Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Editujem: nisam te razumeo odmah. 4x25s sa odmorom 30s ili minut laganice.

U utorak sam trčao i duže, 4x neko blago brdo od 150m dužine, +7-8m visinske dobiti. Na nogama skyward, da njim i ne mogu ispod 3, ko tuč su teške. Nizbrdo džog, znači veća pauza možda minut nemam pojma. Nije bio pripremljen teren, naišao sam na to zgodno mesto.

Danas sam nasumično u sredinu donjeg z2 ubacio 2 po oko 500m pejsa kojim ću trčati u nedelju, da vidim šta je sa patikama, pošto Alphafly nisam obuo okruglo godinu dana.

21k Çeşme u nedelju.

• Like
Reagovanja: PJ
Stiže toplo vreme, doduše, ne jutros, prvi kilometri po kiši, ostatak po isparenju, ali na programu je bila Z2, pa nije bilo strašno.

U temi "zavmbavnih slika" se pojavila jedna interesantna, koje je uvek dobro podesiti se početkom leta

Pogledajte prilog 538878
uticaj boje majice kad ste napolju na Suncu
belo je najbolje, odbija svetlost

@nidza znam da za tebe ovo nije neki respektabilan rezultat, ali čim pejs počinje sa 4, meni je to odlično 😎

A pet bambija ide za naziv kluba 😂 , samo nemoj da napraviš neki međunarodni incident 😂

Samo ima dva efekta, koja se ponistavaju, pa je svejedno. Pogotovo ako majica nije bas jako tesna.

Crna ubrzava hladjenje tela, bolje odlazi topao vazduh iako je majica toplija.

A bela reflektuje ali i sa unutrasnje strane zarobi toplotu tela.

Super je i bez majice, ako nije bas prejako sunce, najbolji efekat hladjenja.

@nidza znam da za tebe ovo nije neki respektabilan rezultat, ali čim pejs počinje sa 4, meni je to odlično 😎

A pet bambija ide za naziv kluba 😂 , samo nemoj da napraviš neki međunarodni incident 😂
Kad kad čitam tvoje i postove nekih ljudi ovde bude me sramota da napišem nešto.. Sad me zanima naziv kluba haha

Inače od kad sam se javio ovde da krećem, trčao sam 105km (od svog prvog trčanja ikad poslovnom februara). Tako da sam zvanično prešao prvih 100km.
Uz košarku svaki ponedeljak, za sada sam zadovoljan.
Verovatno ću ubaciti po prvi put u životu teretanu, samo moram da vidim kako ući u taj svet uopšte, iako mi nije cilj ne znam šta, samo konstatnost, kondicija i da se zategnem.

@The PunisheR to vidi u ovoj temi

Poslednja izmena:
Hvala za temu, zapamtiću kad mi bude trebalo, za sada sam samo izneo mogući plan nisam još ušao u tematiku.
Verujem da ću tamo naći dobre savete

Hvala! Dao sve šta sam imao, puls u odnosu na Bukurešt -12, a napor poprilično veći uz minus tri minuta:
1778413206165.jpeg

Mislim da je dosta bilo mučenja, tražim neko ravnije i hladnije mesto za sledeći polumaraton. Kad budem hteo da mi ovako izgleda graf elevacije, trčaću trejl.

Šta me raduje, nisam se ugasio, istrčao sam još posle da se malo ohladim. Kad sam ubio pivo ispred dragatora preko puta gde sam parkirao auto, ko nov.
1778414842547.jpeg

Kad kad čitam tvoje i postove nekih ljudi ovde bude me sramota da napišem nešto.. Sad me zanima naziv kluba haha

Inače od kad sam se javio ovde da krećem, trčao sam 105km (od svog prvog trčanja ikad poslovnom februara). Tako da sam zvanično prešao prvih 100km.
Uz košarku svaki ponedeljak, za sada sam zadovoljan.
Verovatno ću ubaciti po prvi put u životu teretanu, samo moram da vidim kako ući u taj svet uopšte, iako mi nije cilj ne znam šta, samo konstatnost, kondicija i da se zategnem.

Bravo za ulazak u trocifrenu kilometražu!
Zašto bi te bilo sramota? Tu smo zbog zabave.
Za start je to prava mera, bez preterivanja, postepeno povećanje distanci.

Ova tema je generalno vrlo lep presek trkačke zajednice.
Nema nas mnogo, a opet, ima nas raznih, brzih, sporih, planinskih, ravničarskih, sa planom, bez plana, ljubitelja upale mišića i onih koji to ne podnose, onih kojima je najvažnija dobra fotografija sa treninga i onih koji ne nose telefon, onih kojima nema slađe stvari, nego da popiju pivo posle treninga i onih koji piju samo vodu. Onih koji ne razumeju svoje telo i onih koji ga jako dobro poznaje, a opet rade protiv njega, onih koji se na sve žale i onih koji u svemu, čak i nemogućem, nadju nešto pozitivno...

You name it, we have it. A opet, slogan sa praške polutke, sve sumira u jednoj rečenici

Screenshot_20260510_141153_Gallery.jpg

Fiksni termini u teretani su uvek dobar put za konzistentnost. Obavezno struktuiraj trening. Nema ništa preko noći, ja zaista malo vežbi radim, ali tokom godina se sve nekako promenilo. Spolja se skoro ništa ne vidi, ali ja se osećam vitalnije, a to mi je najvažnije.

Meni je sada psihološka granica 100km/mesečno. All overall se najbolje osećam na 140-150km/m. Nije vremenski prezahtevno, a imam dovoljno kilometara da spakujem sve tipove treninga koje želim.

Prošlog oktobra sam imao 37km, za ceo mesec. Prosto mi se nije trčalo. A sada mi taj mesec bode oči u statistici 😄

Hvala! Dao sve šta sam imao, puls u odnosu na Bukurešt -12, a napor poprilično veći uz minus tri minuta:
Pogledajte prilog 538923

Mislim da je dosta bilo mučenja, tražim neko ravnije i hladnije mesto za sledeći polumaraton. Kad budem hteo da mi ovako izgleda graf elevacije, trčaću trejl.

Šta me raduje, nisam se ugasio, istrčao sam još posle da se malo ohladim. Kad sam ubio pivo ispred dragatora preko puta gde sam parkirao auto, ko nov.
Pogledajte prilog 538924

Volim pivo, ali retko ga pijem nakon treninga/trke, ni Alphafly mi nisu legle.
Ali gledajući ovu fotografiju, osećam čisto zadovoljstvo. Nemam pojma zašto, jednostavno je tako 😊

Kumulativni uspon nije bio strašan, ali sa ova dva na polovini staze, svakako nije za obaranje rekorda.

Pivo ne gasim, ide treće već.

Alphafly, nema nekih bells and whistles, subjektivno ništa ne primećujem, ali objektivno štedi malo energije i koske.

Ne deluje tako, ali gađa tetive i zglobove u mom slučaju baš kako treba. Ostale patike uvek malo razmišljam kako gazim i za trening to mislim da je čak poželjno.

Najvažnije je da nema nikakvih posledica sem zdravog umora. Može trening čim pre.

Bravo za ulazak u trocifrenu kilometražu!
Zašto bi te bilo sramota? Tu smo zbog zabave.
Za start je to prava mera, bez preterivanja, postepeno povećanje distanci.

Ova tema je generalno vrlo lep presek trkačke zajednice.
Nema nas mnogo, a opet, ima nas raznih, brzih, sporih, planinskih, ravničarskih, sa planom, bez plana, ljubitelja upale mišića i onih koji to ne podnose, onih kojima je najvažnija dobra fotografija sa treninga i onih koji ne nose telefon, onih kojima nema slađe stvari, nego da popiju pivo posle treninga i onih koji piju samo vodu. Onih koji ne razumeju svoje telo i onih koji ga jako dobro poznaje, a opet rade protiv njega, onih koji se na sve žale i onih koji u svemu, čak i nemogućem, nadju nešto pozitivno...

You name it, we have it. A opet, slogan sa praške polutke, sve sumira u jednoj rečenici

Pogledajte prilog 538926

Fiksni termini u teretani su uvek dobar put za konzistentnost. Obavezno struktuiraj trening. Nema ništa preko noći, ja zaista malo vežbi radim, ali tokom godina se sve nekako promenilo. Spolja se skoro ništa ne vidi, ali ja se osećam vitalnije, a to mi je najvažnije.

Meni je sada psihološka granica 100km/mesečno. All overall se najbolje osećam na 140-150km/m. Nije vremenski prezahtevno, a imam dovoljno kilometara da spakujem sve tipove treninga koje želim.

