Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Hvala na odgovoru. Kada je u pitanju priprema sa moje strane, da li da PEHD opticki okiten dovedem do ivice dvorista podzmeno ili do same bandere gde se nalazi opticki kabl?

Da li je neko ugradjivao optiku u kuci, konkretno podzemno, od bandere do spoljnog ormarica na kuci?
Jeste komsija pre godinu dana. Kada je uvodio u kucu struju podzemno, iskopao, provukao crevo do ormara u kuci, preneo sa druge adrese i Sbb coaxial i Mts optiku, zvao, dosli provukli kablove bez ikakvih problema.

Hvala na odgovoru. Kada je u pitanju priprema sa moje strane, da li da PEHD opticki okiten dovedem do ivice dvorista podzmeno ili do same bandere gde se nalazi opticki kabl?
Do same bandere.

Da li ima neko da je potpisao prošle godine Box3 M sa 14 meseci po 1 dinar?

Sad mi je stigao račun za april gde su već počeli da naplaćuju full cenu iako sam trebao da imam još 2 meseca po 1 dinar.

Naime u samom ugovoru piše 12 meseci po 1 dinar, ali imam i papir tj. Prilog ugovora u kom piše: “Nakon potpisivanja Ugovora, pored povoljnosti koje su definisane Ugovorom, u cilju pojedinačnih promotivnih aktivnosti biće Vam dodeljen benefit u vidu 2 meseca u iznosu od 1 dinar.”.

Ja sam dobio isti benefit, ali meni je prošlo celih 14 meseci.

25 marta istekla UO za Box 3 paket. 31 marta odneo opremu i raskinuo UO, s tim sto su vraćena 2 Box-a tada, a modem nisu hteli da uzmu, jer se čekao i prenos fiksnog broja, koji je odrađen 6 aprila i tada im je vraćen i modem. Već za mart su lepo nakarikali sve i svašta, a sad mi stiže za april račun na 913 din a od stavki i televizija?!? Kontam da mogu da naplate 6 dana fiksnog u aprilu i to je to, ali televiziju ne bi smeli. Jel neko imao nešto slično sa mts?

Prilozi

• Screenshot_20260508_231158_Moj mts.jpg
    Screenshot_20260508_231158_Moj mts.jpg
    77.7 KB · Pregleda: 27
Po tome što si naveo, greška je. Ti si 31. marta ostao bez usluga interneta i televizije, tako da si od 1. aprila do 6. aprila imao samo fiksni, i tih 131,80 dinara se savršeno uklapa, jer je to 6/30 × 659. Ostalo ni ne smeju da pokušaju da naplate, jer ne samo što je taj deo ugovora raskinut nego televiziju nisi ni u teoriji mogao da gledaš, budući da si razdužio uređaje.

Po tome što si naveo, greška je. Ti si 31. marta ostao bez usluga interneta i televizije, tako da si od 1. aprila do 6. aprila imao samo fiksni, i tih 131,80 dinara se savršeno uklapa, jer je to 6/30 × 659. Ostalo ni ne smeju da pokušaju da naplate, jer ne samo što je taj deo ugovora raskinut nego televiziju nisi ni u teoriji mogao da gledaš, budući da si razdužio uređaje.
Sad sam nasao papire za raskid da slikam i da šaljem prigovor na račun. 31 marta sam raskinuo UO i vratio 2 Box-a i već sutradan 1 aprila sam dobio sms da je fiksni broj prebačen i da razdužim opremu i odmah sam otišao i vratio modem. 6 aprila mi je A1 doneo fiksni pa sam to permutovao. Po ovome nemaju prava ni na tih 131,80 jer je praktično samo 1 dan ostala usluga fiksnog.

Ne pratim temu, ne zamerite što pitam
Vidim da mi je mts promenio paket sa Box 3 M na Box 3 S, uz povećanje cene. Ne sećam se da sam igde video obaveštenje, pretražio mailove. To svima rade, metoda app?

Nije se pominjalo u ovoj temi, ali jeste u onima o BOX-u i Supernovi. Nekima su slali SMS-ove i obaveštenja preko MOVE uređaja da će ih migrirati. Nekima su pritom paketi promenjeni, a nekima ne (nisu, dakle, svima), kao da nema pravila. Svakako, ako tebe nisu obavestili SMS-om, žali se. Obaveštenje preko MOVE uređaja je glupost, budući da nije trajni nosač podataka, niti si dužan da pratiš to niti uopšte gledaš TV. Već su neki pisali žalbe tim povodom, ali zasad niko nije javio da je dobio odgovor. Ko se žalio na vreme, pre aprila, mogao je da dobije obećanje da cena ostaje nepromenjena ili čak raskid ugovora, mada su javili neki da im je stigao uvećan račun i uprkos tom obećanju. Sve u svemu, klasična priča o Telekomu.

