Šta je novo?

Mobilni telefon Što gluplji telefon za decu...

Koji mobilni telefon kupiti
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

radulle

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
630
Potreban mi je telefon da sin moze da:
  • telefonira
  • posalje poruku
  • koristi mape (Google Maps i OSMAnd)
  • email
Nista vise, nikakve skrivene igrice ili zabava ne smeju biti dostupni. Prethodni telefon je zavrsio u kanti jer ga zloupotrebljavao za igrice.

Eto prvo si ti dobio decu u 30 tim pa da kazes zeni se u dvadesetim, to je kao sto velja kaze u lepim selima " sad kada se k|t@ vise ne dize daj pricamo o postenju"
Kao deco mani te se divljanja ja sam to probao to vam bezveze nemate potrebe to da probate. Mislim kako mislis da ti neko kaze vazi tata u pravu si idem u Amishe pravim 16 dece sta me briga sta se radi na Ibizi, Berlinu, Beogradu to je fuj u pravu si.

Taj svet gde je bio jedan nezenja u pet sela je daleko od neke bajke cak naprotiv, ovo danas je daleko od dobrog ali svakako meni licno to vreme ne treba ni najmanje istina je negde na sredini.

Ja se secam svojih 23 24 a moji su me eto uvek ucili taj neki fazon ko ti, ali mene to nije nikada interesovalo do neke 30 kada sam vec ispunio sebi neke stvari.

Samo da iznesem slucaj, mozda je i off. Imam prijatemlje koji su moje godiste, 50 i 49 godina. Imaju sinove 24 i 20 godina. Sinovi su isli sa roditeljima, i njihovim komsijama, prijateljima zajedno za prvi maj sada. Ja u tim godinama sam isao sa svojim prijateljima u sumu na kampovanje za prvi maj, to je pocelo jos negde od svoje 16. godine. Onda ti moji prijatelji ce ici u Pariz sada 20. Maja, i pozvali su me da dodjem do pariza ako mi nije tesko, da budem sa njima, jer ne pricaju Francuski, pa da im pomognem. Ok prihvatio sam da dodjem, ali oni ce povesti i svoja dva sina sa njima u pariz (o my god). Ok mami ce biti 50 rodjendan, pa mozda zbog slavlja, ali mi je bezveze sto vode decu sa njima. Mozda se njima nece svideti da pesace, da to sve gledaju, ... a uostalom ceo zivot je pred njima, i ako budu zeleli ici u pariz mogu otici kad god budu zeleli, a ne ovako sa roditeljima. Meni to nije normalno. prvo sto ta dvojica nemaju prijatelje sa kime da se druze, pa onda do toga sto su prihvatili da idu u pariz sa roditeljima. Greska i roditelja i dece po meni. No, nisu oni jedini takav slucaj.

ako hoces slobodu, ne pravis decu.

ako hoces decu, onda si odgovoran za njih da ih izvedes na put, nece niko umesto tebe
Kad bi to tako bilo... , a i totalno nezreo odgovor.(kupiš kuče umesto deteta, pa kad dosadi pustiš na ulicu) U životu nema te matematike i logike kao u filmovima, raznim socijalnim platformama, i gamingu. Tu je sve izprogramirano do detalja. Kad smo već tu. Šta misliš, kako će ova današnja deca, koja su ovako naučena, vaspitavati svoju decu? Po nekoj tvojoj logici (ako sam dobro shvatio), dece neće biti.
p.s. Ništa lično 👍

Da li je deci pronašao alternativu, npr. zadao mu neki zanimljiv zadatak da uradi na PC u Affter Effectsu?
Čuo si za : bicikl,loptu,kocke,slagalice,livadu, jure, žmurke, pesak,... To što si napisao je i dovelo do ovog danas. Mada je to danas normalno. Meni, nije. Govorimo o maloj deci, koja tek ulaze u svet. Ovi danas sa 3-15 godina, za njih je gotovo.

sa 40 je lepo da imas dete koje ima 20, ali kada se vratis unazad i gde si bio i sta si razmisljao sa 22 23 god to je cista apstrakcija
Šta je lepo i kako znaš? Iz ličnog iskustva ili priče? Danas je to... U bilo kojim godinama da si , i bilo kad. Moramo biti iskreni i otvoreniji u ovakvim temeam.

Poslednja izmena:
Šta je lepo i kako znaš? Iz ličnog iskustva ili priče? Danas je to... U bilo kojim godinama da si , i bilo kad. Moramo biti iskreni i otvoreniji u ovakvim temeam.
Imam sestricinu I 17 god kojoj ukljucen u dobar deo vaspitanja ja imam 35 sada. Pa je lepo imati dete tih godina sa 40 Ali za licnost I Moja licne preferencije je to svakako bilo nemoguce, tako da ta prica kada dete je skroz individalno treba teziti ranije I po mogucnosti pre 35 40 Ali iz xyz razloga to jednostavno nije moguce.

Sve se moze kad se hoce. Ako hoces da budes dobar tata onda ces decu praviti do 25-26 , ajd 30max. Ako hoces da "glumis" tatu supermena onda mozes i sa 70 ali znajte jedno "ako uopste ovo i cita neko ko bi i trebao da cita" vidim ovde sve ispunjene vec ljude pa mozda i nema nekog smisla, ono sto moze momak sa 25-26-27 da pruzi detetu sa njegovih sutra 10god kad je i najpotrebniji ( imace tad 35-36 nikad stariji otac nece moci. Covek kako stari i kako ga stiska tezina zivota ma kakav da je finansijski rejting tezina zivota je sve ( okolina, posao, familija, odnosi...jos xy stvari ) on se trosi i energetski gubi. Zato sto ranije, veze max 6 meseci i zeni se ako je prava, ako ne teraj dalje. Vuci se sa nekim 5god a ne oforomiti porodicu je u startu pad jer da je valjalo bilo bi... ima naravno izuzetaka ali uglavnom zavrse razvodom jer su se smucili i sami sebi za te godine poznanstva bez glavnog kljuca, a to su deca.

