Jeste Vesic potrazi na YouTube.Da li je neko ugradjivao optiku u kuci, konkretno podzemno, od bandere do spoljnog ormarica na kuci?
Jeste komsija pre godinu dana. Kada je uvodio u kucu struju podzemno, iskopao, provukao crevo do ormara u kuci, preneo sa druge adrese i Sbb coaxial i Mts optiku, zvao, dosli provukli kablove bez ikakvih problema.Da li je neko ugradjivao optiku u kuci, konkretno podzemno, od bandere do spoljnog ormarica na kuci?
Do same bandere.Hvala na odgovoru. Kada je u pitanju priprema sa moje strane, da li da PEHD opticki okiten dovedem do ivice dvorista podzmeno ili do same bandere gde se nalazi opticki kabl?
Sad sam nasao papire za raskid da slikam i da šaljem prigovor na račun. 31 marta sam raskinuo UO i vratio 2 Box-a i već sutradan 1 aprila sam dobio sms da je fiksni broj prebačen i da razdužim opremu i odmah sam otišao i vratio modem. 6 aprila mi je A1 doneo fiksni pa sam to permutovao. Po ovome nemaju prava ni na tih 131,80 jer je praktično samo 1 dan ostala usluga fiksnog.Po tome što si naveo, greška je. Ti si 31. marta ostao bez usluga interneta i televizije, tako da si od 1. aprila do 6. aprila imao samo fiksni, i tih 131,80 dinara se savršeno uklapa, jer je to 6/30 × 659. Ostalo ni ne smeju da pokušaju da naplate, jer ne samo što je taj deo ugovora raskinut nego televiziju nisi ni u teoriji mogao da gledaš, budući da si razdužio uređaje.
Žao mi Vesića, grudnu opremu nakupovao za brzinu 100/100 🫤Jeste Vesic potrazi na YouTube.
Svoj ne mozes koristiti, bez obzira iako je Huawei. Koliko sam cuo menjaju samo ako nesto nije u redu sa postojecim. E sada da li mozes da ih zamolis/nagovoris to ne znam.Cao ljudi, treba mi pomoc oko GPON ONT rutera. Pre par nedelja sam prebacen sa Orion Telekoma na MTS. Imam ruter Huawei HG8245Q2 koji se raspada godinama, nisu hteli da mi ga zamene. Sada zelim da mi MTS upgraduje isti. Sta MTS nudi od rutera koji je kompatibilan sa GPON za fizicka lica... Zelja mi je da imam samo jedan ruter u hodniku, koji ima podrsku za Wifi 6E i Cat6A. Da li mogu sam da kupim neki Huwei ruter koji ima podrsku u MTS-u, da li to mogu sam da instaliram u slucaju da nece da mi zamene ni oni. Hvala
Dobio sam nove Huawei modeme V261a-20, pa ne mogu da ih prebacim u bridge mode ili da iscitam PPPOE, posto imam svoj Mikrotik, pa bi mi Huawei modem bio kao prolaz. Sve Admin naloge sam probao, nece ni jedan.
pise na njemu, SC-APC na SC-APC single mode 9/125 fiber
System Tools -> Configuration File -> pa klik na [Download Configuration File] dobices hw_ctree.xml otvori ga sa notepadom++ i trazi
odmah posle toga bice nesto Password="ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE", kopiras ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE
skines ovaj zip Huawei configuration and decryption tools i pokrenes exe koji se nalazi unutra
pastujes ono sto si kopirao vec iz xml-a (ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE) u "Text Decryption" polje i kliknes [$1] ako ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE pocinje sa $1 ili kliknes [$2] ako ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE pocinje sa $2. Text polje iznad sada sadrzi tvoju PPPoE sifru (8 karaktera, samo velika, mala slova, i brojevi) koja ce ti trebati na svom ruteru, zajedno sa [email protected] kao PPPoE username
i onda na huawei da se prebaci jedan port u bridge mode za pppoe:
![]()
![]()
![]()
pa onda ubaci RJ45 patch kabl u port LAN4 na huaweiu i WAN port na svom ruteru, i na svom ruteru konfigurisi PPPoE WAN, sa username i passwordom izvadjenim u prvom koraku, i trebalo bi da pronadje PPPoE agregator i prikaci se za njega.
2a00:e90:d3fe ...2а00:е90 или као на супернови 2а06?
Pisao sam ja o tome pre par meseci https://forum.benchmark.rs/threads/mts-optika-za-fizicka-lica.399537/post-7621900Pozdrav svima,
Ako nekog uopste interesuje, mts dodeljuje /56 ipv6 preko optike putem dhcp6-pd sto je u startu softverski iskljuceno na njihovim ont-ima (uglavnom huawei ruteri) ali kad se prebaci u bridge mod i sami kontrolisete pppoe konekciju, ipv6 radi savrseno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari