Šta je novo?

Grundig televizori - iskustva

Koliko je para na ananasu?
E da samo proveri jel ti ista cena na rate i za keš
Ista je cena na rate i za kes preko intesa kartice. Trenutno je 77.990 plus 1800 postarina
Stigao tv. Panel nije direct led već edge. Odmah otvorena reklamacija i povrat.

Ako zanemarimo probijanje boja slika je jako dobra, zvuk pristojan. Interfejs brz.
Pa sta ces, da ga vratis uzmes nesto drugo?

Da, vraćam ga, ni supruga ni ja ne možemo da gledamo u ovakav ekran.

Možda kupim TCL 65C655.

Stigao tv. Panel nije direct led već edge. Odmah otvorena reklamacija i povrat.

Ako zanemarimo probijanje boja slika je jako dobra, zvuk pristojan. Interfejs brz.
Kako edge led kad tv ima microdimming?

Ovako ne izgleda VA direct led panel. Na alfi nema nigde tačke, sem sto u nekim delovima ekrana ima bleeding.1000014000.jpg.1000014001.jpg1000013999.jpg

Meni je izgleda zapao neki dobar panel. Baš ću večeras da stavim jedan pored drugog i da pustim istu sliku.
Preko dana je Grundig osetno bolji i svetliji, uveče je gledanje pakao sa ovolikim probijanjem.

Stvarno je šteta što ima ovih problema, jer mi se sve ostalo sviđa. Kvalitet boja, oštrina, adaptivno osvetljenje, pristojan zvuk, brz smart, lep dizajn.

Ali taj tv uopšte nema VA panel, već IPS i jeste direct led ali, nažalost, izgleda da je to probijanje postalo standard za velike dijagonale.
Iskreno, sa ovolikim probijanjem ne bih ni ja mogao da ga gledam.
Ovako ne izgleda VA direct led panel. Na alfi nema nigde tačke, sem sto u nekim delovima ekrana ima bleeding.

Znam da je IPS (upoređujem sa starom alfom koja je VA), ali ovo je neverovatno za direct led da ovoliko probija po ivicama. Bukvalno izgleda kao edge led panel. U sredini ekrana konstantno ima probijanje na crnoj pozadini kao da je osvetljenje tu jače u odnosu na ostatak ekrana.

Što je najgore na jednom turskom sajtu sam naišao na podatak da je panel IPS EDGE, samo što sad ne mogu da pronađem taj sajt.
Možda je na manjim dijagonalama direct, a ovde edge ko zna.

Televizor se vraća najverovatnije sutra i jurim nešto drugo. Možda TCL C655 65 ili 75" ili TCL 65C765 videćemo. Ne znam šta bih treće kupio.

Taj TCL ima VA panel, ima ga burazer, slika je odlična kada se gleda direktno, ali čim se malo pomeriš bude jako isprana. Ako ti to ne smeta onda je dobra kupovina.

Evo poređenje sa Alpha 50g7nua. Crna i tamne boje su bolje na Alfi, ostale svetlije i šarene su napucanije na Grundig.
1000014292.jpg1000014293.jpg1000014295.jpg1000014298.jpg1000014297.jpg

Znam da je IPS (upoređujem sa starom alfom koja je VA), ali ovo je neverovatno za direct led da ovoliko probija po ivicama. Bukvalno izgleda kao edge led panel. U sredini ekrana konstantno ima probijanje na crnoj pozadini kao da je osvetljenje tu jače u odnosu na ostatak ekrana.

Što je najgore na jednom turskom sajtu sam naišao na podatak da je panel IPS EDGE, samo što sad ne mogu da pronađem taj sajt.
Možda je na manjim dijagonalama direct, a ovde edge ko zna.

Televizor se vraća najverovatnije sutra i jurim nešto drugo. Možda TCL C655 65 ili 75" ili TCL 65C765 videćemo. Ne znam šta bih treće kupio.
Moja preporuka da gleda sa oznakom 805 ili 835. Mada 835 bi trebalo da bude jaca, ali je idpravljen neki bug sa verzijom 805 barem tako nesto. Da vise preporucuju 805 jer je i jdftinija i bolja.
Kum je uzeo 55c805 ima osvezenje 144hz minj led tehnologiju. Ima i recenzija ovde na bencmarku. Najpribliznije je led panelu, a bolji od ostalih qled razlicitih varjanta. Pisao sam u temi bas za to. Poprilicno je dobra slika, osim npr moze malo da bode oci crna, prilikom gledanja u mraku, ali to je problem svih panela osim oled-a.

835 je stari model iz 2022. 805 je iz 2023. 765 je iz 2024. I bolji je u svim parametrima od oba starija modela. Trebalo bi da je to njihov trenutni naslednik. Ne bih kupovao starije modele ako već postoji noviji i bolji.