I šta predlažeš - da izvršim ritualno samoubistvo pošto po još jednoj tvojoj izuzetnoj teoriji nisam dostojan da budem dobar otac svom detetu jer sam ga dobio nakon tridesete godine pa da više ne mučim ni sebe ni njega glumom bez rezultata kada realno nikad i ništa neću moći da mu pružim!? Mislim, realno čemu uopšte moja maksimalna posvećenost tom detetu od rođenja pa do sada ako ti kažeš da od toga nema ništa i da je sve samo gluma...

Vidite, nije tema ovog posta, čak ni ovog foruma ali odgovoriću.

Prvo imam dosta iskustva, iza sebe dvoje djece koju sam dobio nakon života na max, sredinom svojih 30tih. Iako sam svasta dozivio, iživio se, ipak razveo sam se razveo što je kontra ovog što kaže @MegaSkot.

Mislim da život ne može da se dokuči time što sve što on nudi iskusiš. Baš suprotno. Treba se držati podalje "đavola". Ne mislim samo na drogu, izlaske (pa ni najnoviji HW 🙂). Npr ja sam putovao kao malo ko. Šta imam od tih putovanja? Sve su to izblijedele uspomene i terabajta slika koje ne gledam. Djeluju primamljivo, zato i jesu "đavoli" (najmanje mislim u religijskom smislu). Šta više, psihološki ćeš bolje sazreti i prevazići ako se odupreš izazovima. Poznaćeš ih tako što ako ih iskusiš traže od tebe još i još.

Drugo, za tebe kao oca bolje je da imaš porodicu što ranije. Pogotovo za mladu mamu. Znate li vi koliko žena tako ostane bez djece jer nakon 30tih se teže rađa. Toj djeci je bolje da odrastaju u brojnijoj porodici, a to je lakše ako se ona ranije zasniva. Mlad čovjek koji ranije razvije porodicu ima više para, jer mora da se posveti njoj ranije, ti izlasci su jama bezdanija. Imam u svom okruženju takve primjere (vjerujem da i vi imate drugačije, ali ne vjerujem da su u većini).

Treće, sebični razlog, shvatiš da u životu imaš samo mali broj istinskih važnih ljudi. Roditelji i tvoja djeca, plus možda još neko, su jedini na koje možeš da računaš... a usamljenost u starosti je najgori ishod tvog života. Ako uđeš u starije godine, posvetiš se prvo karijeri, životu na max, teško je tada pronaći "ravnu sebi", najčešće one najbolje su već zauzete, i kako mnogi ostaneš solo.

Potičem iz ruralnih krajeva Hercegovine. Imam toliko godina da sam imao priliku da vidim kako je nekada svet izgledao bez mnogih liberalizama, koliko je sve bolje funkcionisalo. Imam dve diplome, jednu kao IT, i jednu upravo kao dipl. kulturolog. Zamislite svijet kada je u 5 sela bio samo jedan čovjek koji se nije oženio i svi su o tome pričali čudeći se kako je to moguće.

Da ponovim, ja sam podosta loš primer, jer sam mojoj deci omogućio telefon na max, putuju, tuku igrice i to na odličnom PCu. Ali ne mislim da ih dobro izvodim na put. To sam im omogućio jer sam razveden i ne mogu da budem babaroga jer kod majke isto imaju svu slobodu. Dobri su momci ali tesko da ce biti čvrsti kao ljudi koje poštujem.

a što ga ne učiti da ga to interesuje, umesto da ga interesuje ono što ga ne bi trebalo interesovati...

ja se sjećam svojeg stanja duha kad sam završavao faks sa 23, to je bila 2003, koliko se sjećam bio sam zreo, nije bila "apstrakcija"...
Stariji od tebe par godina, takodje pun iskustva, zivotnog pre svega, ali se ne bih slozio oko mnogo toga sto si napisao.

Takodje dobio dete sredinom svojih 30-ih, nakon "zivota na max" mada nisam razveden, mozda je u tome bitna razlika.

Proputovao od Amerike do Australije, vise puta, studirao i ziveo na zapadu i severu, prepun uspomena i kontakata ljudi iz celog sveta.

Izazovi me vode, nikada ne bih zeleo da se oduprem, probao sam svasta i radio svasta. Brak, deca, porodica. Danas odgovornost prema svojima i sebi.

I dan danas putujem i obilazim sto vise mogu, doduse sada sa porodicom. Tinejdzeri svakako imaju svoje prioritete, ali ih ucim sta je vredno a sta ne, sta je pravo a sta ne. Mobilni, PC, PS, previse..., ali plivanje treniraju vise od 10 godina.

Takodje dve diplome IT i ugostiteljstvo, cudan mix ali mi je otvorio oci i mnoga vrata.

A "djavoli" 🙂 da ih nije bilo, ne bi bilo ni mene 🙂

Da se ne mešamo ženama u materice i oplodnju jajnih ćelija, tema je nešto drugo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno