (razlog zašto neće da je prime ranije), pa računam da nemam potencijalni problem.
Ja opremu vratio 24.3. sto ih nije sprecilo da mi posalju racun za april 🙂
Mada mislim da me maltretiraju jer sam im odmah vratio opremu, cim su ukinuli Cinestar kanale:

Poštovani, ovom prilikom Vas informišemo da smo pažljivo razmotrili Vaš zahtev broj ************ i uradili sve potrebne provere. S tim u vezi Vas obaveštavamo da imate dug u iznosu od 1.388,25 dinara sa pozivom na broj ********* i dug u iznosu od 5.299,33 dinara sa pozivom na broj *********. Vaš MTS

Prvi dug je razlika izmedju Orion cene i ono sto oni zele da im platim, a drugi je puna cena Orion paketa za april 🙂

Ja jutros nisam imao internet, Nbg, Otona Župančiča. Ne znam jel kvar neki ili su mi možda isključili zbog neplaćenog računa za mart. April sam platio a za mart su mi prošle nedelje poslali poruku da će stići novi račun. Ma neka isključuju, još devet dana pa mi ističe 30 dana od podnošenja zahteva za raskid.

Kako da se povežem na MojMTS dok mi traje otkazni rok ovih par nedjelja? Ne da JMBG, nemam MTS broj, da li je jedini način da ih zovem ili da odem opet u poslovnicu?

Apdejt: stigao jos jedan odgovor mom bratu kao sms, na moj prigovor:

Postovani, obavestavamo Vas da je Vas prigovor broj ******** resen osnovano.
Za detaljne informacije pozovite 0800/100-100

U ovom poslednjem prigovoru sam osporio sve troskove posle 24.3...tako da se nadam da je to to.

EDIT: I dalje sve salju mom bratu na njegov broj telefona, iako sam ja ostavio moj broj i moj email. Ja licno jos nisam dobio ovaj odgovor.

Isteklo vreme za edit, mod da spoji poruku ako moze:

EDIT2: MOZDA je vazno, juce sam pisao Ratelu, nakon toga sam danas odmah dobio odgovor od MTS a ratel je obrisao prigovor, pa eto procedure kako da ubrzate mts da vam resi problem. Tako mi je i proslog meseca resen raskid, nakon pisanja ratelu.

BTW, imao sam osjećaj da je tako, i jeste: ako išta treba cimajte ih na društvene mreže. Ja sam pisao na MTS instagram nalog i brže sam završio posao nego zvanjem broja ili odlaskom u poslovnicu.

Izgleda da je Orion aplikacija blokirana, sad se mora na Move...kako ste dobili nove parametre za logovanje?

Izgleda da je Orion aplikacija blokirana, sad se mora na Move...kako ste dobili nove parametre za logovanje?
Kad fabricki resetujes laki automatski se azurira firmware Orion aplikacije i pojavi se Move i pristupas bez ikakvih kredencijala. Ima zapravo dve Move aplikacije, jedna je ova sto imamo mi iz Oriona a druga je ova sto se skida preko play store, ja na nju nisam uspeo da se ulogujem sa podacima koje mi je MTS dao.

Kad fabricki resetujes laki automatski se azurira firmware Orion aplikacije i pojavi se Move i pristupas bez ikakvih kredencijala. Ima zapravo dve Move aplikacije, jedna je ova sto imamo mi iz Oriona a druga je ova sto se skida preko play store, ja na nju nisam uspeo da se ulogujem sa podacima koje mi je MTS dao.
Na Laki boxu je i kod mene tako, ali šta je sa drugim uređajima? Mora da postoji neki user i pass...

Ja sam za Move dobio ovaj SMS danas (nemam Laki, samo Orion app):

Zelimo ti dobrodoslicu u svet vrhunske TV zabave i novih mogucnosti! Pocev od 15. 5. dostupna ti je nova TV usluga - MOVE, koja donosi moderni interfejs i brojne napredne funkcionalnosti. U narednom periodu MOVE ce zameniti tvoju trenutnu TV uslugu. MOVE mozes da gledas putem MOVE mobilne aplikacije, kao i MOVE aplikacije za smart TV uredjaje. Potrebno je samo da preuzmes aplikaciju sa Google Play ili App Store-a. Aplikaciji pristupas putem Moj mts naloga, unosom korisnickog imena ********* i lozinke. Za promenu lozinke Moj mts naloga idi na moj.mts.rs. Vise o MOVE saznaj na mojasupernova.mts.rs. Uzivaj u novom TV iskustvu!

Gde mogu da vidim na koliko uredjaja mogu da koristim MOVE i ima li aplikacija za Android TV? Od Laki boxeva sam odustao i skupljaju mi prašinu.

U Move aplikaciji nakon što se loguješ 😅
A Laki boxeve ćeš morati da vratiš u pogon ako misliš na više jednog TV-a da gledaš pošto imaš samo 1 TV slot za Move aplikaciju.

Screenshot_20260516_002223_MOVE.png

Nazad
Vrh Dno