Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Kod mene su dolazili po prijavi da move aplikacija radi loše i jedino šta je moglo da se uradi je da se laki prebaci na lan da bi mogla da radi normalno. Na istom mestu eon radi odlično a nekada i orion tv, bez ikakvog problema na wifi, kao i bez problema na wifi na mi android box u drugoj sobi. Tako da je po meni aplikacija skroz loše odrađena jer i na lan-u secka povremeno i prekida.

Inače ne daju move na 4 tv, isključivo na 1 tv +1 smart tv i odobriše i raskid uz prvi pisani odgovor posle 13 podnetih reklamacija mejlom, posle više od mesec dana od prvog zahteva... Ali ciničan odgovor da su po svakoj prijavi postupali "profesionalno" to ne mogu da podnesem... Lepo sam im istrenirao živce i naravno da za 2340 dinara nemam ovakav izbor pa ću ih zadržati dok ne povećaju cenu, onda sledi ponovo copy/paste zahteva za raskid.

Prilozi

• Screenshot_20260509_230654_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20260509_230654_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    179.4 KB · Pregleda: 81
Odem u poslovnicu da pitam da im vratim opremu, kaže primili smo zahtev zvaće vas neko. Nakon dva sata zove teta sva u nekoj neverici: "zar nećete ništa od naših usluga?!" Rekoh nemam potrebe za njima, hvala - "zvaće vas neko" (ponovo). Naravno niko nit' zove nit' piše tri dana. Tako da sam spakovao opremu i otišao u drugu poslovnicu. Kada sam došao na red, nakon sat vremena, rekoh znam da su drugi ljudi koji su imali Orionov prepaid odmah vraćali opremu i zato je vraćam i ja iako imam uplaćeno još preko 40 dana (mislim da je ovo bilo krucijalno). Nakon dugog razgovora u drugoj prostoriji sa šefom vraća se i prihvata opremu.
Ispred mene su bili neki nesrećnik kojem već dva meseca nakon što je raskinuo ugovor sa njima još šalju račune i neki Rus kojem nije bilo jasno kako je sad račun 1800 ako je njegov ugovor na 1200. Reče mu radnik pa to vam je sa 50% popusta! Mislim da je Rus pobegao nazad za Rusiju.
Ja sad očekujem da će me neko od njih kontaktirati za jedno mesec dana da mi kaže da mogu da vratim opremu. Rasulo i otimačina čoveče.
I tako... zbogom Orionu i aj' zdravo MTSu.

Jel neko uspeo da resi ovo? Meni je sada paket GPON Super PLAN 2 XXL (Net 4500 + TV) koji uklucuje Supernova internet4608000/1024000 Optika + MOVE osnovni TV paket u koji su stavili dodatak HBO+ koji je 850 din???

Jel neko uspeo da resi ovo? Meni je sada paket GPON Super PLAN 2 XXL (Net 4500 + TV) koji uklucuje Supernova internet4608000/1024000 Optika + MOVE osnovni TV paket u koji su stavili dodatak HBO+ koji je 850 din???
Takodje sam zvao, jer mi taj "dodatak" nije bio logican koji se naplacuje 850 din. Ja imam paket 10/2 (trenutno smanjen na 10/1)
Ispostavilo se, barem su tu bili korektni, da mi je to ukljuceno u UO HBO+, i da mi je isti racun, bez dodatne naplate 850 din.

Ti za svaki slucaj zovi call centar i potvrdi.

Stigao SMS da mogu da vratim opremu, 32 dana nakon što sam poslao prvi mail sa zahtevom za raskid, a recimo 28 dana od njihovog prvog poziva nakon tog maila.

Sad još da mi pošalju umanjenje ovih računa i još jedan za deo maja.

Cale vratio opremu sredinom aprila nakon sto su ga obavestili da je zahtev "realizovan". Pre toga pisali prigovore, zivkali call centar svakodnevno pozivajuci se na raskid ugovora bez penala usled promene uslova. Prekjuce mu stize racun 138.000, od toga 131.000 na ime troskova prevremenog raskida ugovora. Odmah pisali prigovor, pa jos jedna reklamacija RATEL-u i Trzisnoj inspekciji i danas mu stize poruka od mts da ce isti račun biti korigovan. Videcemo kako ce to biti korigovan.
Meni danas posle vise od 30 dana od prvog prigovora poslali SMS da je zahtev za raskid realizovan i da vratim opremu u roku od 8 dana, ne navodeci o kakvom se raskidu radi. Zvao call centar kako bi mi potvrdili da se radi o raskidu bez penala, nakon cega mi saopstava da u sistemu to nije naglaseno i da ce proslediti nadležnoj službi "kako ne bih dosao u situaciju da mi naplate troskove raskida". Odmah poslao i prigovor putem mejla, a prilikom vracanja opreme iz poslovnice necu izaci dok u napomenu ne stave da je raskid ugovora usled jednostrane promene uslova i bez penala i bilo kakvih troškova.
1000028531.png

Update: U petak im poslao mejl da mi jasno i nedvosmisleno dostave informaciju o raskidu bez penala. Tako vec moze, naucili su i oni nesto novo. Vidimo se nikad, cujemo jos manje.

Pozdrav svima. Imao sam Orionov "pre-paid" internet, za koji sam platio oko ~6000 rsd na startu za instalaciju i ruter, a zatim sam placao 1200 rsd mesecno svakog meseca kada sam zeleo da imam internet u stanu.

Kao sto se desilo i svima vama, prebacen sam kod MTS-a sa novim uslovima koji mi nisu jasni ni nakon odlaska u poslovnicu. Naime, radnici u poslovnici nisu uspeli da mi odgovore na prosto pitanje koliko regularno kosta trenutna pretplata, kao ni na pitanje da li novi ugovor ima ugovornu obavezu. Zbog toga sam resio da ipak otkazem pretplatu, medjutim receno mi je da moram da vratim ruter, u suprotnom ce mi biti naplaceno ~10.000 rsd.

Na zalost, davno sam uveo pre-paid internet i nisam sacuvao svoj originalni ugovor, pa zato vas pitam sledece:
Da li je Orion zahtevao da im vratim ruter ukoliko sam zeleo da trajno prestanem da koristim uslugu pre-paid interneta i ako ne, zasto mi MTS sada trazi da platim ruter koji sam, cini mi se, vec platio.

@entice93
Naravno da vraćaš opremu, setup trošak koji si platio kad si uvodio uslugu nije bio za kupovinu rutera već samo za uvođenje vlakna i prvi mesec usluge "gratis". Ruter si samo dobio na korišćenje i klasika nakon raskida ugovora imaš rok 8 dana da vratiš provajderu. Ko "otuđi opremu" njemu naplate te apsurdno nerealno velike cene opreme iz zvaničnog cenovnika.

A ako ne raskines ugovor bez UO, mozes da ga vratis i posle 2 godine, ako ne uplatis ni za jedan mesec.

Kad imas vazeci ugovor ne mogu ti nista.

Sad ukljucih tv, koji skoro da nikad i ne gledam, vrlo retko, kad vidim puca konekcija da ne prodje ni minut. Izmerim brzinu, puna brzina. Nisam imao takvih prekida ni kada sam imao brzinu 30/10. Dosli da nas unaprede.

Testiraj tu teoriju u MTS praksi 😅
Ja i ne trazim raskid, trazice ga oni sami.

@entice93
Naravno da vraćaš opremu, setup trošak koji si platio kad si uvodio uslugu nije bio za kupovinu rutera već samo za uvođenje vlakna i prvi mesec usluge "gratis". Ruter si samo dobio na korišćenje i klasika nakon raskida ugovora imaš rok 8 dana da vratiš provajderu. Ko "otuđi opremu" njemu naplate te apsurdno nerealno velike cene opreme iz zvaničnog cenovnika.
Puno hvala na pojasnjenju.

Konačno sam uspeo da dobijem call centar juče, proverili su i potvrdili su mi da je cena na računu za april (koja je ista kao ona koju sam plaćao Orionu pod UO) finalna i da će ostati ista do kraja UO. Na ispravljanju računa za mart i slanju novih i dalje rade, ne znaju kada će 😀

Jel ima neko da nije još dobio redovan račun za april?

Koji su pristupni parametri za "MOVE TV" aplikacija? maili i pass za aplikaciju Moj MTS nisu, kako je neko pisao ovde?

Vidim da niko nije pominjao... Sad na Move imaju i 4K kanali (npr Eurosport mi deluje zanimljivo). Stoji mi da mogu da aktiviram za 0 dinara, ali ne volim te pilićarske fore. Da li je neko probao? Pretpostavljam da je bolja slika, ali može li to onaj Laki box da gura?

Nazad
Vrh Dno