Prošlog oktobra sam imao 37km, za ceo mesec. Prosto mi se nije trčalo. A sada mi taj mesec bode oči u statistici 😄

Hvala ti za odlične reči, znače dosta! Pratim, ugledam se na vas pa polako..

Nisam imao cilj da trčim trke, ali kako mi sve lakše biva da trčim, privlače me više haha

I dalje me zanima ime tima haha

Pozdrav sa Maljena, teška staza, vrućina, blato na nekim delovima, ali generalno sjajna staza i prelepa priroda, posle kupanje ispod vodopada, oko 35tog mesta u mojoj kategoriji od mislim 125 finišera
Nisam uopšte planirao veliku stazu ali osećao sam se sjajno jer sam spavao u blizini, uradio visinsku adaptaciju.
Nema mora sledeće neka ultra, kakav maraton 😃

Pivo ne gasim, ide treće već.

Alphafly, nema nekih bells and whistles, subjektivno ništa ne primećujem, ali objektivno štedi malo energije i koske.

Ne deluje tako, ali gađa tetive i zglobove u mom slučaju baš kako treba. Ostale patike uvek malo razmišljam kako gazim i za trening to mislim da je čak poželjno.

Najvažnije je da nema nikakvih posledica sem zdravog umora. Može trening čim pre.
Jao na ovoj trci bilo bukvalno mlako pivo, kad nisam umro od muke
Ništa lepše nego posle takvog znojenja mučenja ledeno pivo 😃

Prilozi

• Screenshot_20260511_230721_Strava.jpg
    Screenshot_20260511_230721_Strava.jpg
    93 KB · Pregleda: 28
  • 20260510_095228.jpg
    20260510_095228.jpg
    408.1 KB · Pregleda: 27
Nisam trčao par godina, od tada su se patike dosta izmenile, izgledaju ko cipele sa paltformama, a i poskupele .
Meni trebaju za rekreativno trčanje, tako 5-6 km lagano / Hiit i za kratke sprinteve .
Trčim samo kad je lepo vreme.
Godinama sam koristio ove

Kupio sam još jedan par svojevremeno, koje su praktično nove, ali je lepak loš, pa se na prednjem delu malo odvaja đon od gornjišta.
Da li bi mogao da ih koristim ili da gledam nove, za supinatora, tako za oko 10000, za te pare vidim hvale Adidas Duramo i Adizero SL2, možda neke ako nađem na popustu, mada teško u mojoj veličini, 29cm.

Buni me izbor veličine (možda naručim online), ako na tabeli veličina piše da za dužinu stopala od 29cm, odgovara EU45 veličina, da li je tu uračunato onih 1 cm više koji se preporučuju za patike za trčanje, ili treba uzeti 46?

Buni me izbor veličine (možda naručim online), ako na tabeli veličina piše da za dužinu stopala od 29cm, odgovara EU45 veličina, da li je tu uračunato onih 1 cm više koji se preporučuju za patike za trčanje, ili treba uzeti 46?
nije uračunato

Nisam trčao par godina, od tada su se patike dosta izmenile, izgledaju ko cipele sa paltformama, a i poskupele .
Meni trebaju za rekreativno trčanje, tako 5-6 km lagano / Hiit i za kratke sprinteve .

Kupio sam još jedan par svojevremeno, koje su praktično nove, ali je lepak loš, pa se na prednjem delu malo odvaja đon od gornjišta.
Da li bi mogao da ih koristim ili da gledam nove, za supinatora, tako za oko 10000, za te pare vidim hvale Adidas Duramo i Adizero SL2, možda neke ako nađem na popustu, mada teško u mojoj veličini, 29cm.

Verovatno bi ti legla Puma neki model jer su uglavnom do 40mm i malo tvrđe uz odličan energy return
Preporuka i za Asics Superblast 2 brutalna patika koja traje po 1500-2000km, stabilna, brza solidno, odlično diše noga, neuništiva gore

Mogao bi da pogledaš 361 Degrees Centauri 2 u Đaku. Deluje mi da imaju ono što tražiš, bolje su od Adidas Duramo, a jeftinije od Adizero SL.

Poslednja izmena:
Na kraju sam naručio ove 361 Futura za nešto manje od 7000, trčim u šumi svakako.

Slučajno mi na instagramu iskoči intersport Giveaway za neke patike, prijavim se.
Sad mi izlaze razni, ali internacionalni, dal to vredi za nas?

Naravno da ne
I to prvo što ti je iskočilo je klikbajt

Nazad
Vrh Dno