Cao ljudi, treba mi pomoc oko GPON ONT rutera. Pre par nedelja sam prebacen sa Orion Telekoma na MTS. Imam ruter Huawei HG8245Q2 koji se raspada godinama, nisu hteli da mi ga zamene. Sada zelim da mi MTS upgraduje isti. Sta MTS nudi od rutera koji je kompatibilan sa GPON za fizicka lica... Zelja mi je da imam samo jedan ruter u hodniku, koji ima podrsku za Wifi 6E i Cat6A. Da li mogu sam da kupim neki Huwei ruter koji ima podrsku u MTS-u, da li to mogu sam da instaliram u slucaju da nece da mi zamene ni oni. Hvala

Cao ljudi, treba mi pomoc oko GPON ONT rutera. Pre par nedelja sam prebacen sa Orion Telekoma na MTS. Imam ruter Huawei HG8245Q2 koji se raspada godinama, nisu hteli da mi ga zamene. Sada zelim da mi MTS upgraduje isti. Sta MTS nudi od rutera koji je kompatibilan sa GPON za fizicka lica... Zelja mi je da imam samo jedan ruter u hodniku, koji ima podrsku za Wifi 6E i Cat6A. Da li mogu sam da kupim neki Huwei ruter koji ima podrsku u MTS-u, da li to mogu sam da instaliram u slucaju da nece da mi zamene ni oni. Hvala
Svoj ne mozes koristiti, bez obzira iako je Huawei. Koliko sam cuo menjaju samo ako nesto nije u redu sa postojecim. E sada da li mozes da ih zamolis/nagovoris to ne znam.

Pišu kolege da su skorije neki dobijali Huawei modem V261a-20, a pre toga je HG8145X6-6Te.

Dobio sam nove Huawei modeme V261a-20, pa ne mogu da ih prebacim u bridge mode ili da iscitam PPPOE, posto imam svoj Mikrotik, pa bi mi Huawei modem bio kao prolaz. Sve Admin naloge sam probao, nece ni jedan.

Možeš @cernizza da tražiš da te prebace u bridge mod i da ubaciš ruter koji tebi odgovara. Na tvom modelu su mogli da se izvuku user name i sifra i da se prebaci u bridge mode. Koliko se sećam, pisano je o tome u temi 😃

Probaj odavde da pročitaš

pise na njemu, SC-APC na SC-APC single mode 9/125 fiber

System Tools -> Configuration File -> pa klik na [Download Configuration File] dobices hw_ctree.xml otvori ga sa notepadom++ i trazi

odmah posle toga bice nesto Password="ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE", kopiras ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE
skines ovaj zip Huawei configuration and decryption tools i pokrenes exe koji se nalazi unutra
pastujes ono sto si kopirao vec iz xml-a (ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE) u "Text Decryption" polje i kliknes [$1] ako ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE pocinje sa $1 ili kliknes [$2] ako ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE pocinje sa $2. Text polje iznad sada sadrzi tvoju PPPoE sifru (8 karaktera, samo velika, mala slova, i brojevi) koja ce ti trebati na svom ruteru, zajedno sa [email protected] kao PPPoE username
i onda na huawei da se prebaci jedan port u bridge mode za pppoe:
2022-04-14_18-56-47_ys1XodCwA.png

2022-04-14_19-03-58_llftmBora.png

2022-04-14_01-48-10_cm8o8HGgH.png

pa onda ubaci RJ45 patch kabl u port LAN4 na huaweiu i WAN port na svom ruteru, i na svom ruteru konfigurisi PPPoE WAN, sa username i passwordom izvadjenim u prvom koraku, i trebalo bi da pronadje PPPoE agregator i prikaci se za njega.

Pozdrav svima,

Ako nekog uopste interesuje, mts dodeljuje /56 ipv6 preko optike putem dhcp6-pd sto je u startu softverski iskljuceno na njihovim ont-ima (uglavnom huawei ruteri) ali kad se prebaci u bridge mod i sami kontrolisete pppoe konekciju, ipv6 radi savrseno.

2а00:е90 или као на супернови 2а06?

Pozdrav svima,

Ako nekog uopste interesuje, mts dodeljuje /56 ipv6 preko optike putem dhcp6-pd sto je u startu softverski iskljuceno na njihovim ont-ima (uglavnom huawei ruteri) ali kad se prebaci u bridge mod i sami kontrolisete pppoe konekciju, ipv6 radi savrseno.
Pisao sam ja o tome pre par meseci https://forum.benchmark.rs/threads/mts-optika-za-fizicka-lica.399537/post-7621900

Tada su pocinjali sa ipv6 u NS, a BG je poceo pre toga. Odakle si ti, koje je cvoriste?

dobio sam iz 2a00:e90
@Ninoslav na Zvezdari sam, nisam ni znao da ovo zavisi od cvorista. jel realno da ovo ne bi radilo bas svugde?

Nazad
Vrh Dno