835 je stari model iz 2022. 805 je iz 2023. 765 je iz 2024. I bolji je u svim parametrima od oba starija modela. Trebalo bi da je to njihov trenutni naslednik. Ne bih kupovao starije modele ako već postoji noviji i bolji.
765 je u stvari noviji od 805? Ko ce da ih pohvata sa oznakama 🙁 ima ga na akciji u gigatronu. Ali sam primetio da je osvezenje na 120hz ali ima bolji brajtnes, ako su podaci validni. Nisam detaljno istrazivao.

65 ima 144hz. Upravo kupljen. 😅

Zanima me kako prekiniti ti reklamu na televizoru na lijevoj strani.??? Tak Grundig TV.

Hvala na pomoči
1000011040.jpg

Poslednja izmena od urednika:
U podesavanjima iskljuci hotel mod ili slicno.

Ne znam dal ste procitali ali pre neki dan je objavljeno da od januara 2026 Grundig prestaje da proizvodi televizore sto znaci da je zvanicno Grundig u penziji.Prodace jos ostale zalihe i ispostovace garanciju ko ima.I bice rezervnih delova.Ali zvanicno Grundig brend u svetu televizora vise ne postoji.Posle Sony jos jedan velikan iz proslosti je pojeden od strane konkurencije.Posto imam i dalje Grundig tv prokomentarisacu malo koji su razlozi zasto je to ispalo tako.Naravno , glavni i osnovni razlog jeste konkurencija koja je narodski receno pojela Grundig.

Ali ja mislim da iako je to glavni razlog nije jedini razlog.Prvo Grundig se po mom misljenju previse oslanjao na pricu - kupite Grundig mi smo naslednici Nemackog brenda i bolje od nas nema.Prvo sadasnji Grundig nije naslednik Nemackog brenda jer je kvalitet losiji.Drugo , danas kvalitet nije jedina karta na koju moze da se igra.Jer vi danas imate brdo Kineskih brendova koji imaju 5 godina garancije.Imao je i Grundig isto.Ali po meni marketing im je bio ocajan.Ja kad kazem nekom za Grundig obicno ljudi kazu - a daa , to je bila dobra marka.

Danas na zalost moras da smaras ljude i da iskaces iz televizora.Mediji , drustvene mreze i reklame na tv su zatrpane raznim akcijama FOX , VOX , Tesle i sl.I prosto ti gde god da trazis tv iskocice ti neki poznat brend dok Grundiga tu nije bilo.Drugo , po meni zakasnili su sa izbacivanjem google tv.Dok VOX i Tesla nude 3 vrste OS-a Grundig je dugo vremena nudio njegov fabricki OS.Koji je blago receno teska katastrofa.Njegov OS nije imao pravo da se zove smart tv jer osim tog sto ima wifi , youtube i netflix ti nisi imao nista osim toga.Znaci zastareli modeli bez adekvatnog OS-a.Takodje raznovrsnost modela je takodje bio jedan od problema.Dok drugi brendovi izbacuju razne modele kao na traci Grundig je u toj nekoj da kazem low kategoriji samo uradio modifikaciju mog modela i zamenio mu OS.Daleko od toga da je to bio jedini model od 50 inca.Ali osim tog si imao mozda jos 1 ili 2 u toj DLED kategoriji i to je to.

U QLED nisu ni zagazili.Probali su sa OLED ali to je bio preveliki zalogaj jer tu vec imas igrace poput npr LG gde ti ne mozes ni da prismrdis.Tako da i tu nisu bili konkurentni.U svakom slucaju zao mi je sto je ovako ispalo.Mislim da su bili dobar brend.Evo mene sluzi vec 6-ta godina tv i nisam imao probleme.Bio je 1 na servisu ali to iskljucivo mojom greskom.Imao je i pre te greske neke sitne probleme.Ali u svakom slucaju za te pare je odlican tv.I mozda da su ostali u igri uzeo bi ih u razmatranje.Mada , TCL i Hisense su bili neuporedivo bolji.A takodje i LG i Samsung su spustili cene.Tako da je verovatnoca da bi izabrao opet Grundig bila minimalna.Ali opet kazem taj kvalitet jeste bio dobar.Jer opet kazem to je bio cenovni rang od 40k sto nije neka vauuu lova.A opet ovi koji su jeftiniji su po meni znatno i losiji po kvalitetu.U svakom slucaju mozemo diskutovati sta su razlozi ali cinjenica je Grundig otisao u penziju.R.I.P.

I mene me je, malo, žacnulo.

Nije baš da mi je skroz svejedno,
eeej... ipak je to gruding... bio ponos njemačke tehnike... a sad nema više... šta ti je život...
evo mi se u krajičku oka nešto skuplja...

Ima, samo će brend nadalje koristiti Kinezi umesto Turaka.

Chinese home appliance maker Changhong announced on March 30 a strategic partnership with European brand Grundig, reflecting a broader push by Chinese manufacturers to expand overseas through licensing deals, acquisitions, and joint ventures.
Under the agreement, Changhong will obtain a brand license for Grundig across several product categories, including consumer electronics, large home appliances, air conditioners, and selected small domestic appliances. The licensed markets include Europe, excluding Türkiye, as well as the Asia-Pacific region, the Commonwealth of Independent States, and China.

Nazad
Vrh Dno